Šta je novo?

[A1] Kucni net

Mene opet zeza brzina.

Ovo je katabaza.

Prilozi

• Screenshot 2026-08-01 at 22-35-37 РАТЕЛ NetTest - NetTest.webp
    Screenshot 2026-08-01 at 22-35-37 РАТЕЛ NetTest - NetTest.webp
    13.1 KB · Pregleda: 92
  • Screenshot 2026-08-01 at 22-45-04 РАТЕЛ NetTest - NetTest.webp
    Screenshot 2026-08-01 at 22-45-04 РАТЕЛ NetTest - NetTest.webp
    16.2 KB · Pregleda: 81
Uzeo 5g kucni net I dobio TP LINK NX520 I uzeo sam TP-LINK WiFi Archer AX72 AX5400…i kad ih povezem pokazuje da interneta ima ali nece da ucita web stranice …

Sve sto je AI ponudila sam probao ali nikako ne mogu da resim problem…izludeo me ovih dana ... ako iko ima resenje kako da povezem AX72 NA NX520 javljajte …😉

Hteo da pojacam signal wifi po kuci jel sa 5g teze se signal probija kroz zidove

Na starom ZTE MF296r nikad nisam imao problema da povezem TP-Link Archer C6 sto sam ranije koristio… sad dao koleginici

Sve radilo kako treba .

@satell200
Jes da nije za ovu temu, ali - daj više informacija, kako si ranije povezivao, šta si sad probao... ovako može samo da se nagađa do prekosutra.

firmver na AX72 mora da se apdejtuje da bi mogao da radi u Mesh modu, posle se povezuje preko Theter app. U nx520 treba proveriti da li je ukljucena opcija za Mesh i dodati ax72.
Moze se povezati i kao access point. Ja sam tako povezao tendu, a imam i ax73 koji ima slabiji wifi signal, pa sa tp link nisam posebno zadovoljsn zbog dometa., mada na nx520 za sada nemam primedbi.

Poslednja izmena:
Da li neko zna na čega se ovaj tekst na ugovoru odnosi:
Накнаде повезане са потрошњом: Obračunski interval za prenos podataka 1kb. Sav dodatni saobraćaj i dodaci koji su van izabranog tarifnog paketa tarifiraju se u skladu sa važećim A1 cenovnikom.

Сав додатни саобраћај који није обухваћен месечном претплатом и није доступан у оквиру изабраног тарифног пакета, као и тарифни додаци наплаћују се у складу са важећим A1 ценовником који је доступан на интернет презентацији A1: www.a1.rs.
Mislio sam da kućni net paketi nemaju ograničenu potrošnju saobraćaja. Možda tumačim ovo pogrešno, pa ako neko zna šta ovo znači, molim za razjašenje.

Zdravo, razmišljam da uzmem A1 5G kućni net duo paket kada mi istekne Supernova optika, obzirom da ja koristim A1 mobilnu mrežu 5G i čak i u svojoj kući izvlačim preko 1Gbps download, je l' postoje šanse da bih imao onda oko maks brzine (300/50 mbps) u ovom paketu? Takođe, terenski radnici jel daju neke popuste na ove pakete? I koliko uređaja za gledanje televizije daju?

Zdravo, razmišljam da uzmem A1 5G kućni net duo paket kada mi istekne Supernova optika, obzirom da ja koristim A1 mobilnu mrežu 5G i čak i u svojoj kući izvlačim preko 1Gbps download, je l' postoje šanse da bih imao onda oko maks brzine (300/50 mbps) u ovom paketu? Takođe, terenski radnici jel daju neke popuste na ove pakete? I koliko uređaja za gledanje televizije daju?
Ja imam 550-600 mbps na paketu 300/50, a i jos kolega je ovde pisalo da imaju vece brzine od deklarisane u paketu. Dobijas 1 besplatan STB uredjaj, a sve ostale doplacujes 299 RSD.

Ja imam 550-600 mbps na paketu 300/50, a i jos kolega je ovde pisalo da imaju vece brzine od deklarisane u paketu. Dobijas 1 besplatan STB uredjaj, a sve ostale doplacujes 299 RSD.
Odlično hvala ti na informaciji! Pretpostavljam nekih padova brzina i problema sa pingom nisi imao?

Odlično hvala ti na informaciji! Pretpostavljam nekih padova brzina i problema sa pingom nisi imao?
Pad brzine imam od 1 ujutru do 8, zato sto A1 gasi 5g antene u tom periodu, radi ustede struje. (Ping je veci nego na optici, ali to je ocekivano, nije pravio problem pri igranju igrica)

Ima li agenta za Novi Sad, Braće Lučić lokacija, 50/10 ili 100/20 KN? Može u PM kontakt. Hvala.

Poslednja izmena:
Ne može.

Kako da znam da li će gasiti 5G u mojoj blizini, tj. na stanici na koju sam povezan? Trenutno ne gase, imam tokom cele noći i brzina je oko 1Gbps. Ako počnu da ga gase, kontam onda padam na 4G, a tu brzine mogu da budu i po 1-2Mbps kada svi sa 5G padnu na 4G u tom trenutku i opterete je.

Kako da znam da li će gasiti 5G u mojoj blizini, tj. na stanici na koju sam povezan? Trenutno ne gase, imam tokom cele noći i brzina je oko 1Gbps. Ako počnu da ga gase, kontam onda padam na 4G, a tu brzine mogu da budu i po 1-2Mbps kada svi sa 5G padnu na 4G u tom trenutku i opterete je.
Kod mene nije bilo padova brzine preko noci, cak naprotiv, ostvarivao sam i najvece brzine do 700mbps. Brzine su tokom celog dana iznad deklarisanih 300, najcesce u rasponu od 500-600. Retko padaju ispod 500, a skoro nikad ispod 450. Ping je najcese izmedju 15-40ms. Presao sam sa SN optike tamo je ping zakucan bio na 8, ovde je losiji sto je i ocekivano. Upload se krece izmedju 15-35, Posto imam A1 pripejd karticu, brzine su iste kao na wi-fi od 5gkn, u stanu, pa me je to i opredelilo da uzmem ovaj paket

To je super, kd mene nocu na 4g je 20-30 mbps brzina dl-a npr.

Pre dve godine sam se prijavio na kucni net preko agenta i dobio sam 50% popusta. Posle toga sam agenta preporucio za jos nekoliko prijatelja . Sad se vise ne javlja agent, ni meni ni ostalima kojima dam njegov br 😀 . Verovatno smo mu dosadili trazeci svi 50% popusta. Za mesec dana mi istice ugovorena obaveza za paket Kucni Net XXL. Meni je sasvim dovoljno 400GB interneta za mesec dana. Sad po novom nude samo kucni net 50/10 , posto jos nema 5G ovde u selu gde sam. Ali mi je 4G signal odlican. Ne znam da li bez agenta bi mogao da prijavim adresu neku gdei ma 5G i da li bi mi 4G internet bio brzi od ovih limitirani 50Mbps koje daju uz 4G?

Nazad
Vrh Dno