Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

^pa to je logicno..

Ali uopste mi nije jasan ovaj potez vipa.. aj sto moraju da povecaju cene zbog pdv-a ali da ovoliko unakaze pp pakete.. :mad: Aj da su pp600 promenili u standard 700, ko ima 1750 ima i 1990din za mesecni racun i po 100 min, MB i SMS vise ali su mentoli izbacili net, ne mogu da verujem, pa ko je lud da placa 2 crvene za pp paket bez net-a? Ovo je stvarno dno, kao da smo u eri 3310 Nokie :d

Da, da ... prvo su navukli raju u vip, pa podigli cene. Mudro, makar sam 2 godine miran. Internet potrosnja: Meni je presek 17og noc i do sada sam po vipu potrosio 386mb, a po androidu 245mb.

Ovi iz VIPa baš krenuli da teraju ljude od sebe...
Meni ovo još jedan razlog više za prelazak kod nekog drugog....

Hvala bogu od danas sam korisnik Telekonj-a :) ovo sta VIP uradi od ponude je bruka i sramota. Zelim im sve najgore u buducnosti :)

Al ima tu jedna kvaka. Nema više postpaid paketa npr 325, gde je obračunski period bio 1kb na internet. Sad je kod ovih paketa 100kb obračunski period po sesiji. A android telefoni se non stop konektuju na net, plus razni programi koji su instalirani. Pazite, em su ukinuli net tj stare postpaid pakete, em poskupeli, em još obračunski period 100puta veći. Lele:confused:
a sta konkretno znaci taj 100kb obracunski interval? koliko imamo do tog intervala - 10 sekundi, 20 sekundi, 5 minuta pauze? citam blic i za svaku vest koju citam mi zaokruzi na 100kb? 386mb (po vipu) -247 (po androidu) =139mb. do giga ja mogu da ocukejum da ce da mi `zaokruze` 60% placenih MB! previse. jedu g***

А шта мислите о следећој комбинацији:
Смарт 700 уз попуст за нове кориснике за 1.158 рсд + 4.990 рсд уз екомотивацију за xperiu U?
Или можда да ипак останем код Теленора са пакетом пренеси и сурфуј 1000 за 910 рсд месечно (са 50% попуста на претплату као дугогодишњи корисник) и узмем телефон у радњи?
И да ли је велика вероватноћа да морам добро да пазим да ми Вип не исцуцла смартове кроз неки лоповлук, као што људи причају да им се дешава?

a sta konkretno znaci taj 100kb obracunski interval? koliko imamo do tog intervala - 10 sekundi, 20 sekundi, 5 minuta pauze? citam blic i za svaku vest koju citam mi zaokruzi na 100kb? 386mb (po vipu) -247 (po androidu) =139mb. do giga ja mogu da ocukejum da ce da mi `zaokruze` 60% placenih MB! previse. jedu g***

Jel gasis net? koliko imas syncova?

da gasim net. u tramvaju citam, pogledam bench, vesti. cesto ga koristim. ne znam sta su syncovi? :)

U saradnji sa Telenorom.. :d :d

Au covece koji uzas.. tek sada vidim koliko su dobro prosli svi koji su iskoristili oba ona popusta, smart 1100 + 1Gb dodatak.. ma koju god kombinaciju da su uzeli.

Ja sam jos u maju negde na forumu napisao da je sve ovo lepo, suncano i vedro vreme, prolece/leto i pozitivna energija.. a da ce pocetkom jeseni doci poskupljenja i da cemo se vratiti u mracnu realnost :d 21 vek sam drugacije zamisljao..

Ja iskoristio :D Prebacio broj iz Telenora(otkupio zadnjih mesec ipo dana ugovorne obaveze) i podneo zahtev za rodjendansku promociju bukvalno zadnji dan. :d
Smart 1100 + popust 25% za rodjendansku promociju i uzeo Huawei P1.
Ovo sad je daleeekooo manje primamljivo mada mi se i dalje cini kao bolja ponuda od telenora i mts-a.
Sta ce meni konkretno bespotrebne poruke i toliko i toliko neta u tom nekom paketu?
Ovako ako hocu mogu da koristim paket kako ja hocu.Ali ovo je stvarno daleko gore nego sto sam ja dobio,imao sam ludu srecu.

