Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nije ni bilo 24 meseci pogodnosti već manje,max koliko smo dobijali ovde je 15 (nepotvrdjeno 18 ali moglo je uz friends&family vaučer od zaposlenih), pa 12 pa 9...

Meni bi i onih 500 din popusta što su davali da 2k na 1500 bilo ok no sad ne 2700 a ne znam daju li išta popusta 😀 jeftinije mi ostati kod yettela ili akcija yuneta sad.

Prešao danas na A1, i sve radi. Skoro sve. Sad, ne znam da li je problem koji imam vezan za DNS ili nešto drugo, ozbirom da sam kod Yettela imao statički IP.
Kada otvaram portal svoje firme za koju radim, a to moram da otvorim prilično puta dnevno, bilo koji browser pri prvom pokušaju otvaranja samo smrzne. Nema ni greške da stranica nije pronađena, niti bilo čega drugog. Samo tišina i čekanje u nedogled. Međutim, ako odustanem, pa otvorim stranicu ponovo, sve proradi. Prijavim se na sistem, i mogu da radim na svemu što imam. Dok u nekom trenutku opet sve tako stane, pa moram da otvaram ponovo. Ovo se ne dešava ni sa jednim drugim sajtom, baš sa onim koji je meni najpotrebniji.
Znam znam, mogu da promenim DNS i problem će verovatno prestati da postoji, ali me sad jako zanima šta bi moglo ovo da bude? Iza kompanijskog VPN-a sve naravno radi, ali je on dosta spor jjer je u SAD. Na Yettelu se ovo nije dogodilo nikad, sa njihovim DNS serverima.

Ne uspevam nikad više da otvorim pomenutu stranicu, iako tracert uvek prođe, doduše uz određene lagove. Cenim da se radi o blokiranju na strani hosta, javni dinamički IP na nekoj crnoj listi... Promena DNS-a nije pomogla. Lepota od života. Razgovaraću i sa adminima na poslu, a i uključiću statički IP, pa ćemo da vidimo. Svakako sam hteo da je imam, zaboravio da je ugovorim sa paketom.

Ma naduvaj ove iz podrske A1 da ti rese problem.

Noćas idu radovi na mreži, zvanično izmedju 3.00 i 4.30

Ma ko će to meni jednom da rešava, sajt koji niko živ ne posećuje. Vreme tih ekspertskih podrški kod nas je bojim se prošlo. Poslednja takva koje se sećam je bila Telenorova, negde tamo 2010. Imali su čak i neki poseban mejl i sa mnom su danima rešavali neku situaciju sa 3G internetom. Sve posle toga je u klasičnom fazonu: Jeste probali ovo? A ono? Pre će IT sektor firme da mi kaže šta se tu dešava, nego bilo koja podrška kod nas. Videću kad mi uključe statički hoće li proći. Zasad VPN to vrti.
A gde vidite te info o radovima? Samo selektivni SMS?

Pozdrav svima.
Hteo sam samo da napišem da je moje iskustvo sa A1 katastrofalno, kao i ljudi kojima sam preporučio. Odnosi se na grad Smederevo. Naime, sa više agenata sam razgovarao i dogovorimo sve i onda se više niko ne javlja...Ja sam zbog toga ostao kod konkurencije, jer sam uspeo sa njima da se dogovorim, iako sam bio rad da pređem na A1 optiku/tv. Neki moji poznanici su čekali i do 2 meseca, zvali i stalno su ih nešto zavlačili....Svi imamo uslove za A1 optiku. Ja sam iskreno zvao par puta i čekao 20 dana...Smatram, da za moj novac, ovo je totalno neprofesionalno...Šta tek da očekujem kasnije, kada je početak ovakav.. ?!

Napominjem da je ovo samo iskustvo nas 10-oro iz Smedereva sa A1.

Ne znam do koga je i ne krivim nikoga, ali sa ovakvim odnosom, samo gubite potencijalne korisnike. U našem slučaju ste izgubili sigurnih 10.

