Šta je novo?

a510 ili a520?

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Da ne duzim.Imam novca za oba modela.Zanima me da li se isplati dodati jos 20e za 520.Jel valja tih jos 0.8mpix vise.Sta mislite?

Ne dobijas nista posebno.

U svakom slucaju ne previse. Imaju identicne opcije, sa tim sto bi kvalitet slike primetio tek kada bi razvio neku velicine A1 ili A2. Na slikama manjih (mislim manjih od ove dve) dimenzija neces videti nista drugacije. Slike u 10x15 su potpuno iste.

Ako ćeš ikada imati potrebu da isecaš ("crop"-uješ) neželjeni deo slike i da ona ipak zadrži pristojnu rezoluciju za štampu, a520 je logičan izbor. U suprotnom, razliku nećeš osetiti.

Lično, smatram da doplata vredi.

Obavezno A520, ima sivu ručkicu.

ahaha :) to sam i ja hteo da kažem pa reko neću u off... ona rozikasta je baš nekako. fuj. :)

Uzmi u obzir da ce ti na a520 sa istom memorijskom karticom u najvisoj rezoluciji stati manji broj fotografija. Mada, ako uzmesh vecu memorijsku karticu ovo ne bi trebalo da ti predstavlja problem. Pored kartice, bice ti neophodan i punjac sa 4 NiMh baterije od bar 2000mAh, tako da uracunaj i njega u cenu.

Ja sam prosle godine u julu pazario a510 sa SD karticom od 256MB, a sada bih za iste pazario a520 sa SD karticom od 512MB.

Kad smo vec kod razilka izmedju ova dva modela, jeste li primetili razilku izmadju tema u softveru? Moze li softver na aparatima da se ugrade-uje?

Poslednja izmena:
Niko da pomene najvazniju stvar, a to je da A520 ima nesto losiji kvalitet slike iz prostog razloga sto ima 1Mpx vise na istoj velicini CCD-a, a sto se odrazava kroz manju fotoosetljivost i vise suma, narocito pri vecim ISO vrednostima.
Moj savet A510.

Moja preporuka A510!A tih 20e daj za punjac i baterije!

A520 bolja kombinacija. Ko kupuje takav aparat, trebace mu i crop, a verovatno ce i razvijati neke vece fotke (neko reche A1, malo je preterao :)). A4 je max shto moze sa takvih 4mpx i da bude samo pristojno..

Vrh Dno