Šta je novo?

A64 na Chieftec 250W

Fedja, mislio si "Enermax, Antec, DTK pa cak i eto taj Chieftec".
Ako nesto crkava od "brand napajanja", to je Chieftec.

A pretpostavicu da si Coolermaster stavio na spisak na osnovu renomea firme, ne poznajem nikoga ko ima CM napajanje duze od 6 meseci, pre toga ih nije bilo na nasem trzistu te je tesko pricati o veku trajanja robe koja se prakticno tek pojavila.

Cenim ja i da je Chembro odlican, medjutim, to ipak treba da se dokaze.

Pozdrav!

Kao sto kaze Sasa, toliko ljudi se zalilo na chief-a, da je to strasno. Cak mi se cini i na enermaxa, ali ajd sad da ne pocinjem rekla-kazala.

Lm, evo kucam na a64, na jedan giga. Radi super, hladan kao spricer. Ozbiljno, toliko je mlak da verovatno moze da radi i bez fan-a :D. Sa druge strane, chipset (bridge) ima neki mali pasivni hladnjak, skoro bez rebara, vise podseca na kocku. Propisno je vruc, prst na njemu moze da se drzi max 2-4 sekunde, a da se ne opece :). Memorija je mlaka.
Lepo radi ploca, izgleda da ono ostecenje hemijskom nije napravilo prekid.

Inace neobicno je posle onog fujitsu siemens p3 imati ovako glasan komp. Kazem glasan, jer je onaj bio gotovo necujan. Dobro, ovde mi se dere napajanje kinez, a procesorski fan cu utisati kada kupim drugo.

BTW, kakva su Coolink napajanja? A ETC napajanja? Nadjoh ta dva na pcberzi, slicne su cene kao DTK. Koliko se cuje DTK?

Poslednja izmena:
Coolink je najgori grgeč od napajanja, izbegavaj po svaku cenu.

Ajde elaboriraj malo o coolink napajanjima? tj ja sam ih samo video u kutiji i opipao, pa me bas zanima zasto ne valjaju?

dobio sam informaciju da je hladjenje kod chieftec-a 420W lose odradjeno, tj. ima dva ventilatora (jedan odozdo, drugi pozadi) ciji tok vazduha ne prolazi kroz najtopliji deo napajanja, pa se nenormalno greje na tom delu...
da li je to istina?
inace izvor informacije je jako pouzdan (profesor na etf-u).
mada je moguce da su mu uvalili "piratsko" napajanje, iako je kupovao kao svojih prijatelja...

Geek_master je napisao(la):
Kao sto kaze Sasa, toliko ljudi se zalilo na chief-a, da je to strasno. Cak mi se cini i na enermaxa, ali ajd sad da ne pocinjem rekla-kazala.

Chief 360W je odlicno napajanje, kod mene teralo sve i svasta prilicno OC-ovano i modovano i i dalje radi kod drugara u masini (sa mojom 8RDA+ modovanom) :D . Enermax 350W ladno tera [email protected], 6800GT O/C, DVD, DVDRW, 3x80mm fan i 2x512mb rama, tako da sve je to rekla kazala ;)

Pa to isto moze da tera i taj Chieftec od 360W. ;)

Delija je napisao(la):
Pa to isto moze da tera i taj Chieftec od 360W. ;)

Moze ali da vidis sto je vreo u zatvorenom kucistu ceo dan,plus ovaj Enermax zakuca voltaze ma sta radio dok sa Chiefom to nije slucaj.

danijel00 je napisao(la):
Ajde elaboriraj malo o coolink napajanjima? tj ja sam ih samo video u kutiji i opipao, pa me bas zanima zasto ne valjaju?

Zato što je to najniža klasa napajanja, uostalom pogledaj samo coolinkov proizvodni program, i biće ti jasno o kakvom kvalitetu je reč. Verovatno ni neprave napajanja, već uzimaju od nekog oem proizvodjača i lepe svoj stiker.

Mene zanima nesto slicno, ali malo drugacije - ima li ovde nekoga sa A64, NF3, grafickom ~9700Pro (ili nekom jacom koja isto trosi dosta) i 3-4 ata uredjaja, a da sve to tera na nekom ~300W napajanju ? Konkretno kod mene je DTK 300W koje se do sada izvanredno pokazalo, ali davno nisam apgrejdovao pa ne znam ni sam sta mi je ciniti ? Ili da lepo zamenim ovo za DTK 400W i da ne mislim ?

Ostavi taj DTK 300W i ne misli.

