Šta je novo?

A10-7850K previše se greje

tu je došao kuler sa već nanesenom pastom. tako da ću prvo probati da dodam malo paste pa ćemo videti.

Haha, nemoj dodavati sunce ti ... :p

Bolje staviti manje nego što treba nego više nego što treba, bolji rezultat ćeš imati ....

Stavi izuzetno malo , ali vrlo malo na sredinu i poklopi kulerom !

da na poslu sam nego trenutno nemam obaveza pa da malo popričamo.
samo opušteno ,)

Haha, nemoj dodavati sunce ti ... :p

Bolje staviti manje nego što treba nego više nego što treba, bolji rezultat ćeš imati ....

Stavi izuzetno malo , ali vrlo malo na sredinu i poklopi kulerom !

videćemo sve kada dođem kući samo opušteno. pozvao sam i prijatelja pošto on ima pastu jer se bavi prodajom računara pa ćemo videti kakvo je stanje kada ga otvorimo.

Kada ti je računar duže ugašen i hladan, pa ga upališ i odeš pravo u BIOS, koju temperaturu očitavaš u tom trenutku, a koju nakon 5-10 minuta mirovanja? Jesi li probao program koji nudi proizvođač ploče za očitavanje? Na Speccy zaboravi, poznat je po očitavanju gluposti, pokrenuh ga iz zezancije, pokaza mi više od 20 stepeni razlike.

Da je tebi zaista tih 50+ stepeni u IDLE, pa da se zamisliš da nije nešto kako treba oko kulera, ali čim ti pri opterećenju piše 97 stepeni a sve radi stabilno, očigledno je da to očitavanje nema veze sa stvarnošću, jer taj CPU ne bi ni poživeo da tako nešto pokaže. Mislim da ti ne treba ni pirinač, ni grašak, ni ostala boranija... ;)

e ovako. pasta koja je bila na kuleru je bila katastrofa. očistili smo i stavili novu pastu.
probao sam i sa podešavanjima u biosu za kuler koji je neko pomenuo nisam ništa posebno dobio.
instaliran je 64-bitni windows što je neko pomenuo i asusov softver za dijagnostiku.
temperature su ovakve: na linuksu mi pokazuje 35 stepeni a asusov program u windows-u oko 44 stepena što je ok.
hvala svima na pomoći i sugestijama.
e sad ja razmišljam da ipak ubacim neki bolji kuler za ovaj procesor jer je ovaj fabrički krš kao i obično :)

Ubacii, ubaci, ubaci ja te Box krševe i ne instaliram. Neki od Phenoma II x pa na dual core još i može.

odlično,koju pastu si stavio?
pre nego zameniš kuler dodaj jedan ventilator na kućište da izbacuje napolje,neki jeftini CM ili chief 80,92 mm,već koji paše,skinuće min 5 stepeni...

Poslednja izmena:
odlično,koju pastu si stavio?
pre nego zameniš kuler dodaj jedan ventilator na kućište da izbacuje napolje,neki jeftini CM ili chief 80,92 mm,već koji paše,skinuće min 5 stepeni...

cooler master pastu. razmišljam da ubacim Cooler Master GeminII M4 i da ubacim ima mesto za izvlačenje toplog vazduha za ventilator od 120mm.

vertikalno

dodatni kuler gore skinuće temp 5 stepeni minimalno,a može možda i mnogo više
ako ne klokuješ dodatni hladnjak ti nije neophodan u ovoj kombinaciji

znam tu ima 4 rupe za fiksiranje ventilatora mislim od 120mm.

ima li kakvih novosti,novi kuler za kućište,novi hladnjak?

ništa još bio sam na moru juče sam stigao. ubaciću jedan ventilator za izvlačenje za početak.

Bice malo,tebi treba novi cpu cooler pa tek onda neki ventilator u kucistu,sa ventilatorima neces to resiti !

Bice malo,tebi treba novi cpu cooler pa tek onda neki ventilator u kucistu,sa ventilatorima neces to resiti !
+1
Za tu cenu ventilatora dodaj malo za neki jefitniji aftermarket cooler tipa lc power. Imas ih za oko jednu crvenu, a daleko su bolji od fabrickih resenja.

ubacih jedan ventilator od 120 mm za izvlačenje toplog vazduha i malo je bolje.
jedino me buni što je i dalje vruć ovaj bakarni hladnjak na ploči: http://prntscr.com/4gegwd

Nemoj to da te brine, to je normalno za AMD chipset.

Nazad
Vrh Dno