Šta je novo?

A64 754 related

Rasputin

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
604
Recimo da sam potpuni duduk, ali sto vise saznajem o A64 sve sam zbunjeniji pa vas moram pitati pitanja koja su vec bila pitana na ovom forumu a ja nisam nasao svoje odgovore:

1. Sto se tice ploce zanimju me koje ploce sa nforce 3 su dobre(odnos cena performansi do 120 evra) recimo od Abita, Asusa, MSI, EPoX i Gigabyte?

2. Sta je sa novim 90nm -kim procesorom(vredi li?) jeli izasao i gde se moze kupiti.

3. Kuler za do 30 evra

4. Koja memorija

Moram da zurim a bice jos pitanja uskoro....

P.S. Nameravam da kupim A64 3000+ i da ga OC koliko moze

1. Ako uzimas S754, 120 eura za plocu je "malo-mnogo". Imas solidne modele i za manje pare.

2. Izasao jeste, moze se kupiti u inostranstvu.

3. Kuler dobijes uz CPU.

4. DDR400, zavisi koliko para imas...

Dlimire hvala, ali bojim se da mi ove informacije nisu dovoljne pa cu malo pojasniti pitanja jer ih nisam bio formulisao kako treba :wall: (bio sam u zurbi):

- Posto sam se odlucio za nforce3 250gb :banana: chipset (slobodno recite ako znate za bolji) zanima me koja od ploca nudi najvise po nekoj pristojnoj ceni(do 100 evra,ali kako sam rekao granica se moze pomerati do 120), a ono sto meni treba je sledece:
- Da radi CnQ opcija u sto vecoj meri,(koje ploce mogu da iskljuce ventilator?)
- Stabilnost pri radu i OC.
- Da se dobro overclock-uje (ne mora da bude najbolja ali sto vise to bolje)
- Preferiram trofaznu naponsku jedinicu u odnosu na dvofazne pa bi voleo da me upozorite i na to(ne znaci da 100% necu da kupim plocu sa dvofaznim filtriranjem napona nego mislim da je ovaj uslov jako vazan za overclock),
- Pozeljno je i da moze HTT 1000(MSI neo platinum moze),

Recite mi u kojoj meri navedene zahteve podrzavaju sledece ploce:
- MSI Neo Platinum,
- ASUS K8N-E Deluxe,
- EPoX 8KDA3+,
- Gigabyte K8Nxxx... pro.

Da li vredi kupiti neki od slabijih modela ovih ploca po pitanju odnosa cene/performanse.
Ako imate predlog bilo koje druge ploce, cak i drugog cipseta slobodno napisite jer su mi svako misljenje i svaki odgovor vazni.

O ostalim komponentama cu u sledecem postu. :crash:

Nastavak

Ostatak posta... uz izvinjenje sto sam morao da ga delim jer me je nesto browser *****avao u poslednje vreme :type: (iako se uredno logujem posle bilo koje akcije mi kaze da nisam logovan pa moram ponovo :crash: :mad: ).

Da li A64 mogu da se nadju u neBOX varijanti:
- Ako mogu: (ako nemogu predpostavimo da mogu) Koje coolere bi ste mi vi preporucili za ovu platformu za overclock naravno.
Pozeljno je da ima promenjivu brzinu obrtaja(recimo potenciometrom), da se ne cuje(pri min brzini obrtaja).
Za vas koji vec koristite neBOX varijante coolera a pri tome i overclock-ujete molba da postujete utiske i modele(moze i cena).
- Ako ne mogu: Da li je BOX dovoljan da ohladi overclock-ovani procesor na pristojnu temperaturu i kolika je isplativost njegovog menjanja?

Sto se memorije tice kupio bi 1x512MB DDR400 ili bolju, ali planirao sam oko 60 - 80 evra za tako nesto. Koje bi memorije radile na 1t pri solidnim cas latencijama u ovom rangu? Da li se isplati neka skuplja memorija? Da li vredi uzimati Kingstona zbog dozivotne garancije? a video sam da na forumu hvalite odredjen tip Kingstona Pa ako biste mogli da navedete pun naziv, tip, cenu i ponasanje.

Ajde neka mi neko plz objasni pojam undervoltinga (zamerka na MSI neo platinum)

Molim vas da mi odgovorite sto vise na ova dva posta jer za mene nijedan odgovor nije glup ili banalan a mogu da mi jako pomognu.

Hvala unapred. :wave:

Pogledaj ovaj sajt sa sve forumom >>> KLIK

Sory, jos pitanja....

Sta je to kada masina "post-uje"?

Po definiciji CnQ opcije ja bi rekao da je A64 otkljucan. Da li je to tacno?
Da li moze da se ide sa mnoziocem preko njegove inicijalne vrednosti?

Ko zna oce li biti winchester-a(90nm) za 754 podnoze?(i cena, i kada?)

Kako se vidi da li je dvostepena filtracija napona ili neka druga?

