Šta je novo?

a1655g turion 64 - dvd problem

Ti Philips drajvovi (8820 i 8821) su napravili rshum po netu, prosto zato sto su losi. Drajv nije philipsov, nego ga je neko uradio za njega i ovi stavili samo svoj firmware. Koliko vidim, nema informacija ko je originalni proizvodjac, pa da se fleshuje firmware originalnog proizvodjaca. Koliko vidim po stranim forumima, neki proizvodjaci (npr. Dell) su nakon smaranja tehnicke podrske pristali da salju NEC-ove kao zamenu za te "philips" drajvove.
Mislim da prosto periodicno slanje u servis nece resiti problem. Oni ce ga ocistiti, mozda i zameniti, ali najverovatnije za isti model. Dok ne ugrade nesto drugo (ako smeju) ili se ne nadje firmware (koji ce mozda resiti problem) ovo ce se ponavljati.

P.S.
Jesi li probala da pustas DVD filmove? Original, stancovane diskove mislim, ne narezotine. Ako jesi, probaj sa nerom da izmeris brzinu (nero cd-dvd speed) takvog stancovanog diska.
Kako mislis ako smeju da ugrade nesto drugo?
Nesto me zbunjuje.
Prosli put kad je bio u servisu, oni su navodno ustanovili da je do CD drajva, ali kad su ga zamenili on je i dalje pravio iste probleme.
Ali prestao je da pravi problem kad smo stavili Xp sp2 prof.
A sad je opet poludeo.
Ne razumem, kako je radio normalno jedno vreme, a sad nece?

Castoru:
Pravo da ti kazem ovaj mac se i nije nesto pokazao, stavili smo ga na crtu sa pc-em, doduse dual core, i pc je bio bolji.
A imamo oboje po 2 giga rama.
Mada, mislim da ovi iz mac servisa nemaju pojma.
Skoro su dolazili da mi nameste mrezu i ilustrator je prestao da radi posle njihove intervencije. Na kraju sam ja morala da mu objasnjavam kako da podesi mrezu, a ja radim na mac-u tek pola godine?!
Verujem da on moze vise, ali moracu da nadjem nekoga strucnijeg.
Znate nekoga?
A mac pre ovog na kom sam radila, pre nego sto su nam orobili lokal, je tri godine matora masina, sa dva procesora, dve magistrale i bio je strrrasan!
Mnogo bolji od ovoga.

Kako mislis ako smeju da ugrade nesto drugo?
Nesto me zbunjuje.
Prosli put kad je bio u servisu, oni su navodno ustanovili da je do CD drajva, ali kad su ga zamenili on je i dalje pravio iste probleme.
Ali prestao je da pravi problem kad smo stavili Xp sp2 prof.
A sad je opet poludeo.
Ne razumem, kako je radio normalno jedno vreme, a sad nece?

"Ako smeju da ugrade nesto drugo" znaci da je moguce da imaju politiku da ugradjuju samo "originalne" delove. Dakle, ako je proizvodjac predvideo da u lapu stoji odredjen Philips model, ugradjivace samo njega. Ako ne prate tu politiku, nego onu da zele da ti rese problem i ustede vreme i sebi i tebi, ugradice neki NEC, LG ili nesto trece. Ima firmi kojima je dovoljno to sto je problem resen u okviru oficijelnog servisa, a ne pitaju kako.

Malo radi normalno, malo ne - to i jeste "normalno" ponasanje loseg ili neispravnog hardvera. Meni je bio dopao saka jedan core duo Acer koji je po svemu drugom bio vrlo vrlo solidan lap, ali je imao isti ovaj drajv. Dakle, bio je i drugi cipset nego kao kod tebe. Probao sam sve i svasta, od fleshovanja razlicitih verzija BIOS-a, do isprobavanja raznih drajvera za IDE i bukvalno nista nije pomoglo; malo narezuje dobro na maksimalnoj brzini, pa malo nece te moras da smanjis brzinu (iako se koriste isti model medija), malo pusta dvd filmove ok, pa malo krene da preskace i secka (ej, secka kod reprodukcije originalnog DVD-a). Sto je najgore, obicno kopiranje fajlova sa njega na hard je uvek radilo bez stucanja.

Očigledno je da ti ne preostaje ništa drugo do da im sjednete na glavu i tražite zamjenu drajva sa drugim ne samo modelom nego i proizvođačem. Koliko je meni poznato, većina firmi i servisa će da pristane da ti stavi i drajv drugog proizvođača. Hoću reći, i oni će valjda da skontaju da ne valja cijela serija, nebitno kad je proizvedena i gdje, te će htjeti da se riješe "problema".

A to je valjda svima u interesu.

BTW, hvala na odgovoru. :wave:

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci, sutra ga nosim u servis, pa cemo da vidimo sta cemo.
I to cu ja da odem i da glumim histeriju, obicno se plase histericnih zena.
:D
Castoru:
Nema na cemu, samo nemoj da kazes mom sefu da sam pljuvala mac!
Mada sto se tice stabilnosti, tu je stvarno bez premca.
Samo sto i njemu cd drajv radi sporo...izgleda da imamo losa zracenja u firmi koja uticu na opticke uredjaje...
:)

I šta se desilo sad? Jesu li ti sredili to?

ot...
Ja sam radio jedno vrijeme na single g4 i g5 koji se tek bio pojavio. I jedan i drugi su mi bili fenomenalni za rad. Ponekad malo spori, ali iznad svega stabilni. Što se brzine tiče, problem je samo u procesorima, sve ostalo između ova dva svijeta je isto. Za održavanje sam znao jednog lika, ali nisam u kontaktu sa istim već godinama.

A što se pljuvanja tiče, ... Khm, ne diraj mi svetinju! :D Šala, mala...

JOS nismo odneli!
Tako je to kad se oslanjas na muskarce!
Oni su zaduzeni za terenski rad, odnosno kolega ima zaduzenje da ga odnese u servis, a nikako da ode.
Nista dok zena ne preuzme stvar u svoje ruke!
Ako znas nekoga za odrzavanje mac-a, da je dobar, obavezno mi daj neki kontakt, nesto ne bih bas ja da ucim da ga servisiram.

Nazad
Vrh Dno