Naime, vec duze vreme imam periodicna usporavanja u igrama, npr radi dobro par sati i onda frame rate naglo uspori nekad na 2min nekad na par sati. Verovala sam da je problem od napajanja ali posle promenjenog napajanja problem je ostao.
Probala sam da instaliram GPU-Z program da vidim sta se desava, da li se karta zagreva i primetila sledece. Svaki put kad se to usporavanje javi u igri GPU core clock se smanji sa 500MHz na 300MHz.
Koliko sam razumela to bi jedino trebalo da se desi kada se sa 3D-a predje na 2D, meni se desava u igri ;<
Da li znate sta bi mogao da bude problem i kako (ako je ikako moguce) da ga vratim na normalu?
Probala sam da instaliram GPU-Z program da vidim sta se desava, da li se karta zagreva i primetila sledece. Svaki put kad se to usporavanje javi u igri GPU core clock se smanji sa 500MHz na 300MHz.
Koliko sam razumela to bi jedino trebalo da se desi kada se sa 3D-a predje na 2D, meni se desava u igri ;<
your 6600GT out of the box runs 300(core)/900(memory) in 2D and 500/900 3D, it is an automatic feature built into the 6600GT, it auto senses when you are simply browsing the web in 2D, not needing fast clock speeds, so it stays at 300Mhz to stay cooler and be more energy effecient
now when you start up a game, it senses this and automatically increases the core speed to 500Mhz, to give you good 3D performance, when you quit the game, it drops its core clock back to 300 again
this is all completely normal and is not "overclocking", it is normal operation
Da li znate sta bi mogao da bude problem i kako (ako je ikako moguce) da ga vratim na normalu?