Poslednja izmena:
da gasim net. u tramvaju citam, pogledam bench, vesti. cesto ga koristim. ne znam sta su syncovi? :)

e zato sto gasis, obracunava ti svaku sesiju po 100 kb... Ja nikad ne gasim net i kako mi kaze VIP tako mi i u telefonu stoji bukvalno u MB... a mozes da syncujes koliko god hoces (sync gmail, FB, twitter, vremenska prognoza itd...) inace ako ne gasis net, sve je to ja mislim jedna sesija, ne znam koliko traje, ali traje dugo, cim mi je kad sracunam sve u redu :)

aja bas cu da probam. jel to znaci da je sesija isklucivanje sa data mreze?
do pre par dana sa istim navikama mi je bilo oko 5% razlike. odjedanput je poludelo...
sve u svemu 100kb je lopovluk, aj ne mora ni 1kb ali sto nije 10kb?

neko je bio pisao o tome da mu je devojka iskljucivala data jer joj je neko rekao da cim ukljucis internet dobijes tipa 10.000 dinara racun itd... Mislim normalno, samo pazis i to je to... Koristila je pre normalno sa ukljucenim i kad je pocela da iskljucuje i ukljucuje tako stalno, nagura se brzo tako...

Pa normalno da se prekida sesija kad iskljucis protok ;)

Ja sam danas razgovarao nesto sa vip korisnickim servisom u vezi novih tarifa i placanja, pa sam dosao na ideju da probam kao dugogodisnji korisnik da idem na varijantu da ne uzimam fon, nego da mi na ovu cenu uz popust kao za nove korisnike daju jos 25% popusta zato sto ne uzimam mobilni uredjaj. Tako da bi me izaslo oko 1658 din za nove korisnike pa jos 25% i to izadje 1254 din za 1200 smartova uzmesto 1990 din. Pa bi jos mozda dodao 1gb interneta uz to. Rekose mi da podnesem zahtev, pa ce najverovatnije da mi odobre.
Edit: Sada gledam, pa mozda je najbolje uzeti smart 2500 uz sve te popuste bez internet dodatka, pa izadje 1860 din.

Poslednja izmena:
A kad si na 2g i imaš poziv, gasi se sam net valjda?

100kB, i da gasite 10x dnevno, 30 dana u mesecu, to je 30MB razlike max. Nesto drugo izgleda zeza to zaokruzivanje.

I menei je isto potrosnja na VIP-u se u MB slaze sa data monitorom ili data usage (GB, ICS) na telefonu.

Vi kao da ste od juce :) pa ne znate da je u Srbiji kartel. Mts bi trebalo uskoro da podigne cene, kao i uvek do sada. ***a, euro skocio, krediti moraju da se vrate itd.

Vip je zaista imao odlicnu rodjendansku promociju koja nije mogla doveka da traje. Ko je uhvatio, a ko nije tu je decembar i nova godina.
Takodje je imao najjaci paket na trzistu - S1100. Sada je to S2500.

Poslednja izmena:
Smart 2500 bi bio odlican paket ali uz sim i rodjendanski popust :d
Da ovaj 700 koji kosta 1990 din ima 700 min, 700 sms i 700Mb i imao bi nekog smisla, ovako je dno za te pare. Mislim dno u poredjenju sa starim pp600.

meni se svidja ovaj standard 250 jer je odprilike zamenio stari pp150 a malo je cak i jeftiniji, ispravite me ako gresim

Izgleda da je ovo način da nateraju korisnike da koriste isključivo smart pakete. A taman sam sam hteo po isteku ugovora u Telenoru za 20-ak dana da pređem na Vip postpaid 325. Sad ću verovatno ostati na Telenoru i to na Prenesi i Surfuj 500.

Pa nema sta dateraju, do sada je svako mogao da bira. Zamisli da imas 6 razlicitih vrsta paketa, konfuzija teska. U krajnjem slucaju, ja sam na t325 i teskoda cu je menjati i ne moram.

do kada vazi ekomotivacija?
Razmisljam da mozda predjem u Vip i uzmem HTC One. Recimo uzmem paket smart 700 + 1GB to je 30490-5000=25490 za telefon ili smart 1200 to je 26490-5000=21490 za telefon a pretplate su slicne za oba paketa.
Koliko je va okmbinacija povoljna i pametna, kod mt:s-a je ta slicna kombinacija za telefon 39000.

Vi kao da ste od juce :) pa ne znate da je u Srbiji kartel.
I u Juznoj Koreji je, i tarife su primetno skuplje u odnosu na nase cak i kad se prosecne plate uzmu u obzir :)

Mts bi trebalo uskoro da podigne cene, kao i uvek do sada. ***a, euro skocio, krediti moraju da se vrate itd.
MTS je jednom promenio nesto bitno pakete za 10-ak godina koliko sam ja bio na postpaid-u kod njih. To je bila ona promena zbog zaokruzivanja.

ja sam mamlaz. sve vreme sam gledao smartove :d
izvinjavam se zajednici, jeste gresio sam, gresio sam - za megabajte po vipu i androidu...:)

nemam pojma kako sam par puta uspeo da previdim takvu stvar. godine...

po vipu mi je 268 mb a po androidu 254!

Nazad
Vrh Dno