Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ako nekome treba vaucer od 20% neka mi pise, imam i ja

… svi ih imamo, ali ovo nije tema za to… možda u temi za ponude agenta, ako još postoji… ukoliko je dozvoljeno, tamo možda ima smisla postaviti kodove… ili razmena na pvt…

A antena ne bi mogla da izvuce nista vise od ovog blizeg predajnika?Ne znam kako ide ovo sto pojedini provajderi za neke pakete daju kloniranu karticu, ne znam da li ima ogranicenja. A sam oko toga da eksperimentisem ne bih.
Posto je ono poprilično skupo resenje za kucnu upotrebu. Moja preporuka je ako imas od kuce vizuelno ili makar ne preterano zaklonjen pogled prema BS. Antene bi verovatno pomogle. Sa time da najbolji način da proveris je da dodjes u vizuelni domet sa telefonom (ne ispod BS) gledaj da si barem udaljen od antene da nije vise od 30 stepeni ugao od tebe do antene linijski kad gledas. I napravi speed test ako je bolji nego kući antena ce pomoci najverovatnije. Nikad nije sto posto sigurno dok ne probaš. Ali u suštini ovim bi trebalo da koliko toliko budes siguran da ima efekta

• Like
Reagovanja: G17
Pozdrav, pitanje za ljude sa 4g internetom, i ukoliko neko ima modem ZTE K20,
Internet ovako radi super, brzine budu na najjeftinijem paketu 50/10 oko 80-100/15-30, konektuje se na B7 i pise da je signal dobar.
E sad, u onom pocetnom meniju, pise da je signal 4g, i onda na momente predje u 4g+.
Primetio sam da kad je to 4g+, tad mi pise da je konektovano na B7 i na B1, ali to se cesto menja.
Jel normalno da to tako radi ili treba da je sve vreme na 4g+?

Normalno je. 4G+ je verovatno kad radi agregaciju (sto kazes, B1 + B7), ovako kad "kulira" verovatno povezan samo na jednom band-u (B1, B7, mozda B3, B20, koji god) tad verovatno prikazuje samo 4G. Kad pustis speedtest (odnosno kad zatreba veci protok sta god radio) tad ukljuci agregaciju (B1+B7 ili koja god kombinacija) i bude 4G+, to je bitno da tad radi. I sve dok tako radi, nema problema.

Inace ne nadajte se tim visim brzinama, limit nije "kobajagi" nego su brzine stvarno ogranicene, ogranicenja nema samo za srpske speedtest servere (a i to ponekad varira 😀).
Uglavnom, racunajte da imate 50/10, 100/10 i koji god paket imate.
Pomenuli 1000 puta ali eto, da se neko ne zaleti i bude u fazonu "kako izvlacis te brzine a paket ti je 50/10".

Normalno je. 4G+ je verovatno kad radi agregaciju (sto kazes, B1 + B7), ovako kad "kulira" verovatno povezan samo na jednom band-u (B1, B7, mozda B3, B20, koji god) tad verovatno prikazuje samo 4G. Kad pustis speedtest (odnosno kad zatreba veci protok sta god radio) tad ukljuci agregaciju (B1+B7 ili koja god kombinacija) i bude 4G+, to je bitno da tad radi. I sve dok tako radi, nema problema.

Inace ne nadajte se tim visim brzinama, limit nije "kobajagi" nego su brzine stvarno ogranicene, ogranicenja nema samo za srpske speedtest servere (a i to ponekad varira 😀).
Uglavnom, racunajte da imate 50/10, 100/10 i koji god paket imate.
Pomenuli 1000 puta ali eto, da se neko ne zaleti i bude u fazonu "kako izvlacis te brzine a paket ti je 50/10".

Ee ma da, brzina je nebitna, 50/10 je sasvim solidno za nekoga ko sam koristi internet, pogotovo po ovoj ceni.

Nego me samo zanimalo ovo sa 4g+. Hvala svakako. 🙂

Ee ma da, brzina je nebitna, 50/10 je sasvim solidno za nekoga ko sam koristi internet, pogotovo po ovoj ceni.

Nego me samo zanimalo ovo sa 4g+. Hvala svakako. 🙂
Tako je kolega sasvim dovoljna brizna a ne kao pojedini koji se gadjaju sa brzinama sta rade sa njima nije mi jasno evo ja koristim I 5G I nisam primetio da je nesto ludacki brzo isto sve otvara I zna isto da secka strimove kao I 4g.

Nazad
Vrh Dno