Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kod mene radi normalno, Novi Beograd. Danas jeste bila sporija app i brzina oko 350-370, a sad je oko 550-600/~60 i app radi normalno.

Glogonj, Pančevo 4G

Od sinoć isti problem
speedtest pokazuje normalnu brzinu (za paket),
ali je download po Ratelu oko 1.5 Mbps,
Trenutno: Преузимање 0,41 Mbps

Upload je u redu.

To za nas sa ruterima koji imaju tu opciju.
Verovatno znas za band lock (da zakljucas na odredjene bandove tipa B1, B3, B7, B20, ...) ali neki ruteri nude opciju da zakljucas na odredjenu "celiju".
Korisno u nekim slucajevima, npr. ako u blizini imas 2 bazne stanice i iz nekih razloga performanse su ti lose na jednu od tih stanica (npr. poveze se ponekad na neku "dalju" stanicu ili optereceniju) pa ti moras da restartujes ruter i slicno. Ovako zakljucas na odredjenu celiju sa bazne stanice na koju zelis da ti je ruter uvek povezan i ce da se veze samo za tu baznu.
Moze ovo da ima i mane: npr. ako A1 gasi baznu preko noci (ili gasi samo npr. B1, B3 bandove za koji ti je celija vezana), onda nemas internet preko noci (ili vezi npr. za sporiju b20 celiju).
Bla, bla, koga zanima vise, neka Gugla. 😀

Blesavo je što mi većinu sajtova otvara mega sporo (a1.rs je jedan od tih🙃), a neke normalno. YT radi bez problema (bar 1440p), a neke IPTV liste nikako. Speedtest meri normalne brzine (~50/15Mbps, ping 20ms), a Ratel katastrofa (3/10, ping 70ms).
Confused Hanna Barbera GIF by Warner Archive

Šta se dešava sa kućnim 5g netom od juče-preključe. Bio mi konstantno 250-350 mbps, i sada pao jedva da se koristi. Tipa 15, pa drugo merenje 50, treće 120, pa oper 18... i sve tako... Čak mi se čini da je i na mobilnom loš i na drugim mestima 🙄🙄🙄

Meni je za sada fascinatno da niko nije zvao da pita sta je problem pa da nam javi ostalima da znamo sta je 😀

Što bi, lakše da se kuka na Benchu.
A i od A1 supporta nema vajde.

Kolege, koji popust dobijaju novi korisnici 4G kućnog neta, od strane terenskih agenata prodaje? Je l' 25% ili...

I meni je juce 4G kucni net radio ne stabilno. Neke sajteve nije moglo otvoriti, neke sporo kao X , B92 a N1 i Novu , Fejs otvaralo normalno. Od jutros sve izgleda da je ok.

Baš će oni operateru da kažu šta je, a sigurno ne bi ni priznali problem. Onaj ko zna šta je, do njega se ne može doći
Bas tako. Imao sam problem ,jedina bazna stanica,poslao im koja je. Javili se da ne vide problem ali je problem volsebno resen. Gde da priznaju pa da rizikuju neku tuzbu.

I ja sam juce prijavio probleme za Kucni net i za mobilni internet na mojoj adresi, odgovorili su mi od jutros da nemaju radova u mom kraju, ali evo od jutros izgleda radi kako treba.

Kako se onda Yettelove ili mts-ove ne pregrevaju? 🙂

I ja sam imao isti problem sinoć, mislio sam da je do same lokacije dok nisam ušao na forum i pogledao vaše žalbe.

Prilozi

• Screenshot_2026-07-31_002909.271.webp
    Screenshot_2026-07-31_002909.271.webp
    27.4 KB · Pregleda: 83
Zvao sam i ja juče i naravno da je sve delovalo normalno sa njihove strane, a od jutros radi ok.😏
Možda nisu primetili problem, dok se nije više ljudi žalilo.🤔

Meni se na dva 4G rutera (ZTE MF296R) taj problem rešio nakon resetovanja rutera na fabrička podešavanja.
Na ruterima pre toga nije podešavano ništa osim detalja za WiFi.

Radili su dobro od novembra do pre neki dan, lokacija Subotica, jedan je udaljen 50m od bazne stanice sa idealnim parametrima, a drugi značajnije udaljen od 2 bazne stanice.

Radi od juce sve dobro, u jutarnjim casovima malo losiji ping, 35-40, sada dobar 15-20. Ono neko seckanje je trajalo dan i po. Mozda su ljudi izvodili neke radove na mrezi? Sad je brzo i prebacivanje na kanalima android boxa, kako je bilo inicijalno. Brzine downloada daleko iznad deklarisanih 300, prijatno sam iznenađen. Skinuo sam se sa optike, i kad su bili prekidi posle dva dana koriscenja, mislio sam da sam se zeznuo. Ako se nastavi ovako, bice lepa prica.😁

Prilozi

• IMG_20260801_192221.webp
    IMG_20260801_192221.webp
    37.7 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno