Šta je novo?

A7N8x nf2 and Soundstorm .....?

petarst

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
619
Ljudi, pomagajte imam veliki problem !

Imam zvucnike Altec Lansing 4.1.
Kupio sam NF2 chp ASUS A7n8x DELUXE plocu na kojoj se nalazi nvidi-jin Soundstorm APU sa hardverskim decoderom!!

Dolby surround mi ne readi tj, lepo kaze left, right , ali kad kaze right i left surround cuje se na oba prednja ZASTO?

Kad iskljucim opciju dolby surround encoding sve je O.K.

Na live-u 5.1 sve mi je radilo super stim sto sam kao centralni koristio TV.

Da li mi mozda treba dekoder, mada lepo pise da ima ugradjen hw dekoder.

Mozda je problem sto je zvucni sistem prikacen preko analog output - input. Mozda treba preko spdif-a?

Mnogo sam se namucio sa ovim problemom, mozda i nisam trebao da prodajem live 5.1

Prezahvalan sam na buducim odgovorima!!

:confused: :hump:

Tesko!

Iskljucio sam opciju dolby surro....
Medjutim da bi selektovao dolby digital encoder ja moram da prvo selektujem digital output, a kad selektujem digital output na zvucnicima se nista necuje.

Zato moram da selektujem analog output.
Da li to znaci da ja ne mogu imati 5.1 zvuk ako ne mogu da ukljucim digital output tj. da sistem povezem preko spdif-a.?

<Mancha> je napisao(la):
Ono sto tebi treba je Dolby digital encoding. Dolby surround encoding je za stereo sisteme (nesto kao emulacija prostora na 2 zvucnika). Iskljuci tu opciju i uzivaj.

Cek jel to znaci da nf2 Soundstorm ima hw koder/dekoder???
To znaci da mi netreba spoljni dekoder nego samo odem na analogni izlaz i direkt u pojacalo pa na zvucnike?

Od toga nema nista!

Mislim da to nije to!

Pustis DVD film - glas onog ko govori dolazi iz centralnog spikera.
Tako mi je bilo dok sam imao LIVE 5.1.

Sad se glas cuje na svim zvucnicima -?:confused:

MAD_MUzzY je napisao(la):
E ovo me je obradovalo!
Znaci - izlaz za 2 zvucnika -> pojacalo -> zvucnici = stereo dolby? :) right?

Wrong ... to je samo emulacija dolbija, osim toga kako tebi stoje zvucnici u sobi ... nema od toga nista :)

Nazad
Vrh Dno