Invader je napisao(la):
@Delija
Pa znam kad sam kupovao sebi napajanje hteo sam da kupim chef od 360w ali sam se predomislo kad sam cuo da to napajanje nije moglo da pogura prescott-a na def
Ne znam odakle ti to da PressHot nije hteo da radi sa Chieftecom od 360W ?!
Radi najnormalnije i to na 3.5-3.6Ghz.

drfedja je napisao(la):
Invader je napisao(la):
@Delija
Pa znam kad sam kupovao sebi napajanje hteo sam da kupim chef od 360w ali sam se predomislo kad sam cuo da to napajanje nije moglo da pogura prescott-a na def
Ne znam odakle ti to da PressHot nije hteo da radi sa Chieftecom od 360W ?!
Radi najnormalnije i to na 3.5-3.6Ghz.
Sto se toga tice, sam presscot je malo nedovrsen i kvalitet zavisi od od jednog do drugog.Tako da nisam siguran da je napajenje krivo.

Svi potezete marke i snagu napajanja a niko ne pominje kvalitet instalacija u kuci i lokalnog transformatora! ja imam: duron 1ghz, via kt133 plocu, msi gf4mx440se, tri opticka (dvd rom, cd rom, cdrw), modem, sb live 5.1 znaci masina puna kao brod i sve to pogoni jedno kung fu JNC 235w napajanje vec 4 godine!!!, nemam ups samo jeftinu prednaponsku zastitu, ali imam kvalitetne instalacije u kuci i nemam nikakvih problema inace iz iskustva znam da su chieftech napajanja jako kvalitetna, i ljudi zapamtite jedno struja u kompjuter ne dolazi iz napajanja vec iz mreze a kakva je mreza to je stvar slucaja, i najkvalitetnije napajanje nece podnositi elektroinstalacije iz drugog svetskog rata kakvih je kod nas najvise... posebno u gradovima

Srecno sa tim JNC-om... Nije da ti zbog konfe treba bas nesto jace ali opet ...
Problem nije u tome odakle struja dolazi vec sta se desava kada struja
prolazi (jaca nego sto treba, veca jacina struje i veci napon)
Kada crkne JNC a ostane ceo komp citav...treba da se proslavi tako nesto.
U principu kada JNC crkne kako ume ne desi se nista strasno....ostanu
citavi CPU, Memorija i ponekad Floppy :)
Chieftec je ranije dok nije bio bas tako poznat ovde bio dobra marka
starija napajanja su im odlicna.Ova nova 410W i slicno bas ne mirisem.
Sto se tice instalacija u kuci (kod drugih, ne kod mene)
od 2001 godine do sada imao sam ukupno 2 problema da komp nece da
radi kako treba.Prvi smo resili tako sto je lik iskljucio TA pec sa istog stekera
gde je i komp a drugi lik je resio tako sto je struju za komp doveo sa nekog
drugog mesta.Coveku bio prikacen produzni kabl na prekidac za bojler u kupatilu :) :)

4 filipenko:
Kod mene stari Chieftec 360W dual fan ATX-1136H (otprilike efektivnih 340W)
gura A64 @ 2.4, 1GB DDR-a, 6800 (16x6,400-900) 2x160 sata, DVD-ROM + DVD-RW,SS2,SB live,modem,6kom 8cm fan....
poz

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=83453, pa ti vidi kako napajanje moze da zeza. Doduše, u pitanju je High Power 360-202 koje je ubijeno konstantnim dvogodišnjim overklokovanjem . Ako planiraš upgrade mašine, dodavanje komponenti, OC, a sigurno planiraš :eyebrows: uzmi nešto jače. Mislim, radilo je i ovo moje, samo je počelo da crkava posle nekog vremena. Uzmi LC POWER 550Wt za sitne pare i ne misli!

highlander82 je napisao(la):
Svi potezete marke i snagu napajanja a niko ne pominje kvalitet instalacija u kuci i lokalnog transformatora...

Covek je u pravu, ja imao Chieftec-a 300W, relativno novog, naravno UPS i samo jednog dana - dim iz napajanja. Srecom (verovatno zahvaljujuci tome sto se radi o malopre pomenutoj marki) sve se tu zavrsilo, nije "probila" struja i spalila jos nesto. Digresija, jedan poznanik ima neko totalno NN napajanje (sobzirom da je totalno sve na kineskom :D ), komp mu je dosta ukljucen u toku dana, nema UPS, i nema problema (ne zalazim u to sta je jos u kucistu).
Zakljucak, izgleda da je moj problem bio zato sto u sobi gde mi je komp nije bilo uzemljenja, to je sredjeno pre izvesnog vremena, tako da se najiskrenije nadam da je bilo zbog toga. Znaci, trebalo bi obratiti paznju i na takve stvari.

@Highlander82 - e svaka ti cas kad si nasao tred star skoro godinu dana da vadis iz mrtvih :D
@Mitre sine, pa nisi ti od juce ovde :)

Vrh Dno