Šta je novo?

A10 5800k ili A8 6600k ?

cetojevic

Cenjen
Učlanjen(a)
21.12.2013
Poena
154
Zdravo,
raspolazem sa nekim 14-15k i planiram da uparim jedan od dva gore u temi navedena procesora sa Asusovom plocom F2A55-M LK2 PLUS, pa me interesuje vas predlog. Imam jos 4 GB rama na 1333MHz i sve ostale komponente, dakle samo mi jos ploca i procesor fali. Racunar mi treba prvenstveno zbog skole, posto sam elektro skola, zbog Photoshopa, Premiere-a, After effect-a itd. Dakle rendering je u pitanju, takodje i zbog igara, znaci treba mi polu multimedijalni, polu gejmerski racunar. Mnogo mi znacio vas savet i predlog oko kupovine. Hvala unapred. :)

Moj savet bi bio da uzmes A10 5800k. Ima jedno 50% vise shadera u grafickoj. Ono malo sto je slabiji na cpu planu neces osetiti.

Slazem se, A10-5800k definitivno, razlika u ceni nije ogromna, a kao sto rece pre mene, graficka je mnogo jaca na A10-5800k.
Ne bi bilo lose da uznes i malo brzeg RAM-a, posto dosta znaci prilikom igranja igara, posto si pomenuo da je i to svrha tog racunara.

Taj se i meni cini kao bolji izbor. Zaboravio sam da napisem da imam grafu GAINWARD HD 4850 1024MB DDR3, malo je starija ali radi posao. I interesuje me da li bi se u tom slucaju grafa iz CPU-a i prava grafa povezali ili bi samo grafa iz CPU-a radila kad povezem monitor na integrisanu ? Ploca je okej?

Bolje ti je onda da koristis HD4850, ona je dosta jaca od ove integrisane. Na zalost ne postoji mogucnost da je povezes sa bilo kojom integrisanom.

Vrh Dno