Neki deo verovatno zavisi od lokacije i ozbiljnosti agenta. Kod mojih u Zemunu je prelaz bio super lagan. Dogovoren datum instalacije tri dana nakon isteka ugovora u MTS-u (koji nikad nije sredio problem sa variranjem brzine) i sve odrađeno bez problema, a net sad radi kako treba.
Za sad nemam negativnih iskustava sa njima, a imao sam ih mnogo dok sam i sam koristio MTS usluge.

Zato postoji izbor i uvek može da se pređe kod konkurencije, što je dobra stvar, jer ih tera da poboljšaju uslugu, odnosno tako bi trebalo da funkcioniše, ako ne postoji nekakav dogovor između provajdera, a gledajući da to rade mnogo veće kompanije, ne bi čudilo da i ovde tako funkcioniše.

Ne verujem da je do agenta, jer i njima je cilj da zarade. Ili se varam?

Jeste im cilj zarada, pa možda zato i zavlače, jer možda čekaju neko odobrenje, a ne žele da izgube korisnika. Neko je spreman da čeka par meseci, ako je pregoreo sa prethodnim provajderom.
Onaj ko nije spreman, ide kod provajdera koji može odmah da osposobi priključak. Očigledno se svašta mulja, jer dosta ljudi ne može da pređe na A1 optiku, iako trenutno koristi istu uslugu kod MTS-a.
Burazer je iz tog razloga uzeo A1 bežični net, a posle i Yettel, kao backup, jer mu treba za posao, a MTS otkačio.

Komšija na sbb-u, hoće da ih otkači, nema optičku instalaciju mts iako u ulici ista postoji. To znači da ne može da pređe u A1?

Ma ko će to meni jednom da rešava, sajt koji niko živ ne posećuje. Vreme tih ekspertskih podrški kod nas je bojim se prošlo. Poslednja takva koje se sećam je bila Telenorova, negde tamo 2010. Imali su čak i neki poseban mejl i sa mnom su danima rešavali neku situaciju sa 3G internetom. Sve posle toga je u klasičnom fazonu: Jeste probali ovo? A ono? Pre će IT sektor firme da mi kaže šta se tu dešava, nego bilo koja podrška kod nas. Videću kad mi uključe statički hoće li proći. Zasad VPN to vrti.
A gde vidite te info o radovima? Samo selektivni SMS?
Buraz, placas im uslugu distribucije intereneta. Trazi da ti naprave kako treba, a ako ne, najavi im da ces raskinuti ugovor i videces kako ce mahati repom da ti rese problem. To je isto kao kada kupis novo vozilo i odmah podignes haubu da ti sam nesto popravljas. Razumem da ti radi preko VPN-a, ali smatram da je sa njihove strane ovo neozbiljno. Sa druge strane, ovo je dobar info za nas koji razmisljamo o A1, kao potencijalnom provajderu....

I dalje često za većinu prijavljenih problema korisnika nema bitne povratne informacije: da li koriste usluge preko mts optike ili direktno a1?

@kartingdriver
delimično si u pravu. Samo, ovo nije nikakav dobar info za bilo koga, jer se radi o jednom jedinom sajtu i linku. Prvo vreme sam mogao da ga otvaram, više ne. Dakle, nije mi sigurno A1 blokirao otvaranje kompanijskog sajta, nego je verovatno kompanijska zaštita to uradila. Jednostavno, učitavanje se vrti do besvesti. Nema timeout, nema 40x greške, nema ničega. Možda uopšte A1 podršci ne smem ni da dam taj URL, jer je to interni link na koji se samo mi zaposleni prijavljujemo, tako da stvari nisu baš tako crno bele. Sve i da im dam, ako host blokira pristup, oni tu ne mogu ništa da urade. PRoblem jeste *******, ja njima plaćam uslugu i to je tačno. Ali nema problem sa 99.99999% stvari i problem koji imam nije od opšteg značaja. Kad mi uključe statički IP, verovatno će sve nestati. Još nisu. Ako ne nestane, ganjaću prvo firmu, pa na kraju i njih, ako baš budem morao.

