Šta je novo?

A1 problem sa primanjem sms poruka

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Pozdrav svima, kao što i sam naslov kaže, imam problem sa primanjem sms poruka. Koristim s21fe i od skoro sam primeto da od određenih ljudi dobijam sms poruke samo kad se zakačim na internet, a od drugih bez problema. Ne znam da li je to nešto novo, stiglo sa apdejtom ili treba nešto dodatno podesiti, ali ovi u A1 kažu da oni ne vide bilo kakav problem. Testirao sam nekoliko puta i stojim pored osobe koja mi šalje sms i meni isključen net, i ništa ne stiže, a kad ga uključm posle par trenutaka bez problema. Opasno me nervira...

Da li si probao neku drugu aplikaciju za SMS?
Da li ti je uključeno RCS ćaskanje?

Da li ti je isključen RCS u aplikaciji za poruke? Uđeš u settings pa u "RCS ćaskanje" ili "RCS nešto...". Tu isključi pa testiraj. RCS je protokol koji razmenjuje poruke preko neta, ali bi trebao da uradi fallback na običan SMS kada nema neta. Međutim zeza često pa to ne radi nego poruke stignu tek kada se zakačiš na net ponovo.

Na onom osnovnom Samsung programu za poruke, nisam našao ništa kao RCS, ali sam u Google porukama našao i isključio. Sad ču da vidim da li ima promena. Hvala :)

Ne moras da gasis RCS, to ti je kao da forsiras 3G mesto LTE mreze...
Ljudi koji šalju RCSom ako hoće da plate uslugu tebi ce svakako stići. Ko ne zeli da plati stice ti kad imas neta i to je to

Ovi u A1 kažu da Rcs sms nije podržan kod njih. Instalirao sam Textru i ono što sam primetio, doduše, ne na Textri, nego na onoj samsung aplikaciji za poruku, da onaj ko mi šalji kao sms stigne normalno, a kao časkanje mora net.

Ne moras da gasis RCS, to ti je kao da forsiras 3G mesto LTE mreze...
Ljudi koji šalju RCSom ako hoće da plate uslugu tebi ce svakako stići. Ko ne zeli da plati stice ti kad imas neta i to je to
Apsolutno netacno, mislim da si u sve ovo (SMS, RCS/Ćaskanje) pobrkao i MMS
Ovi u A1 kažu da Rcs sms nije podržan kod njih. Instalirao sam Textru i ono što sam primetio, doduše, ne na Textri, nego na onoj samsung aplikaciji za poruku, da onaj ko mi šalji kao sms stigne normalno, a kao časkanje mora net.
Da naravno da obican sms stize kad god imas bilo kakvog signala (2G, 3G, 4G)

RCS ili ćaskanje ne moze da radi bez neta, i poruke koje su ti poslate kao takve ces primiti kad ponovo ukljucis net na telefonu ili se povezes na WiFi

Svakako ovo ne treba mesati sa MMS porukama, koje mogu da stignu i bez neta, tj telefon po potrebi ukljuci prenos podataka da bi primio MMS

Poslednja izmena:
Apsolutno netacno, mislim da si u sve ovo (SMS, RCS/Ćaskanje) pobrkao i MMS

Da naravno da obican sms stize kad god imas bilo kakvog signala (2G, 3G, 4G)

RCS ili ćaskanje ne moze da radi bez neta, i poruke koje su ti poslate kao takve ces primiti kad ponovo ukljucis net na telefonu ili se povezes na WiFi

Svakako ovo ne treba mesati sa MMS porukama, koje mogu da stignu i bez neta, tj telefon po potrebi ukljuci prenos podataka da bi primio MMS
Cemu sluzi onda ova opcija?Screenshot_20250110_210743.jpg

sluzi da kad telefon ne moze da posalje RCS (npr posiljalac nema neta, ili primalac nema neta ili primalac nema ukljucen RCS) da se automatski ta poruka posalje kao SMS ili MMS (ako sadrzi multimedijalni sadrzaj).
ali ako je vec poslata kao RCS, da bi je primio, moras imati net na telefonu, zato @AcaN prima takve poruke tek kad ukljuci net na telefonu i ne moze da ih primi bez neta-jer su vec poslate kao RCS.

sluzi da kad telefon ne moze da posalje RCS (npr posiljalac nema neta, ili primalac nema neta ili primalac nema ukljucen RCS) da se automatski ta poruka posalje kao SMS ili MMS (ako sadrzi multimedijalni sadrzaj).
ali ako je vec poslata kao RCS, da bi je primio, moras imati net na telefonu, zato @AcaN prima takve poruke tek kad ukljuci net na telefonu i ne moze da ih primi bez neta-jer su vec poslate kao RCS.
Pravo pitanje . Često sam slao RCS poruku
( imao net ) ali primalac nije i izašlo mi je da ista nije isporučena .

Isto to se desilo mom prijatelju,kad ugasi net ne prima poruke i kad šalje piše da nije isporučena...isto u petak.Reko ajd ja da probam kod mene jer mi je net radio uvek,pa da ga ugasim.Ista stvar se dešavala.
Nisam dalje proveravao šta i kako..
Kako si rešio?

Nazad
Vrh Dno