Šta je novo?

A3 skeneri?

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Želim da pitam da li neko nudi A3 skenere, najjednostavnije (bez ikakvih dodataka itd.). Nešto sam čeprkao netom i ispada da je Mustek, maltene jedini koji nešto tako pravi.
Međutim, njegova cena je povelika (oko 125 EUR).
Da li neko od drugih proizvođača (HP, Canon, Epson) to pravi, i prodaje po nekoj možda povoljnijoj ceni? Bitan je samo skener, bez ikakvih dodataka.

Hvala na info.

Jako, jako, tesko ces naci nesto jeftinije od musteka

To za 125 € je dzabe. Mi smo tog najjeftinijeg Musteka ovde u vukoyebini platili oko 220$. Inace svi drugi normalni proizvodjaci drze cenu preko cca 1500$ (Canon, Microtek, Xerox, Hp..). Nama je na poslu crko jedan vec pomatori Microtek 9600 pa je zamenjen upravo tim najjeftinijim Mustekom (sutra mogu da ti kazem oznaku). Za te pare koliko kosta je zlatan, ali je u susutinii djubre - Mustek :D :p

da, tkao je 125 eura da ljubish dupe usput.
A3 format nije standard. Pogledaj samo jeftine shtampache laserske A4 i A3 razlika je 8 x

Prvo sto ces primetiti kad krenes malo da trazis da A3 stampac ne moze da se nadje da je ispod 1k evra (okvirno) osim tog Musteka. A i zaista ima malo i tih skupljih modela. Meni je zapao Epson svojevremeno za oko - ali je zaista bila neopravdano visoka cena ..

Licno bi pre za taj novac oko 120-130 evra kupio odlican A4 skener - pa spajao sam stranice u PSu.

Taj mustek je za skeniranje planova i nizasta vise, a za to sluzi veoma dobro. ZNachi kad moras da ga drndas mnogo. Inace ima zamucenja i tako po neku falinku, al to je mustek. Inace epson je oko 1200 a valjda i canon isto toliko :).

Epson GT15000 je oko 1300 evra, ali je skeneeeeerrr :banana:

Licno bi pre za taj novac oko 120-130 evra kupio odlican A4 skener - pa spajao sam stranice u PSu.

Da izvineš na izrazu, to je pravo mučenje, i pored mnoštva trikova koje sam primenjivao, auto stitcher-a i tome slično...

I koji si kupio? Mene samo nervira sto ovi magarci iz firme stekaju na sve strane pa kupe tu krshinu umesto microteka ili slicnog, ali zato za drugo ima (avijoni, kamijoni:d :d ):mad:
P.S.
U zivotu vise nista sto nosi oznaku HP kupiti necu :trust: Ovo potpisujem :p
Sa svakim modelom iz godine u godinu softver je gluplji a kvalitet opada. Imam iskustva sa njihovim skenerima, pa onda debilni ploter Hp Design Jet 500+ A0 formata za koji je stari HP 500 od pre 5 godina avion! Da ne skrecem sa teme, samo ne mogu da ne cutim.

I koji si kupio? Mene samo nervira sto ovi magarci iz firme stekaju na sve strane pa kupe tu krshinu umesto microteka ili slicnog, ali zato za drugo ima (avijoni, kamijoni:d :d ):mad:
P.S.
U zivotu vise nista sto nosi oznaku HP kupiti necu :trust: Ovo potpisujem :p

Ako mene pitaš šta sam kupio pre jedno godinu dana, kupio sam Canon 8400 za dosta velike pare i silno se opekao. Tako da ni ja ne mogu da ćutim.

Mislim da je žešća kršina, samo još to sebi (i svom novčaniku) ne mogu ili ne umem da priznam.

Pomereni kolorit koji se jedva da uravnotežiti, jezivo niska dubina skeniranja (lampa nije slaba ali je optika kilava), sasvim prosečan dinamički opseg (isečeni tamni delovi i svetli) i naravno potpuno neupotrebljiv za rad sa negativima odnosno dijapozitivima. Uz to, sasvim "pristojan nivo" buke...:S:

Mislim da neke firme ne bi uopste trebale da prave skenere - tvom ogorčenju HP-om ja pridodajem moje ogorčenje Canonom. Mislim, super su im fotoaparati, ali gospodo, nastavite da ih pravite, manite se skenera...:mad:

Isto tako mislim da se skener, a izgleda mi i bilo koji drugi uređaj ne može kupovati na neviđeno. Nažalost, svi testovi vezani za ovu problematiku, takođe su neupotrebljivi.

Poslednja izmena:
mozda nije bas tema, ali hp ima onaj kao providan skener (morao bih da potrazim oznaku) koji nudi odlicne mogucnosti skeniranja velikih formata. lepo se papir, plan, knjiga ili sta vec stavi na sto a onda on lepo "vozi" od dela do dela i spaja sve u jedno. prednost je sto se kroz njega lepo vidi sta se skenira te nema vise onog super nezgodnog stelovanja polozaja na horizontalnom skeneru. u nekim paketima se zajedno sa njime i dobije slajd skener koji daje sasvim pristojne rezultate.
ako jos negde ima da se kupi, vredi probati. pre jedno godinu dana cena mu je bila 200-250e. cini mi se daleko bolja kombinacija od a3 musteka.

ako jos negde ima da se kupi, vredi probati. pre jedno godinu dana cena mu je bila 200-250e. cini mi se daleko bolja kombinacija od a3 musteka.

Hm, da. Zanimljiv je, ali sam čuo da, sobzirom da je LED tehnologija a ne lampa sa hladom katodom, i nema neku dubinu skeniranja tj. skenira sam ono što mu je neposredno uz staklo.

Da ironija bude veća, cena mu nažalost nije pala, čak je i viša...:wall: :wall: :wall:

Vrh Dno