Ima li ko slike A64 754 u visokoj rezoluciji(samo da se vide oznake) da mi pokaze gde treba da gledam za seriju procesora(CG po preporuci :D )

Poslednja izmena:
Stvorenje je napisao(la):
Pogledaj ovaj sajt sa sve forumom >>> KLIK

Hvala Stvorenje, i mada cu da ga pogledam, pretrazivanje jos jednog foruma ce da me ubije u pojam :wall: . Ova pomoc mi je stvarno dobrodosla ali ako moze i malo konkretnije stvari. :)

Ako uperiš lampu u monitor sve ćemo da priznamo i potpišemo. :beat:

A64 jeste otključan ali množioc ide samo na dole što podrazumeva da ne može da se ide preko njegove inicijalne vrednosti.

Za CG reviziju jezgra trebaš da pogledaš samo zadnja dva slova u oznaci na porcesoru, mada čisto sumnjam da danas možeš da kupiš nov procesor a da nije CG.

A64 ima u vrijanti koja nije BOX (barem ovde) pa ti treba kuler. Izbor kulara zavisi od ponude na tržištu. Da se ne bi mučuo oko svega toga uzmi ti lepo BOX varijantu i cooliraj.

Kad već imaš nameru da klokuješ uzmi 3000+.

Ta MSI ploča ima dvofazno napajanje.......

Poslednja izmena:
>>Ako uperiš lampu u monitor sve ćemo da priznamo i potpišemo. :beat:
Ma jeli to toliko boli :D

>>A64 ima u vrijanti koja nije BOX (barem ovde) pa ti treba kuler. Izbor kulara >>zavisi od ponude na tržištu. Da se ne bi mučuo oko svega toga uzmi ti lepo >>BOX varijantu i cooliraj.

I kada ga OC da se pregreje i postane nestabillan?

>>Kad već imaš nameru da klokuješ uzmi 3000+.

Naravno... :banana:

>>Ta MSI ploča ima dvofazno napajanje.....

Znam, ali ne znam sta je undervolting(konkretno, jer imam neku osnovnu ideju) i zasto je toliko **** zbog toga. :whip:

Bez vulgarnosti please!

Vidi, imaj na umu da nema prečice do cilja. Imaš ovde na Benču solidnu količinu tekstova na ovu temu (ploče, procesori...) pa kreni sa isčitavanjem, a i na forumu možeš da nađeš puno korisnih stvari i linkova. Ako znaš engleski pogledaj nekoliko udarnih hardwerskih sajtova i uskoro ćeš imati odgovore na sva svoja pitanja.
:wave:

1. Koliko-je-fazno napajanje možeš da vidiš bo broju parova MOSFE tranzistora smeštenih blizu procesorskog socketa
2.Undervolting - davanje (manje-više) niže voltaže nego one koju ti podesiš u biosu
3.Teško ćeš naći BOXed proc. koji nije CG revizija

Rasputin je napisao(la):
>>Ako uperiš lampu u monitor sve ćemo da priznamo i potpišemo. :beat:
Ma jeli to toliko boli :D

>>A64 ima u vrijanti koja nije BOX (barem ovde) pa ti treba kuler. Izbor kulara >>zavisi od ponude na tržištu. Da se ne bi mučuo oko svega toga uzmi ti lepo >>BOX varijantu i cooliraj.
Ja jos nisam naleteo na A64 koji nije BOX. Ti ako hoces da ga bolje 'ladis, kupis mu dobar kuler.

Ajde neka me neko posavetuje za ploce:

- ASUS 8KN-E Deluxe
i
- EPoX 8KDA3+

Po pitanju CnQ opcije, stabilnosti i overclickinga. Cena je oko 120 - 130 eura pa iako mi ova cena nije problem pokrece se i pitanje isplativosti.

U svakom slucaju hvala.

Rasputin je napisao(la):
Ajde neka me neko posavetuje za ploce:

- ASUS 8KN-E Deluxe
i
- EPoX 8KDA3+

Po pitanju CnQ opcije, stabilnosti i overclickinga. Cena je oko 120 - 130 eura pa iako mi ova cena nije problem pokrece se i pitanje isplativosti.

U svakom slucaju hvala.

Tog epoxa imam al nije bas jeftin... Ako nadjes uzmi 8kda3j koja je oko 100 eura, ako ne onda asus...
Nisam probao asusa pa nemogu da presudim koja je ploca bolja, al do sada nisam imao ni jednu asusovu plocu
da s njom mogu izvuci max oc iz komponenti....

Pozdrav :wave:

Kod ASUS-a je OC ogranicen sa max. magistralom do 250 MHz sto me uz mnozioce 9 ili 10 ogranicava na nekih 2500 (nije ni to malo ali ako CPU moze vise sto da ne?).

Reci mi kakva je ta tvoja ploca(EPoX 8KDA3+ ako sam razumeo tu imas) za OC
i jos vaznije kako radi CnQ (da li pri tome iskljucuje ventilator? mada ovo i nije preterano vazna opcija ali CnQ jeste).
Kupovao sam neke dodatke za novi PC pa mi je skracen budzet tako da sada vec ozbiljno razmisljam o EPoX 8KDA3J ploci kao alternativu e sada koliko tacno se ona razlikuje od tvoje?

vidim,svi bi nesto da "budze" cpu,ram i plocu.a sto li pise na uputstvu za mother board da ne prihvataju garancije ako je ploca overklokovana?hehehehe...

Jedini je problem kako ce to da dokazu ako ploca nije fizicki ostecena - citaj spaljena.

Vrh Dno