krissstina
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.08.2006
- Poena
- 304
Kako mislis ako smeju da ugrade nesto drugo?Ti Philips drajvovi (8820 i 8821) su napravili rshum po netu, prosto zato sto su losi. Drajv nije philipsov, nego ga je neko uradio za njega i ovi stavili samo svoj firmware. Koliko vidim, nema informacija ko je originalni proizvodjac, pa da se fleshuje firmware originalnog proizvodjaca. Koliko vidim po stranim forumima, neki proizvodjaci (npr. Dell) su nakon smaranja tehnicke podrske pristali da salju NEC-ove kao zamenu za te "philips" drajvove.
Mislim da prosto periodicno slanje u servis nece resiti problem. Oni ce ga ocistiti, mozda i zameniti, ali najverovatnije za isti model. Dok ne ugrade nesto drugo (ako smeju) ili se ne nadje firmware (koji ce mozda resiti problem) ovo ce se ponavljati.
P.S.
Jesi li probala da pustas DVD filmove? Original, stancovane diskove mislim, ne narezotine. Ako jesi, probaj sa nerom da izmeris brzinu (nero cd-dvd speed) takvog stancovanog diska.
Nesto me zbunjuje.
Prosli put kad je bio u servisu, oni su navodno ustanovili da je do CD drajva, ali kad su ga zamenili on je i dalje pravio iste probleme.
Ali prestao je da pravi problem kad smo stavili Xp sp2 prof.
A sad je opet poludeo.
Ne razumem, kako je radio normalno jedno vreme, a sad nece?
Castoru:
Pravo da ti kazem ovaj mac se i nije nesto pokazao, stavili smo ga na crtu sa pc-em, doduse dual core, i pc je bio bolji.
A imamo oboje po 2 giga rama.
Mada, mislim da ovi iz mac servisa nemaju pojma.
Skoro su dolazili da mi nameste mrezu i ilustrator je prestao da radi posle njihove intervencije. Na kraju sam ja morala da mu objasnjavam kako da podesi mrezu, a ja radim na mac-u tek pola godine?!
Verujem da on moze vise, ali moracu da nadjem nekoga strucnijeg.
Znate nekoga?
A mac pre ovog na kom sam radila, pre nego sto su nam orobili lokal, je tri godine matora masina, sa dva procesora, dve magistrale i bio je strrrasan!
Mnogo bolji od ovoga.