Šta je novo?

A4 opticki misevi i iskustva

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
planiram da kupim optickog misonju i interesuju me modeli kompanije A4. Da li neko poseduje neki od modela i koji bi mi preporucili? trebao bi da ide na ps2.

hvala.

RFSOP-35 Optical Wireless. Samo mu formiraj baterije kako treba i neces imati zamerke. Dolazi uz 2 punjive baterije, puni se preko USB-a (dobija se kabl) ili punjacem za Nokiu. Precizniji je od bilo kog neoptickog misa koji sam probao, po konstrukciji i obliku lici malo na InteliMouse. Sto je najlepse jeftiniji je od drugih Optical only miseva.

<Mancha> je napisao(la):
RFSOP-35 Optical Wireless. Samo mu formiraj baterije kako treba i neces imati zamerke. Dolazi uz 2 punjive baterije, puni se preko USB-a (dobija se kabl) ili punjacem za Nokiu. Precizniji je od bilo kog neoptickog misa koji sam probao, po konstrukciji i obliku lici malo na InteliMouse. Sto je najlepse jeftiniji je od drugih Optical only miseva.

Da li bih mogao imati tog misha uz postojeceg usb logitech optical oem misa sa kablom, a a4 bih koristio samo kad gledam film na tv na jedno 4m od kompa.
Znaci, bili bi istovremeno prikljuceni, a za uobicajeni rad bih koristio logitecha.
Posto je?
:wave;

<Mancha> je napisao(la):

kako sa nokijinim punjacem...? inace cena je negde oko 27-30 evra, bar koliko sam ja video.

pozdrav.

Pa, trebalo bi da moze zajedno sa Logitechom (tacnije, generalno 2 misa bi uvek trebalo da rade normalno zajedno).
Sto se tice punjaca, isti je konektor i za Nokie i za misa, pa moze i sa Nokie na njega, a i sa njega na Nokiu (punjenje telefona preko USB-a). I u uputstvu pise to, tako da je proverena stvar.

Mancha, jel mozes da mu izmeris realan domet, prilicno me ohladilo onih 1,5m sa sajta.

jaksa je napisao(la):
Da li bih mogao imati tog misha uz postojeceg usb logitech optical oem misa sa kablom, a a4 bih koristio samo kad gledam film na tv na jedno 4m od kompa.
Znaci, bili bi istovremeno prikljuceni, a za uobicajeni rad bih koristio logitecha.
Posto je?

Meni rade istovremeno "MS Optical Wheel" (USB) i "A4 Tech Wireless Radio" (PS/2). Radi i softver od oba misa istovremeno...Mislim da ne bi trebalo da bude problema, osim onog dometa od 4m :D

<Mancha> je napisao(la):
1.5 Metar je kada je mis vodoravno, a sa blagim nagibom prednjeg dela na dole moze do 3m. (upravo izmereno)
Kabl od PS/2 do risivera je 1.5 metar.

jooj nikad dosta para za hardver...:(:beat:
e sad jos samo da ga kupim.
hvala mancha, delimir, legend...

jaksa je napisao(la):
jooj nikad dosta para za hardver...:(:beat:
e sad jos samo da ga kupim.
hvala mancha, delimir, legend...
Ajd kad nadjes , posalji mi cenu i lokaciju!
Hvala
mail

LJudi, ima li taj A4 i USB ili je to samo PS2 mis? I da li je neko probao da puni Nokiu sa tim USB kablicem? :)

Pa nije sve u naponu, ima neceg i u struji :)

Mene buni to sto ga na yu.golasi jedan tip oglasava kao USB/PS2 ?!

gde bre ima da se kupi za oko 30 €, u firmi adacom traze 2800din?!
bas :hump: ovce
inace u veleprodaji kod tnt-a i telixa je oko 25€

edit: u extreme-u je 1860 din, sad sam saznao.
al ga oni prvi preterase:confused:

Da li je taj adapter USB na PS2 univerzalan? Ili moze da se koristi samo za taj model misa?

Danas sam pazario A4Tech RP-1535,za 1712 dinara.Inache,u pitanju je RFSOP35A mish,ali sa modifikovanim risiverom(mnogo je manji nego kod RFSOP35),i adapterom USB/PS2.Adapter je univerzalan,mozhe se koristiti za bilo kog misha,a mishonja je optichki dolazi sa dve "punjive" baterije.Puni se preko USB-a, a mozhe i preko Nokijinog punjacha za debilni telefon.

Poshto se ne bavim (besplatnim) rekalmiranjem komp. firmi,podatke sam ti bacio na p.m.

baci i meni

Jaka Faca je napisao(la):
Poshto se ne bavim (besplatnim) rekalmiranjem komp. firmi,podatke sam ti bacio na p.m.

Ma hajde, stavi ti nama ovdije neki kontakt, pusti ti reklamiranje ...

Ne radi se ovdje o tome, vec gdje najpovoljnije nesto kupiti.

Da se ne gubi vrijeme sa PM-ovima. mail-ovima i sl. stavi ti to ovdije ...

pozdrav!

Ja sam se bas zagrejao :) pre nego sto ga pazarim, reci mi kakvi su ti utisci? Da li mozda znas kakav je u odnosu na M$ Optical Explorera u svakodnevnom radu?

Na zhalost nemam prethodnih iskustava sa optichkim mishevima.Prethodno sam imao "Logitech pilot wheel", kuglichnog misha(original,ne "black" OEM).A4 koristim par dana i prilichno sam zadovoljan.Ergonomski je dizajniran(nije "sapunast" kao Ligitech),dosta je precizniji od kuglichnog,ide po svim podlogama,i domet mu je oko 3 metra(provereno). Sa jednim punjenjem mi je izdrzhao oko 24 sata rada(30-ak ukupno).Ne znam shta da kazhem....Ko ima para za Microsofta,ili Logitech-a,mislim da bi trebalo za njih i da se odluchi.Ako opet hocete solidan kvalitet,za skoro trostruko manje novca ,onda je A4 pravi izbor.Ipak,treba imati na umu da je A4 tech RFSOP35A low-end komponenta,tako da je pitanje kvaliteta ugradjenih komponenti (kao i trajnost istih) pod znakom pitanja.Ja sam se odluchio za A4,a koliko ce trajati,videcemo:)

koliko sam do sada shvatio, a4 rp1535 je usavrsena verzija a4 rfsop35?
samo je receiver umanjen i to znatno.

hvala, vec video!

odoh da ga kupim...
1712 din

Po'itaj,po'itaj:D

Vrh Dno