Šta je novo?

Mobilni telefon A55 ili A36

Koji mobilni telefon kupiti

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Koji od ova telefona uzeti za suprugu. Do sada je koristila A34. Ili mozda uzeti A56?

Ako je posle samo dve godine baterija oslabila da je to primetno i da telefon baguje, onda telefon nije za nju, svaki ce da unisti, makar kupila i S25

Draž je u trošenju 300€ na switch ili deck, 3D štampač, par dana na planini, novi bajs... umesto na novi telefon koji radi isto tako?

Zamena baterije je možda 60-70€. Hardver i softver u novijim modelima nije toliko bolji da pravi razliku (osim ako nije 4GB verzija A34), tako da ako ne radi fluidno sad, neće ni na sa ovim novijima. Isto će biti kao i da resetuje telefon, ako je pun koječega.

Ja planiram da u jednom A54 zamenim bateriju, pošto taje samo jedan dan (5h SOT), samo još nisam odlučio da li ću sam ili u servisu. I da se koristi bar još 2-3 godine. Mada aplikacijama koje se najviše koriste na toj cigli ne bi pomogao ni powerwall

Šta napadoste čoveka što hoće da zameni telefon posle 2 godine. Pa pun forum tema u kome ljudi menjaju telefon svake godine.
Pitanje je poprilično jasno, dilema između dva telefona, ako ne možete da mu pomognete nemojte pametovati.

@Bojan84
Moj savet je a55 ili eventualno a56. Po meni, mnogo bolja izrada i kvalitet, mala razlika u ceni. Svakako treba da ga uzme u ruku i vidi da li joj odgovara ergonomija jer mnogima je a55 kabast

poceo malo da baguje i ima ga vec dve godine
To bagovanje je zbog pretrpanosti podataka aplikacija i prosto kada isti doguraju do 5GB, moraju se s vremena na vreme brisati. Sa Poco F2 8/256 stalno upload-ujem na TikToku, a kao rezultat tog problema isti je isprocesuirao crn video sa sivim linijama i ostavio zvuk. Katkad ih i reinstaliram. Ako J serija iz 2016. gura i dalje pa kako god ili da A30s ništa ne fali, teško da A34 baguje.
Za zamenu baterije je realno dati do 40€, ako je procena da je 20€ baterija i da su još toliko ruke.
Ukoliko baš mora novi, onda ipak M55 ili M56.

A56 se isplati samo ako košta kao A55, inače ne donosi Bog zna kakvo unapređenje a više nema MicroSD slot...

Što se tiče A55 vs. A36, mislim da je A55 bolji.

Šta napadoste čoveka što hoće da zameni telefon posle 2 godine. Pa pun forum tema u kome ljudi menjaju telefon svake godine.
Pitanje je poprilično jasno, dilema između dva telefona, ako ne možete da mu pomognete nemojte pametovati.
Bitno je jer nije naveden razlog. Nije problem da se menja ni na dva meseca, ali ako očekuje da će zamenom dobiti nešto bolje, a ne dobije, džabe troši vreme. Zato je i pitanje koja je verzija tog A34.
A pošto zamena ide tako brzo, onda npr. prednost od 6 godina novih OS verzija u A36 ili A56 ne igra nikakvu ulogu, pa ispada da je A55 bolji izbor, ako se može naći po solidno manjoj ceni od A56

Draž je u trošenju 300€ na switch ili deck, 3D štampač, par dana na planini, novi bajs... umesto na novi telefon koji radi isto tako?

Zamena baterije je možda 60-70€. Hardver i softver u novijim modelima nije toliko bolji da pravi razliku (osim ako nije 4GB verzija A34), tako da ako ne radi fluidno sad, neće ni na sa ovim novijima. Isto će biti kao i da resetuje telefon, ako je pun koječega.

Ja planiram da u jednom A54 zamenim bateriju, pošto taje samo jedan dan (5h SOT), samo još nisam odlučio da li ću sam ili u servisu. I da se koristi bar još 2-3 godine. Mada aplikacijama koje se najviše koriste na toj cigli ne bi pomogao ni powerwall

Bravo. Lepo rečeno

Ako je coveku doslo da menja neka. I ja menjam.Ne mogu da sastavim dve godine ,nikako.Uvek dobijem osmeh na licu kad stigne nov.
Pitanje je samo sta uzeti?Ako joj lezi Samsung ok,mada ima jos dobrih telefona.Zavisi ko sta voli.

Ja ne znam sta dobijes kada zamenis dve godine star Samsung telefon, novim Samsung telefonom, ajd mi reci? Dizajn isti, android isti, posto Samsung ima dugacku softversku podrsku, kamere verovatno iste, baterije ne bi smela da se razlikuje 10-20% posle dve godine, ajd bas bih voleo da cujem, razlog zamene dve godine starog Samsung telefona, drugim novim Samsung telefonim iz iste kategorije, naravno. Moja sestra ima A32 vec, ne znam, 4 godine valjda, jedino sto je vidno da malo sporije radi, al to ima veze sa 4gb radne memorije, a aplikacije su u medjuvremenu troduplo narasle pa je logicno da malo sporije radi, al to je to, nema nikakve druge razlike u odnosu kad je bio nov. Evo ja sam prosle godine uzeo A35 8/256, mislis da cu za dve godine da ga menjam za A37, sta cu dobiti, nista, samo cu izgubiti. Hardver koji ima A35 je dovoljan da radi bez nekih bitnih zastajkivanja 5-6 godina, ne racunam igrice naravno, jedino baterija moze da oslabi ili da se pokvari ili polomi, drugih bitnih razloga nece biti. Kod jeftinih kineza je druga prica, oni brzo izgube softversku podrsku, i realno posle 2-3 godine pocnu da koce, ali to ne vazi za skuplje kineza sa jacim hardverom, vec za one sto se dobijaju za 1 din, da imas cime da gadjas nekog kad te iznervira, drugu ulogu i nemaju.

Не зна да ли сте информисани о акцији која тренутно траје, а то је да куповином S24FE добијате на поклон још један исти, само мсм да је тај на поклон са 128GB. Наравно мора се купи уређај у званичним радњама где је цена 69999... Можда значи неком ко планира да пазари нови уређај.

Nazad
Vrh Dno