Šta je novo?

A64 2800+ i koja memeorija

• Začetnik teme Začetnik teme unreal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

unreal

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2005
Poena
301
:smoke: Problem:Skoro sam uzeo A64 2800+,asus K8N-E Deluxe....ali mi je ostala stara memorija.Predpostavljate da treba da uzmem novu pa se dvoumim izmedju CORSAIR Value Select DDR 400 ili KINGMAX Hard Core DDR 500, i ako uzmem neku od njih sta mogu da ocekujem, u granicama normale, i sa kojim podesavanjima(CAS,HTT,.........).P.S. 2x512 MB.

unreal je napisao(la):
:smoke: Problem:Skoro sam uzeo A64 2800+,asus K8N-E Deluxe....ali mi je ostala stara memorija.Predpostavljate da treba da uzmem novu pa se dvoumim izmedju CORSAIR Value Select DDR 400 ili KINGMAX Hard Core DDR 500, i ako uzmem neku od njih sta mogu da ocekujem, u granicama normale, i sa kojim podesavanjima(CAS,HTT,.........).P.S. 2x512 MB.

:type:

Zasto si pre svega uzeo AMD Athlon64 2800+ S754?

Dual channel u varijanti A64 S754, NF3 ne postoji.

Sa KingMax HardCore mozes ocekivati kvalitetniji overclock rezultat.

Sto se tice samog overclock-a i parametara, ovisi o konkretnom CPU.

HTT je ogranicen na 800, po default-u.

Dok sam imao NF3 250GB, radilo mi je stabilno na 4(HTT)*225 MHz. Medjutim, moj mainboard bio je ABIT NF8. Ostale kombinacije podrazumevale su HTT na 3.

P.S. Finansijski gledano, razlika izmedju AMD Athlon64 3000+ Venice core, NF3 Ultra bazirane mainboard i 512MB DDR SDRAM (u varijanti 2*256MB) ili cak 2*512MB RAM-a Value ranga, poput PQI-a, i tvoje trenutne konfiguracije ne postoji, pogotovo sto zelis uzeti KingMax HardCore. Benefit je vise nego veci.

Ne razumem zasto si uzeo tehnoloski stariju platformu.

Poslednja izmena:
Trebala mi je hitno masina za fax(menjao sam bartona) a kod dilera sa kojim radim nije bilo nista na lageru u S939 varijanti.

unreal je napisao(la):
Trebala mi je hitno masina za fax(menjao sam bartona) a kod dilera sa kojim radim nije bilo nista na lageru u S939 varijanti.

Pa, zasto si menjao AMD Athlon XP Barton core (konacno, lepo napisem kodni naziv 😀 ), pretpostavljam na NF2 Ultra mainboard sa RAM-om DDR 400?

Uzmi KINGMAX HC DDR500, ako mislis da se malko igras OC-a i da uskoro predjes na S939 🙂, u protivnom Corsair VS DDR400

Nazad
Vrh Dno