Šta je novo?

A7V8X-X BIOS Flash

Rax

Slavan
Učlanjen(a)
05.04.2008
Poena
301
Hi:)

Imam maticnu A7V8X-X. Uz nju sam dobio i disk sa drajverima i pomocnim programima. Pre par dana sam pokusamo pomocu jednog od tih programa da instaliram noviju verziju BIOS-a, ali kad je posle brisanja starog i instalacije novog doslo do procesa verifikacije novog BIOSA prijavio je poruku o gresci. Nakon restartovanja racunara nemam nikakav signal. Ekran je crn, napajanje radi, svetli lampica na ploci, kuler na procesoru vrti i mogu da otvorim i zatvorim CD i to je sve!

Da li to znaci da sam ispraznio BIOS Flash?
Sta sada da radim?

Ipraznio si flash i mora cip na programator.Nije problem,resivo je.

Pogledaj na ASUS sajtu upustvo za fleshovanje te maticne cini mi se da se kod nje pri flesovanju ne brise sve vec ostaje neki "boot" sektor koji omogucava flesovanje sa diskete.Ponavljam proveri na njihovom sajtu mozda sam pobrkao ploce...

Hvala svima na pomoci!

Sinoc sam uspeo da nadjem coveka koji je imao ovu istu plocu, samo neispravnu. Skinuli smo BIOS Flash sa njegove ploce i stavili na moju i sve radi odlicno. (Cak je na tom chip-u bila najnovija verzija BIOS-a:) )

Pozdrav

Ja sam nekad imao tu ploču i bilo je slicnih problema ali koliko se sjecam imas prog asus update bios ili tako nesto za tu plocu pa se uradi backup na flopy disk itd... Provjeri na asus support!

Ja sam nekad imao tu ploču i bilo je slicnih problema ali koliko se sjecam imas prog asus update bios ili tako nesto za tu plocu pa se uradi backup na flopy disk itd... Provjeri na asus support!

Ma taj sam program i upotrebio kad sam ispraznio BIOS Flash ... Ako bas hoces da flash-ujes uzmi lepo disketicu i iz DOS-a... Mada, moracu da citiram Cika Peru u vezi sa flash-ovanjem BIOS-a:
"-Nemojte flesovati bios ako niste dobro procitali uputstvo. Nemojte flesovati bios ako to vec niste radili. Nemojte flesovati bios ako ploca radi. Nemojte flesovati bios na svom racunaru." (http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=127100)

Nazad
Vrh Dno