Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ne radim u A1.
A1 ne koristi bazne stanice od MTS. Niko ne koristi ničije bazne stanice, osim Globatela. Moguće je da se negde koriste stubovi drugog operatera...
Mora se praviti razlika između stuba i bazne stanice.

Aha, okej, mislis ta konstrukcija je MTS-ova a kao ima podeljeno za a1 i za yettel i za MTS?

To je moguce iskreno nemam poima, ja sam mislio da je cela ta konstrukcija bazna stanica.

Svakako poenta koju sam mislio da kazem je sto vidim da se ljudi zale kad im odgovore da nema mogucnosti na njihovoj lokaciji, sto je po meni skroz okej i ne bih voleo da bude drugacije, jer ocigledno imaju nesto cime odredjuju koliko ugovora mogu da vezu za datu lokaciju.

Kad bi krenuli svima da daju verovatno bi doslo do zakrcenja saobracaja pa bi se onda ljudi zalili na male brzine. Tipa uzmemo svi se prijavimo na neku vikendicu, a koristimo modeme na jednoj lokaciji, naravno da nikome nece da radi lepo.

Da li EON van mreze radi preko A1 kucni 5g net?

Radi,upravo ga koristim. Radi i na 4g KN uostalom kao i na svim mrezama.

Nije bilo problema nekada sa Eon-om “van mreze”. To je sasvim drugacija usluga od Eon-a “ u mrezi “.

Ima li neko trenutno probleme sa uslugom KucniNet? Ruter (296r) povezan na internet, medjutim ni preko lan-a, ni preko wifi ne otvara ni jednu stranicu...

Kod mene sve regularno. Klasično pitanje - jesi li radio reset rutera?🤓

Prvo restart vise puta, a onda i reset 🥲
Ubacio karticu u telefon, radi ali je na 4g, jedva prebaci 1 crticu, moguce da cackaju nesto oko bazne stanice...

Nemam, dok je kartica bila u A1 ZTE modemu radio je xplore, sada jednostavno neće... Ništa drugo nisam menjao od opreme.
Imao sam slican problem, ali ja koristim dva rutera - prema provajderu 4G/LTE ruter - koji prakticno sluzi kao modem i onda jos jedan wifi ruter koji je samo posvecen nakacenim uredjajima.. Kod mene je DNS resio sve, samo sam morao da 2nd ruter nastelujem da vidi adresu 1st rutera kao glavni DNS. Tako da ako i ti koristis dva rutera i nakacen si na drugom, onda podesi ovako DNS i ti. A ako pokusavas da gledas xploretv na laptopu, preko Chrome-a ili drugih browsera, takodje caka - ako je stikliran "Secure DNS" u Chrome-u, na primer, mozes da radis sta hoces - nece raditi Xplore TV

Kakve rutere daju za 5G, da li se može zahtevati određeni model i da li ima nekih za izbegavanje?

Da li je ovo novitet :

Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik KućniNet Basic, KućniNet, KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 500 GB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 5 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

Koristim jedan ruter za gledanje eon paketa sigurno će se potrošiti, raskinuo bih ugovor ako to rade.

Da li je ovo novitet :

Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik KućniNet Basic, KućniNet, KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 500 GB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 5 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

Koristim jedan ruter za gledanje eon paketa sigurno će se potrošiti, raskinuo bih ugovor ako to rade.
Nema potrebe da to radis jer ne verujem da ce ti gasiti net zbog previse saobracaja. Kljucni deo teksta koji si citirao jeste: "A1 zadržava pravo da". Pročitaj diskusiju na taj deo na prethodnim stranama.

Da li je ovo novitet :

Kakvi cigani ja ne verujem, pa cela poenta 5g kucnog neta jeste bila da ako nemas uslove za optiku a imas 5g signal jeste da koristis kucni net, jos pogotovo danas u 2026, gde prosecna igrica ima oko 70-120gb, gde svaki apdejt velicina u gigabajtima, svaki strim servis, svaki uredjaj u kuci... Tacno ih zovem danas, ako ovo vazi i za postojece korisnike, raskidam ugovor odmah.

Da li je ovo novitet :

Ne, to nije novitet, i ako ti do sada nisu smanjivali brzinu, verovatno ti neće ni u ubuduće.
To ti nije nikakva osnova za raskid ugovora, jer si se složio sa tim kad si potpisao ugovor.

Ljudi lepo je napisano da to važi u krajnjem slučaju. Nemojte se vrteti ponovo u krug. Pa i oni znaju da bi ih svi napustili. Krajnji slučaj jeste ako preti da padne mreža, neka vanredna situacija itd.

Info od radnika A1, ovo je namenjeno samo za krajnje slučajeve gde imate jednog korisnika koji "guši" baznu stanicu abnormalnom potrošnjom. Nisu do sada imali te slučajeve u praksi.

E sad, da li će važiti pravilo 500GB/1TB ne znam, ali mi više deluje kao osnov za ograničenje protoka u tim situacijama.

Meni mnogo vise smeta njihov realni problem da u vecernjim satima drasticno pada brzina uploada, bar na mojoj baznoj stanici. Svi parametri signala su odlicni, dowload je uvek preko 700mb/s ali upload se bas srozava na 30 mb/s

Meni mogu odmah da smanje brzinu na 5 mb/s pad brzine neću ni primetiti. A plaćam im A1+ 100/10. :-/

Prilozi

• Screenshot_20260403_114049_Chrome.jpg
    Screenshot_20260403_114049_Chrome.jpg
    56 KB · Pregleda: 153
Da li može neko da mi kaže da li treba nešto menjati u podešavanjima za KućniNet 5g, da menjam da radi samo na 5g i da li još nešto treba da se podesi, da ne "čačkam" bzv. Ili da ga ostavim ovako kako jeste?

Nazad
Vrh Dno