Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Meni su preneli neki broj na pripejdu i broj je visio u vazduhu dva dana. Kada sam podnosio zahtev, rekoh, a kartica? To posle kad nam budu javili da je broj prenet. Eto, može i tako, samo što nisam znao koji je pravi razlog, ali sada mi je sasvim jasno. 😄
meni su to uradili u Yettel-u da se vracam po karticu posto nisu imali. Neverovatna banda

• Like
Reagovanja: uji
Da li je opcija "Ko me zvao" automatski uključena ili mora da se zahteva da se uključi?
Automatski, kako za postpaid, tako i za prepaid.
meni su to uradili u Yettel-u da se vracam po karticu posto nisu imali. Neverovatna banda
Na Yettel se i odnosilo, pošto je bila reč o tome da se služe tim izgovorom. A1 ne funkcioniše na isti način. Imaju zamenske i postpaid kartice, ali MNP prepaid im daju na kašičicu, a bez njih ne mogu sistemski da dovrše zahtev za prenos (poništi se i mora nanovo, greškom je jednom prilikom radnik skenirao barkod za postpaid MNP karticu i morao sam opet da dam ličnu).

Očigledno su imali svi operatori problem sa 'data romingom' ali je isti ostao prisutan 'možda' trenutno samo u A1..

Screenshot_20240126-004229~2.png

I onda zveknu cenu megabajta od hiljadu dinara kako bi izradili korisnika i surovo ga rastrgli - moj slučaj.

Gde postoje tehnološke nesavršenosti moraju postojati adekvatni pravni lekovi koji bi štitili korisnike.

Tako da ja - NE kažem da je u nekoj kancelariji u sedištu A1 grupa corporate bandita rekla "evo ga ovaj naš korisnik 061177XXXX približava se Slavonskom Brodu, malopre je imao poziv, da mu pošaljemo par IP paketa i nakrcamo račun" nego - videli da tako mogu da lepo zarade putem klasičnog exploita, svidi im se nesavršenost tehnologije koja im uz zanemarljive marginalne troškove i suprematiju obligacionog prava (ugovora) donosi lepu zaradu.

Čak i kad reklamirate potrošnju vam ne odgovaraju ljudi, već botovi - i tu su uštedeli. Zakon pisan njima u korist.

Ali neke su tako izradili iako su koristili strane kartice u dual simu i A1 im obračunao te podatke kao svoje. Oni pribavili listinge stranih kompanija i vode se sporovi na sudu. Dakle za razliku od mene oni imaju materijalne dokaze da su izrađeni.

Za ovakve stvari bi trebalo da ih RATEL upozri da ako ne prestanu sa time i ne iznađu adekvatno PRAVNO ako već ne može tehničko rešenje - ode licenca. Kako su MTS i Yettel rešili to?

Ovako sledeći put kad odem u inostranstvo moram da odnesem karticu u A1 i dam pisanu izjavu da mi se u tom periodu suspenduje sav saobraćaj, da oni potpišu i pečatiraju.

Poslednja izmena:
Ali neke su tako izradili iako su koristili strane kartice u dual simu i A1 im obračunao te podatke kao svoje. Oni pribavili listinge stranih kompanija i vode se sporovi na sudu. Dakle za razliku od mene oni imaju materijalne dokaze da su izrađeni.

Potvrdjujem ovo.
Ja imam Tomato Hr, Orange Francuski, Mtel Austrija i njih koristim kada sam u EU. Držao sam aktivnu A1 karticu u inostranstvu i ako su mi mobilni podaci išli preko jedne od ovih kartica i napravio sam fantomski saobraćaj na A1 u Češkoj i Nemačkoj od nekih 300kb. Od tada gasim softverski A1 karticu u telefonu i nisam imao problema.
Zanemario sam to jer mi nisu ništa naplatili zato što imam NEO23 Travel tarifu.

Ti si imao tarifu koja te je zaštitila, ali je pitanje šta će biti sledeći put. Mi kao korisnici smo nezaštićeni i izloženi rizicima od nečega što je otvorena pljačka, sad nije bitno kako je došlo do toga, da li namerom operatora ili ne, bitno je da je došlo i da se oni kad reklamiraš to prave magarca od tebe.

Ne znam da li si me loše razumeo.
Tada kada sam imao taj fantomski saobraćaj A1 kartica mi je bila uključena u dual sim telefonu, DATA saobraćaj je išao preko EU operatera. Od kada softverski isključim karticu nema fantoma.

da, ispravio sam se, ali najekstremniji slučaj za koji znam je na redditu - čovek ostavio karticu u sudski registrar i skinuli mu roming sa nje. Mislim da je mts bio u pitanju, ali nebitno.

