Šta je novo?

[A1] Kucni net

@milosh30 Hajde molim te da rešimo misteriju - je li ta adresa mora da bude u tvom vlasništvu ili prijaviš adresu random druge osobe?

Nije kao da svi imamo 2 ili više adresa, a ovo se preporučuje kao lako rešenje.

Ako misliš na adresu sa lične karte, ne mora da bude. Navedi bilo koju adresu, samo nađi na sajtu adresu na kojoj postoji 5G.

Čak ni adrese koje su na mapi u onom crvenom krugu koji označava dobar signal ne prolaze, ko zna čime se vode.

Čak ni adrese koje su na mapi u onom crvenom krugu koji označava dobar signal ne prolaze, ko zna čime se vode.
Druga stvar koju gledaju je zauzece BS. Ja sam prvo probao sa jednom adresom ali su mi rekli ne moze iako ima dobrog signala ali je prema protoku te BS najvise 25 KNova dozvoljeno i svi su podeljeni. Onda cekao drugu smenu pa uzeo sa adresom na drugoj BS.

Prosto imam utisak da oni iz A1 ne znaju šta ih je snašlo jer nisu očekivali da će masa sa superspore, oriona, a sada i sbb&yettel tražiti da predju na A1 što KN što optiku.. Optiku zakazuju instalaciju u nekim mestima za 30+ dana jer su svi termini popunjeni

Ne gledajte nikakve mape i krugove. Oni se isključivo rukovode time da li za datu adresu postoji dostupnost u njihovom sistemu, što možete sami da proverite preko već pomenutog sajta: https://a1.rs/privatni/internet/provera-dostupnosti
Obično adrese u užem centru imaju pokrivenost, nađite neku zgradu gde ima više stanova pa izmislite neki broj stana. Bitno je da dobijete potvrdu preko njihove aplikacije za proveru. Ne morate uopšte da unosite tačne podatke (ime, prezime, email, broj telefona). Date agentu tu adresu, on proveri i potvrdi dostupnost, a ugovor pravi na vaše ime i podatke iz lične karte. Preuzmete opremu u poslovnici ili od agenta, potpišete ugovor i idete kući, niko vas ne pita gde ćete da ga koristite.
Evo kao treba da izgleda posle provere:

A1 dostupnost.webp

Ima li ko broj nekog agenta za ovaj kucni net kazu da jeftinije preko agenta

Ne gledajte nikakve mape i krugove. Oni se isključivo rukovode time da li za datu adresu postoji dostupnost u njihovom sistemu, što možete sami da proverite preko već pomenutog sajta: https://a1.rs/privatni/internet/provera-dostupnosti
Obično adrese u užem centru imaju pokrivenost, nađite neku zgradu gde ima više stanova pa izmislite neki broj stana. Bitno je da dobijete potvrdu preko njihove aplikacije za proveru. Ne morate uopšte da unosite tačne podatke (ime, prezime, email, broj telefona). Date agentu tu adresu, on proveri i potvrdi dostupnost, a ugovor pravi na vaše ime i podatke iz lične karte. Preuzmete opremu u poslovnici ili od agenta, potpišete ugovor i idete kući, niko vas ne pita gde ćete da ga koristite.
Evo kao treba da izgleda posle provere:

Pogledajte prilog 541936
Ja kad otkucan adresu izbaci da mogu da koristim samo KN 4g. Inače od marta na toj adresi koristim 5g KN bez ikakvih problema ,po punoj brzini.

Ima li ko broj nekog agenta za ovaj kucni net kazu da jeftinije preko agenta
Zavisi odakle si, iz kog grada. Mislim da moraš da nađeš lokalnog agenta. 25% preko agenta, a 20% na vaučer + 20% na postojeći ugovor u A1 (ako imaš)

Ja kad otkucan adresu izbaci da mogu da koristim samo KN 4g. Inače od marta na toj adresi koristim 5g KN bez ikakvih problema ,po punoj brzini.
Nisi razumeo poentu, pročitaj još jednom. To nije realno stanje na terenu. Nije bitno gde koristiš, svakako je već preko 80% adresa pokriveno 5G signalom, ali ako nisi u sistemu ne mogu da ti daju ugovor i opremu, pa moraš da nađeš neku adresu koja prolazi kod njih, čisto pro forme.
Ili ako kojim slučaj žele da sami obave proveru na adresi stanovanja, svojim uređajima i aplikacijama, pa da odobre.

Poslednja izmena:
@Chukundeda razumeo sam ja dobro poentu. Izneo sam da za moju adresu ne nude kn5g jer je nema u sistemuu a ja sam ga ipak dobio bez ikakvog merenja na terenu. (Imao sam dobrog agenta)
No nije bitno,bitnije je ovo. Pisao sam pre par dana da je brat dobio ponudu da predje sa 4g na 5g kucni net. Juce je to konacno uradio. Dobio je 6m po dinar a ostatak po 2100 ako posalje vaucer. U pitanju je samo 5g kn 300/50. Da je hteo i televiziju izgubio bi tih 6 meseci po dinar. 4g kn mu gase 10-og. Sami su ga zvali i ponudili. Interesantno je sto celo njegovo mesto nije u sistemu za 5g net a dobio ga je. Tako da sve zavisi od agenta koji nudi kn.

Kako se radi fabrički reset TV boxa?
Skriveno dugme za reset se nalazi na dnu AV porta (3.5 mm audio izlaz), sa zadnje strane uređaja. Isključi adapter iz BOX-a, uzmi drvenu čačkalicu, plastični štapić od lizalize ili minu za hemijske olovke i gurni pravolinijski u AV port. Probaj 2-3 puta da pritisneš, treba da se oseti blagi klik mikro prekidača (kao na mišu za računar). Kada naciljaš položaj, pritisni taster i ne puštaj, a zatim uključi nazad napajanje adaptera. Nastavi da držiš taster još 10-ak sekundi dok se na ekranu ne pojavi Android Recovery meni, a zatim pusti.
Daljinskim upravljačem izaberi opciju Wipe Data/ Factory Reset i potvrdi. Sačekaj da se proces završi a zatim izaberi opciju Reboot system now i to je to, BOX podiže sistem sa fabričkim podešavanjima.

Nazad
Vrh Dno