Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Adresa rutera je zapravo 192.168.1.1, i kod mene je neophodno preko nje pristupiti. Svakako, možete je proveriti na uređaju preko kog ste povezani.

Kod mene je takodje 192.168.100.1 na ZTE. Koji ti to router imas kad je na kraju 1.1 ?

ZTE H3601P, taj valjda svima daju, a adresa verovatno zavisi od infrastrukture, pa sam zato naglasio da je treba poveriti. Postavka mi izgleda baš kao na ovom postu.

To je to, druga infrastruktura. I član koji je pitao za adresu je na MTS-ovoj, pa će verovatno njemu trebati ova koju sam napisao, a cenim da zato i pita. Zapravo sam i ja po navici prvo kucao 192.168.100.1, video da ne radi, pa pogledao u podešavanjima povezanih uređaja (piše to i na računarima i na telefonima) koja je adresa, gde sam video da je zapravo 192.168.1.1.

Sve jasno... i ja imam F6600P i kod mene se A1 slepuje na omrazenu infrastrukturu pa je verovatno zato na kraju 100.1
Ovo je već druga netačna informacija koju u par postova pišeš.
Prvo, imaju svoju infrastrukturu, samo zavisi od grada i samog dela grada. Mi smo im dozvolili da uđu u zgradu sa svojom, iako imamo i tu koju nazivaš omraženom.
Drugo, i preko a1 infrastrukture se pristupa sa 100.1 adrese. Kako i zašto, mnogima nije bitno, a i treba malo i razumeti kako mreže funkcionišu i uređaji koje koriste.

Napisao sam verovatno ako nisi primetio 🙂 upravo zato sto nisam siguran. Drago mi je da si me ispravio 🙂

Mislim na explore tv aplikaciju. Em ima vise suma, nije kristalna slika em je losije odradjena od EON apk. A box za kablovsku nismo ni instalirali. Mozda bi bilo bolje. Svakako to su samo zapazanja.
Koristim je na njihovom boxu iako imam na tvu apk i nemam zamerki na oštrinu. Ne mogu da poredim sa EON jer sam koristio CI module dok sam bio kod njih. Apk koristim(iz nužde) na telefonu pa to baš i nije reprezentativno. Naravno, razmenjujemo iskustva, nisam mislio ništa loše već samo malo bliže pojašnjenje.

ZTE H3601P, taj valjda svima daju, a adresa verovatno zavisi od infrastrukture, pa sam zato naglasio da je treba poveriti. Postavka mi izgleda baš kao na ovom postu.
Da pojasnimo najverovatniju situaciju:
Ko je dobio ruter i ont zasebno pristupa sa 1.1
Ko je dobio ont i ruter u jednom, pristupa sa 100.1

Ako sam razumeo A1 daje dve varijante:
1) Ruter koji u sebi ima ONT
2) ONT i ruter odvojeni (povezani LAN kablom)

Da li je moguce tražiti varijantu broj 2? I da li je u tom slučaju moguće staviti svoj ruter umesto njihovog (tj. da li postoji način da ih nagovorite da vam daju PPPoE podatke?).

Pretpostavljam da ruter koji daju nema vpn server opciju pa zato pitam.

Ako sam razumeo A1 daje dve varijante:
1) Ruter koji u sebi ima ONT
2) ONT i ruter odvojeni (povezani LAN kablom)

Da li je moguce tražiti varijantu broj 2? I da li je u tom slučaju moguće staviti svoj ruter umesto njihovog (tj. da li postoji način da ih nagovorite da vam daju PPPoE podatke?).

Pretpostavljam da ruter koji daju nema vpn server opciju pa zato pitam.
Iako nije potvrđeno zbog male količine informacija, opcija 2 ide ukoliko se koristi tudja infrastruktura

Pisali su ljudi ovde u temi, daju PPPoE kredencijale, slobodno ih kontakritaj i dogovori se.
Mogu i njihov ruter da prebace u bridge mode i onda da nakacis svoj.

Pisali su ljudi ovde u temi, daju PPPoE kredencijale, slobodno ih kontakritaj i dogovori se.
Mogu i njihov ruter da prebace u bridge mode i onda da nakacis svoj.
I to naravno, ako zakupiš/platiš javnu statičku adresu? Jer taj bridge mod nema smisla da radi sa sopstvenim ruterom, ako je sve cg natovano. Kome treba sopstveni ruter samo za bolji wifi u stanu, isti može da postavi u access point mod i za to mu ne trebaju kredencijali od provajdera i bridge mod, ali ostaje iza cg nat-a.

Komsija je uveo A1 optiku, a jel normalno da noću oko 03h-04h pravi disconect i opet connect ONT ? Ima neki server i primeti da svaki dan ima prekid nocu.
Jel to normalno kod A1 ?

Boga mi, poslednjih par dana kod mene puca ujutru konekcija po nekoliko puta.
Primetim na tv posto mi radi stalno kao white noise, ali se ubrzo potom zale i ukucani.
Jel se zna sta je to? Neki radovi ili sta?

SInoc i meni, nesto sam cvrkao za posao iza ponoci i puce konekcija na svemu u kuci oko 00:10 ili tako nesto... Ima Wifi, ali nema internet access. Znaci nije ruter restart pa da je kratko prsla veza, nego nesto "ispred" rutera.

Dok sam trazio kako da prijavim problem dok call centar ne radi uspostavio se net nazad, prekid ukupno 10ak minuta. To mu dodje treci prekid za mesec ipo koliko korisitm A1 (jednom vlakno / LOS, dva put ovako ispadanja da samo internet ne radi, a ruter i WiFi su OK).

Iati problem je bio i kod Yettel na mts infrastrukturi uveče u 00:03 sitni prekidi od po nekoliko sekundi, nekad i po minit. Negde je rešeno negde traje i dalje, ne znam šta je uzrok tome. U pitanju su mikroprekidi.

Možda MTS namerno sabotira te pod-provajdere da bi im se korisnici vracali zbog "stabilnije" veze...
Eto isti problem i kod yettela i A1.

Ja nemam taj problem, yettel na mts optici evo treća godina radi perfektno, stvarno nisam imao ni jedan jedini problem.

Nazad
Vrh Dno