Šta je novo?

A1 optički internet

Po meni su im to dve najvece mane.
Sto nisu odvojili Internet od video strima i sto naplacuju koriscenje ili protok na mobilnom kad se koristi Xplore.

Iskreno ne vidim razlog za dodatni razvoj ako se prica o 5G. Ionako u vec skoro svi paketi flat.
Sto se tice odvajanja interneta od Videa ne znam dal je iko to uradio na OTTu kod nas. Svakako radicemo na tome al nije bas jednostavno.

Kod nekadašnjeg ExeNeta iz Niša, OTT televizija nije ulazila u limite brzine internet paketa. Recimo na tadašnjem paketu od 50Mbps imao sam 2 IPTV OTT box-a aktivna i idalje dostupnih 50Mbps za internet. To su radili još 2016.

Jel neko uspeo da se poveze na ruter preko ZTELink android aplikacije? Ja nisam, akroz browser radi normalno.

Iskreno ne vidim razlog za dodatni razvoj ako se prica o 5G. Ionako u vec skoro svi paketi flat.
Sto se tice odvajanja interneta od Videa ne znam dal je iko to uradio na OTTu kod nas. Svakako radicemo na tome al nije bas jednostavno.
Jedini paket koji je "Flat" je NEO Ultra sve ostalo je ograniceno max speed za(50,100) pa posle na 2Mbs. Da ne komentarisemo brzine, jedva cekam 5G mrezu.
Ako vam je komplikovano onda dodajte net na to sto prodajete, tipa 600Net i 50TV. Naplacujete 600 naravno.
Ovako reklama 600 net nije tacna jer jedan deo ide na stream.

Ima li informacija da li ce se dodati jos neki kanali? Prelazim sa SBB pa imam neke navike , mogu i Koiem to da resim ali moje smara Kodi kombinacija

Jedini paket koji je "Flat" je NEO Ultra sve ostalo je ograniceno max speed za(50,100) pa posle na 2Mbs. Da ne komentarisemo brzine, jedva cekam 5G mrezu.
Ako vam je komplikovano onda dodajte net na to sto prodajete, tipa 600Net i 50TV. Naplacujete 600 naravno.
Ovako reklama 600 net nije tacna jer jedan deo ide na stream.
Ne uzima on toliko, imaš screenshotove gde je down maksimalan a 2 Boxa rade najnormalnije.
Testirano i premotavanje.

Vidi ako je istina da je sve na istoj liniji jednostavno je nemoguce da ako odvrnes DL na max ne dodje do stucanja streama na TV.
Moze da ima (QoS) kolko hoce. Kazem sem ako nemaju neki overhaed preko 600 koji pustaju za TV.
Drago mi je da je tvoje iskustvo takvo i nadam se da ce i moje biti.

Vidi ako je istina da je sve na istoj liniji jednostavno je nemoguce da ako odvrnes DL na max ne dodje do stucanja streama na TV.
Moze da ima (QoS) kolko hoce. Kazem sem ako nemaju neki overhaed preko 600 koji pustaju za TV.
Pa pazi na speed testu sam imao u par navrata 660 a imao sam i 400 tako da ko će ga znati. Bitno da radi kako treba.

Pa nije kako treba ako je nekad 400 jer je 400 manje od 70% ugovorene brzine 😇

Kako ste rešili aktivaciju HBO Max streming servisa? Da li je neko rešio logovanje u android aplikaciju A1?

A1 android aplikaciju uspeo sam da se ulogujem promenom lozinke, ali aktivaciju HBO max servisa nisam rešio. Nije mi povezan mejl sa novim ugovorom, dok kod njih jeste. Ja nisam uspeo preko ovog linka.

Aktivirali ste HBO MAX dodatak, koji je u okviru Vase tarife bez naplate. Da biste registrovali svoj HBO MAX nalog potrebno je da kliknete na link https://a1.rs/moja1/hbomax . 1.Kliknite na link za nastavak registracije. 2.Upisite postojece korisnicke podatke (username i password) ukoliko vec imate HBO MAX nalog ili kreirajte novi nalog. 3.Preuzmite HBO MAX aplikaciju. Vas A1

@_M4rk0_

Ako može pitanje u vezi SkyShowtime kanala. Kako ih otključati da se gledaju?

Od uvođenja duo paketa, kanali su zaključani, tj. piše da nemamo pretplatu na njih, a dobili smo 6 meseci besplatno i na apk i na kanale.

