Šta je novo?

[A1] Kucni net

Jos jedan drug pobegao sa super nove na A1 5G uzeo dupli popust za broj i net po 20%. I radi ko sat.

… promo cena kao kod agenta, sa -25% u odnosu na regularnu sa sitea i plus tih 6meseci za dinar… i to je to - dobra ponuda za one koji na lokaciji nemaju uslove za optiku…
Pre 4 dana sam uzeo 5G kućni net Duo, internet i televiziju 300/50 Mbps preko agenta i dobio samo 25% popusta. Odakle tih 6 meseci po dinar? Jel to isto zavisi od agenta ili stoji negde zvanično na sajtu kao popust?

Pre 4 dana sam uzeo 5G kućni net Duo, internet i televiziju 300/50 Mbps preko agenta i dobio samo 25% popusta. Odakle tih 6 meseci po dinar? Jel to isto zavisi od agenta ili stoji negde zvanično na sajtu kao popust?
U dinar je isto, da li si dobio kao ti 25% popust ili kao on šest meseci po dinar.

… ne može da bude isto- ako je nakon 6 meseci po dinar, 2600dinara… za internet i TV, 5G Duo…

Ovo je poboljšanje, jer se za istu cenu dobije 5G ruter umesto 2CA 4G i 20 Mbps upload umesto 10 Mbps.

Ali svakako da je za malo više novca bolje uzeti 300/50.
Ali i foliraju se dosta. Npr. Pitao dal mogu sa 4G na taj da pređem od 100/20 kažu ne može nije pokriveno, reko kako onda svi telefoni rade uredno na 5G, drug doneo njegov 5G kućni radio perfektno ni da štucne. Kaže na našoj mapi pokazuje ne može. Dao sam im savet da ažuriraju tu mapu jer nije merodavna. Kažem opet kako sve radi a vi kažete ne radi.

Ali i foliraju se dosta. Npr. Pitao dal mogu sa 4G na taj da pređem od 100/20 kažu ne može nije pokriveno, reko kako onda svi telefoni rade uredno na 5G, drug doneo njegov 5G kućni radio perfektno ni da štucne. Kaže na našoj mapi pokazuje ne može. Dao sam im savet da ažuriraju tu mapu jer nije merodavna. Kažem opet kako sve radi a vi kažete ne radi.

Baš će da vidim šta će meni da kažu kad mi istekne ugovor. Trenutno imam 100/10 i 5G ruter i cepam ga na 5G.

Ja sam dobio ovaj NX520, koji je samo za internet. Ovaj sa "v" je model koji ima podršku za VoIP/VoLTE/VoNR usluge. Možda taj daju ako aktivirate i neki mobilni paket na broju (SIM kartici) koju stavljaju u ruter. Ako je to uopšte moguće, inače ne vidim svrhu.

Prilozi

• A1_5G_NX520.webp
    A1_5G_NX520.webp
    22.3 KB · Pregleda: 28
Tako je, bez V, moja greška.

Isti sam i ja dobio, za 5g kucni net.

Cilj mi je da ga odnesem u selo i privremeno izbacim Supernovu (imaju opticki kabl ispred kuce ali nece da menjaju uslugu koja je na koaksijalcu).

Elem, uzet paket sa TV-om i jednim boksom. ZTE boks radi ekstra preko Supernove, medjutim kada sam ga nakacio na LTE 4G mrezu (nema 5g jos uvek), TV ne radi. Nije dns problem, vec oni izgleda blokiraju saobracaj na njihovoj opremi.

Ovo sam resio tako sto sam taj boks rutirao preko svog kucnog VPN-a (na ruteru, nisam instalirao nista na boksu) te sada radi...

Nisam video da je neko prijavio ovaj problem da A1 TV box ne radi preko 4g LTE mreze?

Kod mene radi, prošle nedelje sam doneo TP link u stan jer mi je supruga prekinula usisivačem optičko vlakno pa sam čekao servisere. Normalno se nakačio na 4g i gledao tv na boxevima.

EDIT : Sad vidim da se odnosi na supernovu, ja sam gledao na A1 4g mreži.

Jel ima neko korisno podešavanje na ovom 5G ruteru? Ja sam samo razvojio WiFi opsege 2.4 i 5 GHz i promenio naziv i šifre pristupnih tačaka.
Nešto što sam primetio, a nisam mnogo gubio vreme oko toga je, da jedan mrežni kabl zeza i ne radi kako treba kada se povežu kablovi za mrežu na sva 3 izlaza sa zadnje strane rutera. Nebitno kojim redosledom se uključuju, uvek treći po redosledu uključivanja ne treperi LED, već krene na kratko i nastavi da konstantno gori bez propusta interneta na drugom kraju.
Da li je neko primetio ovaj problem?

Kod mene radi, prošle nedelje sam doneo TP link u stan jer mi je supruga prekinula usisivačem optičko vlakno pa sam čekao servisere. Normalno se nakačio na 4g i gledao tv na boxevima.

EDIT : Sad vidim da se odnosi na supernovu, ja sam gledao na A1 4g mreži.
na supernovi radi, na A1 4G ne radi 🙂

Jel ima neko korisno podešavanje na ovom 5G ruteru? Ja sam samo razvojio WiFi opsege 2.4 i 5 GHz i promenio naziv i šifre pristupnih tačaka.
Nešto što sam primetio, a nisam mnogo gubio vreme oko toga je, da jedan mrežni kabl zeza i ne radi kako treba kada se povežu kablovi za mrežu na sva 3 izlaza sa zadnje strane rutera. Nebitno kojim redosledom se uključuju, uvek treći po redosledu uključivanja ne treperi LED, već krene na kratko i nastavi da konstantno gori bez propusta interneta na drugom kraju.
Da li je neko primetio ovaj problem?
treci port je WAN po difoltu koliko vidim, verovatno negde treba da se rekonifugirse

Da, to je i meni palo na pamet. Moraću malo da pročešljam podešavanja. Ako je kojim slučajem zaključan i ne može da se promeni, moraću neki Switch da ubacim.

Da li je neko uspeo da "prebaci" A1 KućniNet 4G 50/10 ugovor u KućniNet 5G 300/50, naravno uz potpisivanje novog ugovora?

Da li je neko uspeo da "prebaci" A1 KućniNet 4G 50/10 ugovor u KućniNet 5G 300/50, naravno uz potpisivanje novog ugovora?
Ja sam pokušao, meni neće da daju, kažu nema pokrivenost, a ima pokrivenost što je najgore. Kaže teta naša mapa pokazuje da nema pokrivenost reko ažurirajte mapu... U praksi sve radi, po njihovoj mapi ne radi.

Nazad
Vrh Dno