Šta je novo?

A4 stampac

Djony

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2005
Poena
304
Imam dosta knjiga u elektronskoj formi koje hocu da otstampam, jer necu da kvarim vid neprekidnim gledanjem u ekran. Koji mi A4 stampac preporucujete, a da kosta do 60 evra. Voleo bih da uzmete u obzir sve tehnikalije (da li ima problema sa punjenjem, koliko mu isto traje itd...)Posebno mi je vazno da mi ne guzva papir ako stavim vise listova u njega :D

Mislim da cu stampati malo vise, oko 1000 strana mesecno.

Zasto, kolika su ogranicenja kad je u pitanju Inkjet? Jel` moze recimo u cugu da odstampa 50-100 strana? Koliko moze? (nikad u zivotu nisam imao stampac)

Mislim da bi se stampanje mozda i smanjilo posle prvih nekoliko meseci.

Imam HP 3420 InkJet stampac. Najvise sto sam odstampao iz cuga je 180 stranica. Trebalo mu je puno vremena za to i istrosio sam kertidze. Maksimalno sto mozes da odstampas sa jednim setom kertridza je od 200 do 350 crno belih i oko 300 strana u boji (zavisi od modela; 5% pokrivenosti strane). Novi kertridzi kostaju skoro kao nov stampac (za moj HP kertridzi su po 20 evra, a ima ih 2 - crni i trokolorni).
S' obzirom da ces stampati knjige, u prilicno velikom obimu, toplo ti preporucujem crno-beli laserski stampac, posto sa njim ces moci da odstampas i do 2000 strana sa jednim tonerom (isto sto i kertridz kod InkJet-a). Kupi neki jeftiniji (od 100 do 130 evra) Samsung ili HP.

dpunjavanje je jeftino

harmone, hvala na odgovorima, sad bar znam u kom pravcu da trazim.

momsabe, jesi mislio na dopunjavanje za Inkjet ili laserske stampace? Koliko strana moze da odradi dopunjavanje (i na kojim stampacima)?

sto se tice inkjet, ja imam hp 3650 i komplet za dopunjavanje, za otprillike pet punjenja crnog kertridza je oko 500din, sto je dosta povoljno.... nezgodno je samo sto broj punjenja nije beskonacan, kad tad se mora kupiti nov kertridz. ja sam moj punio do sad jedno 6-7 puta i vec je poceo da zeza. mada u zadnje vreme nesto i ne koristim stampac, pa je kertridz mozda i zapekao...

Nazad
Vrh Dno