Da li si možda probao druge DNS servere da koristiš, ukoliko su ti trenutno aktivni ovi koje dodeljuje A1, šta kaže nslookup?

Probao sam Cloudflare DNS, nije išlo. Dakle nije do DNS-a. Ne znam šta treba da gledam na nslookup, kad ukucam tamo taj domen, čini se sve u redu. IZa VPN-a uvek radi, tako da su stvari negde jasne, da je moj trenutni IP negde bloknut. FIrmi nikad nisam dao Yettel statički IP, niti iko od kolega osim mene ima statički, tako da nisu baš do te mere rigorozni da su nam tražili adrese i provajdere. Samo je ovaj IP na kom sam trenutno, negde.

Koristis isti pretrazivac stalno? Ajd izbrisi kes ili probaj s drugim.

Nebitno je koji browser koristim, probao u 5 različitih. Svuda je ponašanje isto.

Update: Uspeo da se prijavim na sistem čak jednom iz firefoxa. Ali čim sam pogledao radne zadatke, pokušao da otvorim još jednu stranicu, rampa. Daklem, ništa od toga. Videćemo kako će se ovo završiti, a da ne moram da koristim VPN.

Ono sto je aigurno je da ti tvoji iz firme nece movi pomoci. Networker nema tu sta da propusti jer je sve propusteno kroz taj VPN. Mislim da je problem jer se povecao broj hoopsova. Probaj u cmd tracert pa adresu te vase stranice. Probaj to isto isto kad dodjes u firmu ali isto sa ukljucenim VPN.

Svakako nije predviđeno da se prijavljujemo koristeći VPN. Svi radimo od kuće, nema fizičke kancelarije, čak ni HQ nema kancelarije. VPN koristimo za rad sa klijentima koji to zahtevaju ili koji rade isključivo na US tržištu. Za 98% poslova ne moram da palim nikakav VPN. Stranica se otvara iza bilo kog i bilo kakvog VPN-a, čak i kad je VPN postavljen na Srbiju. Ali ne i bez njega, od kad imam A1. Tako da je ipak sve negde najbliže mojim zaključcima. Naravno, povećan je broj hopsova verovatno, ali kako sa Yettela nikad nisam radio tracert nemam sad sa čime da uporedim.

Cije resenje koristite za VPN?

Na poslu koristimo GoodAccess, koji ima podešenu fiksnu IP adresu. I koristimo ga samo kad je to neophodno. Ne za svakodnevni rad, ne za pristup našim internim portalima. Oni su otvoreni za pristup iz celog sveta.

Evo me na A1 Vikend net ruteru, nemam naravno nikakav problem sa pristupom poslovnom portalu, jer sam dobio potpuno drugi IP opseg. Dakle, problem je njihov javni opseg 188.xxx, jerbo mi statiku još nisu uključili posle 5 dana od zahteva, tako da ću opet da ih ganjam.
A juče sam namerno ostavio otvoren sajt da se vrti i otvara i na kraju dobio grešku 422, posle nekih 8 minuta.

Da li moze da mi se javi neki akviziter iz Niša

Isto imam problem sa sajtom na kojem radim. Vrti u nedogled, ne koristim VPN I staticku IP adresu, na bilo kom browseru na laptopu i na telefonu... Sta se desava? U pitanju je američki sajt na godaddy serveru... Na sbb nisam imao tih problema.

Definitivno A1 ima problema sa pojedinim sajtovima. Na mts-u nisam imao tih problema. Ovo bi morali da reše

ProtonVPN ima besplatne servere na dosta lokacija, pa moze to da se upotrebi na primer, ako je u pitanju lose rutiranje. Ali to sto opisujete podseca na MTU problem konekcije.

Isto imam problem sa ucitavanjem sajtova od kad sam presao na A1, nije bilo problema ni na MTSu ni na SBBu. A1 podrska generalno negira da postoji bilo kakav problem i govori da ne moze da se otvori tiket za ovako nesto. Poceo sam da koristim 1.1.1.1 na PCu i telefonu i sa njim sve radi lepo.

Nazad
Vrh Dno