Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da li je neko dobio nove konfiguracione poruke od VIPa?
Prvo sam dobio SMS sa najavom a zatim i konfiguracione poruke.

Mislim da je to povezano sa time što polako svi operateri uključuju VoLTE uslugu ljudima, pa automatski dođe poruka sa parametrima, koju možeš da ignorišeš jer ih već imaš.

Umesto "Da li je moguce raskinuti ugovor zbog loseg signala" možda je bolje pitati "Da li je neko uspeo da raskine ugovor kod A1 zbog lošeg signala?"
Jesam ja... Više puta za više brojeva.
Nemam više snage iskreno. Taj mukotrpi proces traje mesecima, dok oni šalju copy paste odgovore ti pokušavaš da nešto dokažeš. Evo par primera. Pogledaj datume i prepiske i pogledaj današnji datum. Ništa nisu popravili.

Prilozi

• IMG_20210608_143436.jpg
    IMG_20210608_143436.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 160
  • IMG_20210608_143452.jpg
    IMG_20210608_143452.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 94
  • IMG_20210608_143645.jpg
    IMG_20210608_143645.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 143
Ja imam voLTE odavno na p30pro, razgovori su vrh i nikad nisam bio nedostupan i sl. međutim nikako nisam bio zadovoljan netom do danas kad su stigle te poruke i kad sam ih instalirao. Nakon toga evo testa...

Prilozi

• Screenshot_20210608_163415_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20210608_163415_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 173
Mozes li da nam kazes kakava su ti sad podesavanja za APN u telefonu?

Prilozi

• Screenshot_20210608_191626_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20210608_191626_com.android.settings.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 164
  • Screenshot_20210608_191523_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20210608_191523_com.android.settings.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 160
A1 internet parametri

Jesam ja... Više puta za više brojeva.
Nemam više snage iskreno. Taj mukotrpi proces traje mesecima, dok oni šalju copy paste odgovore ti pokušavaš da nešto dokažeš. Evo par primera. Pogledaj datume i prepiske i pogledaj današnji datum. Ništa nisu popravili.
Svaka tebi čast. Ja sam se ganjao sa njima mesecima i na kraju su me samo iskulirali.. u 2021 god ti ne možeš da pričaš preko telefona, samo u Srbiji i to samo kod a1. Ubedljivo najgora mreža u istoriji našeg tržišta.

A1 i dalje diskriminiše, po ne znam kom osnovu, aktiviranje VoLTE usluge na Xiaomi telefonima. Uzeo sam kod njih Mi10T Pro uz UO@24meseca i VoLTE ne žele da aktiviraju iz upravo navedenog razloga. Imam kod njih P30 Pro ,takođe uz UO, na Huawei telefonima VoLTE nije zabranjen.

Kada pitam za razlog,nemaju odgovor.

Potvrđujem. I ja sam hteo na Redmi da dobijem VoLTE (paket NeoNeoMax) ali dobih odgovor:

"VoLTE usluga je za sada dostupna postpaid korisnicima (osim Sigurica tarifa) za određene Samsung i Huawei modele uređaja. Očekujemo da će uskoro biti dostupna za sve uređaje."

Ono što sam ja provalio kada god pokušam za nečiji broj da aktiviram VoLTE, uvek pitaju koji je uređaj i kada napišeš da koristiš neki premium Samsung telefon bude aktivirano u roku od 5 minuta, dok je drug rekao koji telefon stvarno ima i natezao se sa njima par sati

Evo kako je stanje u mom okruzenju:
  • Aktiviran meni na Mate 20 Lite - menjao telefon i sad ne radi Xiaomi-u.
  • Matorom radi na Mate 20 Lite;
  • Drugari dobili na P 30 Pro, Mate 20 Pro i Samsung S20 FE, Samsung A70 i Samsung A50.
  • Odbijeni za Xiaomi Redmi Note 9 Pro i Iphone XR i Iphone 12.

Znaci pije vodu da aktiviraju za Samsung i Huawei modele.