ZAKONI su manjkavi

a operateri lepo zarađuju od te legalizovane PLJAČKE korisnika.

Sad da me pita neko - zašto tog dana nisi uplatio dodatak? Šta će mi roming dodatak za sat vremena boravka?

I kako oni mogu da sa tim dodatkom daju popust 99+ % aa ovako ti traže ceo iznos, maksimum i to odmah na sledećem računu. Mafijanje, koje nijedno tehničko-tehnološko obrazloženje ne može da pokrije.

Ja sam par puta tražio od A1 da mi po nekoj razumnoj ceni(ne ovoj koja stoji na sajtu za 10gb rominga) omoguće automatsko aktiviranje dodatka i da se obaveže da ću ga koristiti, to jest plaćati 24 meseca, da ne bi non stop vadio i kombinovao kartice zbog politike rominga koji EU operateri imaju ako se ne koristi u domaćoj mreži.
Nisu pristali, a iz tvog i ostalih slučajeva kapiram zašto nisu.

Sad imaju tarifu, jer su videli da Yettel nudi roming u skoro svim paletima pa krenuše i oni

Evo jedno skorije iskustvo. Podneo sam zahtev za prelazak u A1 pre 10 dana, tek me danas zvali i ne nude nista bolje uslove osim onih na sajtu i odlucim se da predjem kod njih na prepaid.
Medjutim za prepaid ne mogu preko telefona vec moram u poslovnicu da odem i odem u poslovnicu i kazu mi nestasica je prepaid kartica, ne znamo kad ce stici, mozes da ostavis broj pa te zovemo kad stignu. Odem u drugu poslovnicu isto tako. Zvao sam sad call centar da mi jave da li ima negde prepaid kartica i trenutno ima samo u TC Usce u Beogradu.
Ja sam iskreno razocaran tim nekim sitnicama koje ukazuju na neprofesionalizam.
Isto sam prosao u Yettel poslovnici
Juce posle posla odem do Promenada u NS-u da prebacim broj iz A1 u Yettel na pripaid.
Kazu nema kartica
Pitam da li ocekuju, kazu nema tih informacija.
Da li mogu da vide u sistemu da li negde postoje kartice, kazu ne moze da se vidi.
Pozovem call centar i kazu ne mogu preko telefona nista.

Odem do prodavnice na Bulevaru i devojka kaze, imamo kartica, sad cemo to srediti

Mislim da su im to samo izgovori za kartice, posto im je u interesu da se odma potpisiju ugovori pa postpaid.

Sve su oni isti

Putujem baš često po EU, skoro svake nedelje bar dva dana. Nikada do sada nisam imao problema, a broj koji imam je star 24-25 godina, promenio sam sva tri operatera i poslednjih godinu dana je u A1. Ne gasim VoLTE, na poslednjih iPhone modelom sa A1 karticama nema uopšte mogucnosti da se ugasi. Redovno primam pozive jer mi je posao takav da prosto moram da se javim.
Data Roaming je uvek isključen, a za net koristim austrijski Drei.
Nekoliko puta sam čak i uplaćivao roaming net dodatke preko A1.
Svaki put je sve bilo savršeno, nikada mi nije obračunato ništa, čak me je iznenadilo da dolazne pozove ne zaokružuju na minute nego naplaćuju po sekundama.

Ono što je mene šokiralo je da “postoji šansa dodatne naplate ukoliko se telefon zakači na provajdera sa kojim nemaju specijalni dogovor za net roaming dodatke”.
Da, to su reči devojke iz call centra…
Zvao sam da pitam nešto sasvim drugo i rek’o hajde isto da čujem da je to nemoguće, međutim moguće je.

Posle svih ovih informcija ovde u temi i jasne rečenice od agenta u call centru ne znam šta da mislim.

Ja problema nisam imao, ali možda sam samo imao sreće do sada.

Isti slučaj. Par godina sve OK. A onda sto i neki evro za fantomski saobraćaj. Neću da propadnem, ali ne volim kad me neko pravi budalom.

Pretpostavljam da smo mi na prepaid bezbedni? Mislim i da ne može internet bez aktiviranja nekog paketa. 🤔

Па и нисте баш. Ја сам био на припејду па су ми скинули кредит ВАС поруком...ВАС се не може искључити на припејду

• Like
Reagovanja: uji
Па и нисте баш. Ја сам био на припејду па су ми скинули кредит ВАС поруком.
Pozivi i SMS skidaju, ali mislim da ne može internet roaming da se koristi i naplati.