Prvo je zvala supruga da prijavi problem i rečeno joj je da proveri PIN i roditeljsku kontrolu.

Onda sam ja kuckao sa agentom preko forme na sajtu i čovek je ponovio isto, ali mu rekoh da piše da nemamo pretplatu, pa je pisai zahtev tehničkoj službi(valjda).

I evo, čekamo već nekoliko dana da se to reši.

Mene su zvali juče i nudili specijal 12 meseci 1rsd, morao sam da ih otkačim jer sam do leta 2026. pod UO kod SBB-a.
Momak je rekao okay i pozvao me da ko god želi dam njegov kontakt, pa ako ima zainteresovanih, tu sam...nemam nikakav interes, ako je nekome bitno i veruje na reč.
Života ti, pusti i meni broj da okušam sreću. Kuća ti pevala 😁

Naravno da je moguce i to prilicno jednostavno u queue.

Jel moze neko kome su vec uveli A1 optiku da mi proveri nesto, ako moze da ode na podesavanja rutera i proveri da li mu WAN IP pocinje sa 100 ili 10, zanima me da li CGNAT-uju IP adrese

Da li je neko prelazio u poslednje vreme sa MTS optike na A1? Kolika je vremenska razlika između vraćanja opreme i montiranja nove, dan-dva? Tj. vreme bez interneta. Rečeno mi je da bi trebala da se vrati oprema i raskine ugovor kako bi se oslobodio slot il šta već za A1. Hvala!

Da li je neko prelazio u poslednje vreme sa MTS optike na A1? Kolika je vremenska razlika između vraćanja opreme i montiranja nove, dan-dva? Tj. vreme bez interneta. Rečeno mi je da bi trebala da se vrati oprema i raskine ugovor kako bi se oslobodio slot il šta već za A1. Hvala!
2-3 dana

Ja sam u fazi prelaska, imao sam dve ponude. Jedana je od terenskog akvizitera i ona podrazumeva to sto ti opisujes sa prekidom usluge od par dana. Druga je od akvizitea u kancelariji i ona je bez prekida usluge, na dan instalacije opreme A1 vraca se oprema MTSu.
Ja sam izabrao ovo drugu, ne zelim prekid usluge.

Staticka naravno.

Neznam kako to zamisljas ali da tu koju dobijes tu imas do kraja, prakticno si je zakupio.

Neznam kako to zamisljas ali da tu koju dobijes tu imas do kraja, prakticno si je zakupio.
Pa jel postoji mogucnost da imam normalnu dinamicku javnu IP adresu koju imam samo ja i da nisam iza CGNAT? Ili je to izgleda samo mogucnost kod MTS-a, posto SBB i Yettel a i A1 izgleda stavljaju korisnike iza CGNAT

Dok sam bio na MTS optici pre jedno godinu ipo dana nisam bio CGNAT... vidim po forumu da i MTS hoce da stavi iza CGNAT-a korisnike, ali kod mene to npr. nije bio slucaj, imao sam javnu dinamicku IP adresu kod njih koja se menjala svakog dana

Poslednja izmena:
Ti u stvari hoces adresu da nije iza cgnata a da nije staticka.
Sto zavisi od providera i njegovih mogucnosti, sve je manje takvih IPv4 adresa.
Zato se prodaju na lizing staticke IP adrese i one traju ceo ugovor.
To sto ti hoces je gomila statickih koja bi bile samo tvoje i menjale se automatski ili rucno sa tvoje strane.
Onda kupi recimo 10 statickih pa onda menjaj ako je to uopste moguce.
Dok Provideri ne predju na IPv6 kad cemo svi imati staticku IP.

Poslednja izmena:
Jel to neka muktiplayer priča pa kad popiješ ban da resetujes adresu? A ipak da ne budeš iza nata

@_M4rk0_

Ako može pitanje u vezi SkyShowtime kanala. Kako ih otključati da se gledaju?

Od uvođenja duo paketa, kanali su zaključani, tj. piše da nemamo pretplatu na njih, a dobili smo 6 meseci besplatno i na apk i na kanale.

Prvo je zvala supruga da prijavi problem i rečeno joj je da proveri PIN i roditeljsku kontrolu.

Onda sam ja kuckao sa agentom preko forme na sajtu i čovek je ponovio isto, ali mu rekoh da piše da nemamo pretplatu, pa je pisai zahtev tehničkoj službi(valjda).

I evo, čekamo već nekoliko dana da se to reši.
Javi mi se u PM.

Vrh Dno