Šta je novo?

A7N8X -> dual channel???

• Začetnik teme Začetnik teme Falcon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Falcon

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & 2xAudiolab 8300MB & Sonus Faber Venere 2.5 & Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) & 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li na pomenutoj ploci memorija radi u dual channel modu ako mem. moduli nisu DDR400 (konkretno, imam na ploci 2 x 256MB DDR333) i kako to mogu da proverim??

pozdrav (D)

Prilikom butovanja racunara pisace single ili dual channel. Ako je A7N8X (obicna ili Deluxe) memorija bi trebala da radi kao dual channel (ako moduli mogu zajedno da rade u dual modu), a ako je A7N8X-X onda dual ch. mod nije podrzan.

ploca je regularna A7N8X (ni Deluxe ni A7N8X-X)

Ploca ima stariji bios (1001.E) sa kojom pri butovanju ne pise single ili dual channel mod. Skinuo sam novi bios koji bi trebalo to da ispisuje ali posto nisam nikada flesovao bios ne bih nesto za*****

koliko je bezbedno flesovati bios??

jel moze neko kratko uputstvo??

Ja sam na ASUS A7N8X-X flesovao BIOS iz Windows-a (pravi sam profesionalac 😉 ). Imas onaj program, "ASUS Update" probaj sa njim ili prilikom butovanja stisni Alt+F2 (pokrenuce se Award Flash) i pripremi BIOS na disketi. Meni nije htelo tako jer nemam flopi, a AWARD Flash je pre startovanja trazio flopi drajv (?!).

Lakse je iz Windows-a, ali je bezbednije iz cistog sistema...

ja to ovako radim , i mislim da je tako najbezbednije:

Napravis boot disketu iz win98 ali sa format/s, stavis awdflas.exe i bios fajl na c:\ , bootujes se sa flopyja i statujes c:\awdflash.exe i pratis uputstva

E, nemoj nista da komplikujes, slobodno iskoristi Asus Update, program koji flashuje bios iz windowsa, sve biose na svom A7N8X sam tako flashovao (i Uber i obicne verzije) i nijednom nisam imao nikakav problem. Znaci to radi dobro i nije komplikovano.

flesovanje...

a sam na Deluxe ploci imao problema sa flesovanjem iz Windowsa a takodje ni sa butabilne diskete nisam uspevao da uradim upgrade biosa...

Jedino resenje je bilo da snimim novi bios na disketu i prilikom butovanja racunara pritisnem F2 i on pokrene svoj AWDFLASH i cita .bin sa diskete...

Tako je jedino radilo, i tako sam sve dosadasnje revizije uspesno flesova, kako Uber tako i regularne biose...

To je samo moje licno iskustvo, pa mozda nekom i pomogne...

Pozdrav
:wave;

Nazad
Vrh Dno