Putujem baš često po EU, skoro svake nedelje bar dva dana. Nikada do sada nisam imao problema, a broj koji imam je star 24-25 godina, promenio sam sva tri operatera i poslednjih godinu dana je u A1. Ne gasim VoLTE, na poslednjih iPhone modelom sa A1 karticama nema uopšte mogucnosti da se ugasi. Redovno primam pozive jer mi je posao takav da prosto moram da se javim.
Data Roaming je uvek isključen, a za net koristim austrijski Drei.
Nekoliko puta sam čak i uplaćivao roaming net dodatke preko A1.
Svaki put je sve bilo savršeno, nikada mi nije obračunato ništa, čak me je iznenadilo da dolazne pozove ne zaokružuju na minute nego naplaćuju po sekundama.

Ono što je mene šokiralo je da “postoji šansa dodatne naplate ukoliko se telefon zakači na provajdera sa kojim nemaju specijalni dogovor za net roaming dodatke”.
Da, to su reči devojke iz call centra…
Zvao sam da pitam nešto sasvim drugo i rek’o hajde isto da čujem da je to nemoguće, međutim moguće je.

Posle svih ovih informcija ovde u temi i jasne rečenice od agenta u call centru ne znam šta da mislim.

Ja problema nisam imao, ali možda sam samo imao sreće do sada.
U Monaku nemaju partnera, moguće da još neka zemlja nije na spisku.

Ja koliko znam da ova rodbina i drugari kada dolaze iz Austrije, Francuske, Slovenije i Amerike, dokle god su ovde u Srbiji nikada ne koriste njihove kartice zemlje iz koje dolaze, već kupuju kod nas na trafici pripejd kartice i njih koriste sve vreme dok su u Srbiji..

Verovatno je isplativije nego uplaćivati dodatke za roming. U Grckoj je recimo kartica 20€ sa neogranicenim netom, a za 20€ tesko da se moze dobiti normalan roming dodatak za neki period od 7-10 dana

A1 je najbolja mreza, definitivno, em imas Neo Neo paket povoljno, em Android korisnici mogu da koriste negoranicen net. Samsung radi ko od sale.
Nije ni cudo da je Samsung Iphone killer,
Ne moze da se poredi. Bas je mocan A1 i Samsung telefoni od 2015+ kombinacija. A za prepaid su isto neprikosnoveni. Bukvalno Ultimativna kombinacija posebno za ljude sto imaju vise ili da je cela porodica u A1 ( jedan NEO NEO ) i ostalo na prepaidu je Nomad Familija Solucija. Naspram drugih mreza su u Srbiji su neprikosnoveni. I to ne moze niko da spori

A1 je najbolja mreza, definitivno, em imas Neo Neo paket povoljno, em Android korisnici mogu da koriste negoranicen net. Samsung radi ko od sale.
Nije ni cudo da je Samsung Iphone killer,
Ne moze da se poredi. Bas je mocan A1 i Samsung telefoni od 2015+ kombinacija. A za prepaid su isto neprikosnoveni. Bukvalno Ultimativna kombinacija posebno za ljude sto imaju vise ili da je cela porodica u A1 ( jedan NEO NEO ) i ostalo na prepaidu je Nomad Familija Solucija. Naspram drugih mreza su u Srbiji su neprikosnoveni. I to ne moze niko da spori
isto sam mislio do 18. novembra. Sada samo mislim jedno: oduzeti im licencu. Poverenje se gubi u trenutku. A na način na koji su izigrali moje poverenje bih i rođeno dete izbcio iz kuće. Ne radi se samo o IZNUĐENOM iznosu već i o iskustvu sa reklamacijom. Poturanje botova, generički odgovori...

isto sam mislio do 18. novembra. Sada samo mislim jedno: oduzeti im licencu. Poverenje se gubi u trenutku. A na način na koji su izigrali moje poverenje bih i rođeno dete izbcio iz kuće. Ne radi se samo o IZNUĐENOM iznosu već i o iskustvu sa reklamacijom. Poturanje botova, generički odgovori...
Da, to jesu mane, istina. Nazalost mislio sam unutar Srbije ( generalno ) cas izuzev mesta gde mts ima javnu infrastrukturu dostupnu pa ima signala na tim mestima bolju od A1.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno