Šta je novo?

[A1] Kucni net

Na istoj stranici, pod najcescim pitanjima u vezi paketa pise da neograniceno, a onda u dodatnim informacijama pise da je ograniceno. Treba da se usaglase, ali izvesno je ograniceno barem za nove korisnike. Da znate da 1TB nije dovoljno ako se gleda OTT televizija preko toga, tipa EON, ja sam redovno imao preko TB u toj situaciji.
Meni je prosek oko 15-20 gb dnevno.
2 tv,2 xiaomi boxa sa iris smart i ostalim app za strimovanje( stremio,hbo,sky,you tube).
Oko 8 sati dnevno rade tv zajedno.
Često samo muzika.
Jedino ako je eon hd i strimuješ 4k filmove i serije onda preko 1tb.
Evo sad je mart 25,oko 370 gb je potrošeno.

Na istoj stranici, pod najcescim pitanjima u vezi paketa pise da neograniceno, a onda u dodatnim informacijama pise da je ograniceno. Treba da se usaglase, ali izvesno je ograniceno barem za nove korisnike. Da znate da 1TB nije dovoljno ako se gleda OTT televizija preko toga, tipa EON, ja sam redovno imao preko TB u toj situaciji.
Bukvalno treba da se usaglase. Hteo sam da uzmem 5G poted ovog glupog 4G ali sam odustao posle ove novine.

Je l' može da se uzme Kućni net bez potpisivanja ugovora na 2 godine, već da plaćam mesec za mesec, poslao sam i njima pitanje, još mi nije stigao odgovor?

… ovo sa ograničenjem je totalno bzvz… da li u mesečnoj potrošnji uračunavaju i potrošnju svoje Xolore TV usluge…?!

… nerealno malo, ako je i to uračunato… da neko zaboravi STB uključen na nekom kanalu i TVu bez HDMI CEC, kao što to moji rade… otićiće limit jako brzo…

Napisao sam im poruku na fb, da li ova ograničenja važe retroaktivno, posto prilikom potpisivanja ugovora toga nije bilo, ali mi još nisu odgovorili. Još ću se ja vratiti na VikendNet 😅

Jel probao neko da menja sa 4g na 5g kucni net i da mu se nastavi ili obnovi ugovor bez placanja penala? Dobro bi mi doslo da kuci koristim pa kad odem na plac da samo ponesem ruter 😀
I da li nx520 ruter ima externe antene i lte podrsku ako nema 5g signal ne mogu nista da nadjem na tplink sajtu o njemu.

Jel probao neko da menja sa 4g na 5g kucni net i da mu se nastavi ili obnovi ugovor bez placanja penala? Dobro bi mi doslo da kuci koristim pa kad odem na plac da samo ponesem ruter 😀
Prelezak sa 4G na 5G KucniNet je mogu samo raskidanjem postojeceg ugovora bez placanja penala i potpisivanjem novog dvogodisnjeg ugovora za 5G.

… nerealno malo, ako je i to uračunato… da neko zaboravi STB uključen na nekom kanalu i TVu bez HDMI CEC, kao što to moji rade… otićiće limit jako brzo…
Nisam siguran da ovo ulazi u obracun protoka. To su podaci samo od rutera do njihovih servera, oni nebi trebali da ulaze u potrosnju.
Youtube i ostalo da.

.. ne bi trebalo, ali… koriste EON i Move za TV… uopše, bzvz je što rade tako skriveno, na siteu… ja sam na starom 50/10 paketu - moji umeju da premaše 1TB, za sada oganičenja nije bilo…

@ackopk@ A1 troši GB za svaki TV app, pa čak i za njihov A1 XploreTV.

MTS i Yettel* ne troše, tj. neobračunavaju potrošnju GB za korišćenje njihovih tv aplikacija ( mts - iris i move / yettel tv )
*Yettel potroši max samo 5 GB tokom meseca zbog "kontrolnog" saobraćaja od ukupne kvote iz paketa mobilnog interneta.

Zdravo, pomenuta mera omogućava da i u uslovima visokog opterećenja mreže svi korisnici imaju pouzdano i kvalitetno internet iskustvo. Nije obavezujuća u smislu da će u svakom slučaju doći do smanjenja brzine kada se dostigne pomenuti limit, već samo postoji kao opcija ukoliko uvećana potrošnja afektuje druge korisnike. Svakako, i nakon dostizanja ovog praga korisnik može nesmetano nastaviti korišćenje interneta za sve uobičajene aktivnosti, uključujući streaming, rad od kuće i surfovanje.

Saznao sam za novi izraz, afektuje (najverovatnije od lat. affectio)

Zdravo, pomenuta mera omogućava da i u uslovima visokog opterećenja mreže svi korisnici imaju pouzdano i kvalitetno internet iskustvo. Nije obavezujuća u smislu da će u svakom slučaju doći do smanjenja brzine kada se dostigne pomenuti limit, već samo postoji kao opcija ukoliko uvećana potrošnja afektuje druge korisnike. Svakako, i nakon dostizanja ovog praga korisnik može nesmetano nastaviti korišćenje interneta za sve uobičajene aktivnosti, uključujući streaming, rad od kuće i surfovanje.

Saznao sam za novi izraz, afektuje (najverovatnije od lat. affectio)
Ta "pomenuta" mera ne postoji u mom ugovoru koji sam sklopio u prvoj polovini februara. Da li se onda, ona odnosi i na mene, odnosno, da li moze da bude razlog za raskid ugovora. Jer se mozda moje potrebe poklapaju sa "uslovima visokog opterecenja mreze"....

Ta "pomenuta" mera ne postoji u mom ugovoru koji sam sklopio u prvoj polovini februara. Da li se onda, ona odnosi i na mene, odnosno, da li moze da bude razlog za raskid ugovora. Jer se mozda moje potrebe poklapaju sa "uslovima visokog opterecenja mreze"....
Upravo sam postavio takvo pitanje pošto sam isto sklopio ugovor tokom februara, da li se to odnosi samo na nove korisnike ili retroaktivno, a taj odgovor sam dobio. Jedino nisam pitao za raskid ugovora

Znači bez obzira da li si novi ili stari korisnik, mogu ali i ne moraju da ti skrešu brzinu... ako procene da gušiš protok drugima.

Nazad
Vrh Dno