Evo kako je stanje u mom okruzenju:
  • Aktiviran meni na Mate 20 Lite - menjao telefon i sad ne radi Xiaomi-u.
  • Matorom radi na Mate 20 Lite;
  • Drugari dobili na P 30 Pro, Mate 20 Pro i Samsung S20 FE, Samsung A70 i Samsung A50.
  • Odbijeni za Xiaomi Redmi Note 9 Pro i Iphone XR i Iphone 12.

Znaci pije vodu da aktiviraju za Samsung i Huawei modele.
I to ne za sve modele ovih proizviđača.(Samsung A7 sam više puta pokušavao i odbili sa obrazloženjem trenutno ne podržava,mada Android ima tu opciju i štiklirana je)

...cale uzeo motorolu g8 i filips tv i zasto mu je pretplata 4900 din a ne 3100 kako pise na sajtu???!!
za balkan je jedna hirosima...nema tu druge

...cale uzeo motorolu g8 i filips tv i zasto mu je pretplata 4900 din a ne 3100 kako pise na sajtu???!!
Cena od 3100 din je za Neo 10 paket.
Ako se uzme neo neo max cena je 5990 din mesečno.
Tvoj ćale je uzeo verovatno neki paket po ceni između ova dva.

Zato što je plaćao parking?
Zato što je prevremeno obnovio ugovor, pa je jedna pretplata ušla u cenu?
Svakako možeš da ih nazoves i pitaš ili tražiš specifikaciju računa?

Sve transparentno piše na specifikaciji računa, šta plaća, koliko i zašto.
Ako postoji nešto što nije u redu - reklamiraš.

ovo je uzeo "valjda" nzm nek zove i nek pita nemoj mene da nabedjuje kako ja trosim preko -.-

Iskustvo sa prepaid brojem u CG. Free dodatak 1gb u romingu 15 dana. 600mb ostalo jer mreza Telekom.me koja je preporucena nije detektovala internet. Sve uredno prijavljeno, stoji kao izabrana mreza ali nema neta. Supportu je trebalo 3 dana da se oglasi pitanjem da li je odabrna potrosnja neta u romingu 🤣

Ugovorna obaveza mi ističe par dana pre kraja obračunskog perioda.
Da li zahtev za prenos broja mogu da podnesem po isteku ugovorne obaveze ili moram da čekam kraj obračunskog perioda?

Po isteku UO, odmah nakon 00 h uvece.
Ne čekaš kraj obračunskog perioda.

Čak može i dan ranije, već posle 14 h, jer se takav zahtev evidentra kao da je podnet narednog dana

Meni vise ni ne stižu poruke da me neko zvao. I sad se ti pitaj ko te sve nije mogao da dobije, a očekuje povratni poziv.
I da, žalio sam se pre. Tad su makar poruke stizale. Ovo im je valjda unapređenje mreže koje obećavaju...

Elem A1 su klosari teski kazu kreditni biro ima negativni bla bla morate da platite 10500 dinara ucesce ako zelite uredjaj, odem do banke izvadim izvestaj sa kreditnog biroa da nemam ni kredit ni dugovanja izvestaj za zadnjih 6 meseci mi odstamapaju odnesem isto mi kazu klosari raspali eto to su oni!

Podaci iz kreditnog biroa se brišu tek posle 3 godine.

"Ako neko duguje po osnovu kredita (ne otplaćuje rate) ta informacija će biti upisana 60og dana nakon dospeća duga i stajaće kao informacija sve vreme dok se kredit ne isplati. Kada se to kašnjenje otplati i prođe 3 godine od tog momenta tek onda će ta informacija iščeznuti sa izveštaja jer izveštaj prikazuje poslenje 3 godine."

Malo cu skrenem sa teme.

Ali takvo je stanje doslo da je sada isplativije uzeti telefon na kp za kes nego da se obavezes da placas rate mobilnom provajderu, jer kada se sve obracuna telefon izadje daleko skuplje, jos ako stari telefon koji imate prodate pa se malo ublazi cena novog uredjaja.

Sve zavisi, povremeno neki telefon bude na akciji, pa bude povoljnije nego na KP. Trenutno je takva situacija sa Oneplus Nord u A1 koji izađe i do 100 evra jeftinije nego kod švercera.

Nazad
Vrh Dno