Šta je novo?

A1 optički internet

Mene su jutroz zvao A1, ponudili su 9m po dinar vise nemaju 12m za Net TV.
Ostavio podatke pa da vidimo sta ce MTS ponuditi.
Cekam poziv A1 za mobilne posto nije kod istog akvizitera.

moze to valjda dosta vise :) 12mes po 1din plus sa nekim vaucerima moze i na 15

Ja jesam :) cekam danas da dodju da mi uvedu

Poslednja izmena:
greska u prethodnoj poruci, editovao sam je, procitao sam na prvu "odbio" :D

Kaze covek od kad su menjali na sajtu ponudu vise nema 12m po din.
Ko je dobio posle te promene cena 12m ili 15m po din nek se javi da potvrdi.

Njje bilo na sajtu 12m, bilo je 6m a na poziv su davali 12m.

@Swiper dobro si pročitao greškom sam napisao odbio pa ispravio

Nisam ni rekao da je bilo na sajtu, samo kazem od te promene na sajtu(nema vise ni 6m) i pocetka koriscenja MTS infrastrukture je "ukinuto".
Zato i pitam da se neko javi ko je posle toga dobio vise od 9m po dinar.
I ne sta je obecano vec sta je potpisano, jer i meni su obecali 12m pa danas kazu nemoze.
Ali bilo bi super da nije tako.

Mislim da je bio jedan komentar posle 01.10 da je dobio 12m. Meni je devojka koja je sve zavrsila rekla 12m do kraja septembra i posle nema više. Mislio da je fora ali ispade da je stvarno tako.

Ne znam da li je u pitanju neka opstrukcija od strane mts-a ili je zaista tehnički problem. Evo mojih iskustava sa A1 montažom:

Jutros došli momci u zakazano vreme, razvukli kabl sa bandere, splajsovali i povezali ONT, ima signala, "PON" svetli ali ruter nema izlaz na internet. A1 podrška ih je uputila na mts da reše vlanove međutim mts se pravi lud, traži im da provere da li su se povezali na dobru banderu, kao i da zamene ONT. Ovi momci ne mogu da se objasne sa njima da imaju signal, i da nije problem u fizičkoj vezi nego u postavkama na mts-ovoj strani.

Čuli su se sa kolegama, samo u njihovom reonu od jutros 7-8 identičnih situacija.

Na kraju su otišli na sledeću lokaciju pa će se vratiti kad se neko smiluje da reši te vlanove.

1000046089.jpg

Izgleda da se nisu ipak slizali kao sa Yettelom.

Ne znam da li je u pitanju neka opstrukcija od strane mts-a ili je zaista tehnički problem. Evo mojih iskustava sa A1 montažom:

Jutros došli momci u zakazano vreme, razvukli kabl sa bandere, splajsovali i povezali ONT, ima signala, "PON" svetli ali ruter nema izlaz na internet. A1 podrška ih je uputila na mts da reše vlanove međutim mts se pravi lud, traži im da provere da li su se povezali na dobru banderu, kao i da zamene ONT. Ovi momci ne mogu da se objasne sa njima da imaju signal, i da nije problem u fizičkoj vezi nego u postavkama na mts-ovoj strani.

Čuli su se sa kolegama, samo u njihovom reonu od jutros 7-8 identičnih situacija.

Na kraju su otišli na sledeću lokaciju pa će se vratiti kad se neko smiluje da reši te vlanove.

Pogledajte prilog 507806
Znaci ipak zaista mts blokira da se postavi A1 kod njih, ja reci nemam...

Zanimljivo da daju drugaciji ruter nego kad je direktno na A1 infrastrukturi, plus dodatno sto se dobija ONT uredjaj posebno, dok je kod nativne A1 infrastrukture sve zajedno sa ruterom.

Jel mozes da posaljes koji je model rutera sad u pitanju? I da li je huawei ONT ta crna kutijica?

Kontaktirao sa terenskim dal agentom dal instalaterom on kaze moze da mi da 12m.
Ali kvaka je da moram da odem i razduzim opremu u MTS pa tek onda on krece u akciju pa bih bio 3 dana bez neta.
Dok onaj sto mi nudi 9m kaze nema prekida usluge i on zavrasava posao.

De, nećeš da crkneš za 3 dana. Prebaci broj u A1 na prepaid i dobijaš besplatan Mega plan 6 meseci sa uključenih 10GB. Ako ti je to malo, onda pređi u Globaltel, uplati Freepaid i pozovi call centar da ti dodele 200GB poklon za prenos.

Znaci ipak zaista mts blokira da se postavi A1 kod njih, ja reci nemam...

Zanimljivo da daju drugaciji ruter nego kad je direktno na A1 infrastrukturi, plus dodatno sto se dobija ONT uredjaj posebno, dok je kod nativne A1 infrastrukture sve zajedno sa ruterom.

Jel mozes da posaljes koji je model rutera sad u pitanju? I da li je huawei ONT ta crna kutijica?
Šaljem čim se vratim kući.

Да ли неко зна поуздано колика је заиста покривеност њиховог интернета у Србији??? Или све то зависи од места до места???

Kontaktirao sa terenskim dal agentom dal instalaterom on kaze moze da mi da 12m.
Ali kvaka je da moram da odem i razduzim opremu u MTS pa tek onda on krece u akciju pa bih bio 3 dana bez neta.
Dok onaj sto mi nudi 9m kaze nema prekida usluge i on zavrasava posao.
Za mesece ne znam da li te laže ali pošto oni koriste istu tu mts optiku A1 ne može dobiti tvoj IDP broj bez tvog raskida postojeće usluge kod MTS-a .U suštini terenski agenti mogu svašta da obećavaju pošto oni su samo prodavci,a realnost je ko kolegi iznad dok ne dođe terenska ekipa za instalaciju ne znaš kakvi problemi mogu da nastanu.

Ja jesam :) cekam danas da dodju da mi uvedu
Cekao zakazan termin od 15:30 i sad mi javili da ipak ne dolaze jer ih iznenadio broj uvodjenja i nisu dobili dovoljan broj rutera iz Bgd. Bice navodno do kraja nedelje.
Prvi debeo minus, ovo su znali i jutros, mogli su da mi jave a ne da cekam bzvz i organizujem popodne prema njima.

Za mesece ne znam da li te laže ali pošto oni koriste istu tu mts optiku A1 ne može dobiti tvoj IDP broj bez tvog raskida postojeće usluge kod MTS-a .U suštini terenski agenti mogu svašta da obećavaju pošto oni su samo prodavci,a realnost je ko kolegi iznad dok ne dođe terenska ekipa za instalaciju ne znaš kakvi problemi mogu da nastanu.
Kako mislis ne moze A1 dobiti IDP bez mog raskida? Kad je MTS danas zvao da su dobili zahtev od A1 za prelaz nude mi 24m 50%.
Odbio sam.
Cuo se posle toga sa agentom iz A1 i on mi kaze sutra ocekuje da mu posalju IDP.
Takodje mi kaze da opremu vracam na dan instalacije njihove opreme, tako da nemam prekid usluge.
Posto sam sve isplatio cenim da ce mi jos doci za te dane dok ne vratim opremu

Na lokaciji gde imam mts optiku u zgradi prilikom provere dostupnosti pise da je dostupna a1 optika, a na lokaciji gde je manja zgrada i nema instalaciju u hodniku ali komsija ispod ima mts optiku koja ide direktno sa bandere do spoljnog zida zgrade pa se spusta njemu do stana pise nije dostupno.
Ima li sanse da se i na takvim lokacijama gde ocito optika postoji na banderi ispred ipak uvede preko a1?

Vrh Dno