Šta je novo?

A64 temp?

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Dali je 46 stepeni normalno za ovaj procesor kada se malo klokuje sa 2.2 na 2.5 sa box coolerom? Procesor je A64 3500+ Clawhammer

Jeli to idle ili full load?

Pa poslje sat vremena simulatora,jos nekih igrica

To je u redu. Ja imam 30C° idle i oko 47C° load. Kako nadgledaš temperaturu?

Da ali kako? Imaš još jedan monitor ili...

prekinem na trenutak pa vidim

Pa temperatura opadne ako prekidaš. Spoji kakav monitor ili TV pa nadgledaj temperaturu istovremeno kad igraš. Jedino na takav način ćeš ustanoviti stvarnu temperaturu.
A možeš skinuti i RTHDRIBL.

DTK je napisao(la):
prekinem na trenutak pa vidim

nema potrebe za dva monitora, monitor+tv... u mbm-u imas high/low i tu mozes da pogledas dokle je temperatura isla kad zavrsis... i ne samo temperatura 🙂 tu se mogu videti i naponi, br. obrtaji kulera, frek. cpu-a... sve to moze da se snima u log fajl, sto ce ti kasnije omoguciti da uvidis kako ti se ponasa racunar tokom duzeg vremena (ako te nesto tako interesuje)

PS jedan drugar je svojevremeno, kada je ucio da pise makroe u excelu koristio moje logove... jednog dana je dosao sa grafikonom min., max. i prosecnih temperatura mog cpu-a tokom mesec dana... sta reci 🙂))

Poslednja izmena:
Ne vjerujem tim programima koji navodno rade sa "svim" pločama. Zato i ne koristim Motherboard Monitor. Čisto sumnjam i da bi prepoznao moju m.ploču.
Everest debelo laže, RivaTuner takođe.
Kada hoću da utvrdim temperaturu pokrenem rthdribl i temp. očitavam sa programima koji su došli uz ploču.

Nazad
Vrh Dno