Šta je novo?

[A1] Kucni net

Moze li kontakt za agenta prodaje za Smederevsku Palanku?

Kad su poskupeli 5G paketi?
Jel se i dalje nudi 25% popusta tokom cele UO? I koja je sad cena sa popustom samo za net 300/50 i duo paket 300/50?

@jason13
Imaš neku malu grešku u izračunavanju popusta, nije strašno.
Primer: 600/100 je 2624,25
Ostale nisam proveravao.

Ok ako je tako.
Meni piše da je paket 3499 din.

Poslednja izmena:
Opušteno, verovatno nisi do sad imao posebno ugovorene popuste ( 25%, 50%... ) kod operatera, pa nisi primetio.
Kod svih operatera se posebni popusti tako obračunavaju:
Na cenu bez e-računa se primenjuje dogovoren % popusta, pa se tek onda na sve to još oduzme i popust za e-račun koji je kod A1 = 50 din, dok je za MTS i Yettel taj popust 100 din

Napravio sam početničku grešku, nisam video ova sitna slova, da je 3499 sa uračunatim eračunom.

Jedna mozda ozbiljna zamerka za, za sada novu ponudu u A1 5g kucni internet koji pocinje sa 300mbt protoka, jeste nemogucnost otvaranja porta. Jer ne postoji javna IP adresa iako je staticka. Tako da sa skidanjem torenta se vracate u 19 vek. Tacnije 300mbita brzine vam postaje beskorisno. Inace veza je poprilicno stabilna i pogodna za surfovanje, strimovanje sadrzaja i td, odziv je pristojan, mozda bi jedino ozbiljni CS igraci imali zamerke. Prilikom merenja brzine neta uvek je preko 300mbt. za mesec dana imao sam jedne veceri par pucanja u nekoliko sati. Ali za celu moju privatnu grupo na DCu koja broji vise od 340clanova je ovo veliki red fleg. Ko zeli da surfuje i koristi mreze uz modernu opremu, internet je odlican necu da gresim dusu... Nadam se da sam nekome pomogao u odluci.

Molim za odgovor nekoga ko koristi njihov kućni net.

Kod mene je situacija sledeća: kada merim preko telefona brzinu neta (speedtest) dobijem oko 500 Mbit download i jedva 4-5 Mbita upload.

Kada izađem na terasu, dobijem isti download sa manjom latencijom i upload od oko 80 Mbit-a.

Šta ako uzmem taj njihov net i ruter u sobi radi isto kao i na mobilnom? Da li postoji mogućnost da se antena postavi na terasu?

Molim za odgovor nekoga ko koristi njihov kućni net.

Kod mene je situacija sledeća: kada merim preko telefona brzinu neta (speedtest) dobijem oko 500 Mbit download i jedva 4-5 Mbita upload.

Kada izađem na terasu, dobijem isti download sa manjom latencijom i upload od oko 80 Mbit-a.

Šta ako uzmem taj njihov net i ruter u sobi radi isto kao i na mobilnom? Da li postoji mogućnost da se antena postavi na terasu?
Naravno uz 4G/5G antene ali prvo pogledaj da nista ne busis mozda kod nekog prozora bude radio ruter odnosno telefon dobro i bez antena.
Posebno sto je ruter malo fizički veci od telefona pa je možda interna antena dovoljno bolja da radi lepo...

Daj Bože.

Kod prozora dobijem 30 Mbita upload, ali ako bih uzeo taj neki paket do 100 Mbita, zašto ne iskoristiti?

Znači može da se dobije antena i da se nakači na njihov ruter?

E antene moras kupovati to je o tvom trosku a i ruter dobijas na korišćenje samo dok koristiš uslugu

Daj Bože.

Kod prozora dobijem 30 Mbita upload, ali ako bih uzeo taj neki paket do 100 Mbita, zašto ne iskoristiti?

Znači može da se dobije antena i da se nakači na njihov ruter?
Ako ti daju NX 520, TP Link, neće ti trebati antene. Moćan ruter, mom kumu su dali takav, izvlači 900 dl i preko 100 ul i to na paketu koji bi trebalo da bude ako se ne varam ograničen na 300/50. Signal na tom mestu je onako, ok između -90 i -100 dBm. Niška Banja je u pitanju.

Prilozi

• Screenshot_2026-03-15-08-52-54-642_com.mi.globalbrowser-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-15-08-52-54-642_com.mi.globalbrowser-edit.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 162
Ovo je izmereno na Ookla. Probaću Ratel sledeći put.
Verovatno izvlaci ka A1 ili nekim nasim serverima. A1 uglavnom ostavlja otvorene brzine ka svojim serverima da mozes da izmeris brzinu koliku mozes da imas na lokaciji. Neki download upload ne bi islo preko 300 odnosno 100.
Sto ako nisi neki ocajnik da ti se igra mora skinuti za 15 minuta 300 je extra brzina.

Ja ovo ne videh u svom ugovoru, doduše potpisao sam pre povećanja cena i dok su išla dva boksa. Da li se onda ovo odnosi na sve korisnike?
Da, to su naveli na ovoj strani: https://a1.rs/privatni/internet/kucni_net u delu Dodatne informacije:

--------------
Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik KućniNet Basic, KućniNet, KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 500 GB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 5 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik 5G KućniNet Basic, 5G KućniNet, 5G KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 1 TB, odnosno korisnik 5G KućniNet Duo, 5G KućniNet Duo Plus tarifa ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 2 TB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 50 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

--------------

Na koji način korisnik A1 KućnogNeta može da ostvari uvid u potrošnju trenutnog obračunskog perioda svih uređaja u domaćinstvu (računari, televizori, IoT, ...) povezanih na A1 ruter?

Poslednja izmena:
Verovatno izvlaci ka A1 ili nekim nasim serverima. A1 uglavnom ostavlja otvorene brzine ka svojim serverima da mozes da izmeris brzinu koliku mozes da imas na lokaciji. Neki download upload ne bi islo preko 300 odnosno 100.
Sto ako nisi neki ocajnik da ti se igra mora skinuti za 15 minuta 300 je extra brzina.
Verovatno si u pravu. Ali sam pisao o ruteru, na istoj lokaciji mi speed test kad radim direktno na telefonu bude duplo manji i DL u Ul nego kad se nakačim preko njega. Tako je bar na ovom Ookla speed testu. Probam sledeći put Ratel.

Da, to su naveli na ovoj strani: https://a1.rs/privatni/internet/kucni_net u delu Dodatne informacije:

--------------
Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik KućniNet Basic, KućniNet, KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 500 GB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 5 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, nakon što korisnik 5G KućniNet Basic, 5G KućniNet, 5G KućniNet Plus tarifa tokom obračunskog perioda ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 1 TB, odnosno korisnik 5G KućniNet Duo, 5G KućniNet Duo Plus tarifa ostvari ukupni saobraćaj mobilnog interneta u iznosu od 2 TB, A1 zadržava pravo da, do kraja tog obračunskog perioda, ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 50 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja na početku narednog obračunskog perioda.

--------------

Na koji način korisnik A1 KućnogNeta može da ostvari uvid u potrošnju trenutnog obračunskog perioda svih uređaja u domaćinstvu (računari, televizori, IoT, ...) povezanih na A1 ruter?
Da, sa te stranice sam i napravio screenshot, ono što mene buni da se u mom ugovoru nigde ta ograničenja ne pojavljuju

Prilozi

• a1.png
    a1.png
    605.8 KB · Pregleda: 128
S obzirom da piše "zadržava pravo", kontam da neće automatski ograničavati ko prebaci tu količinu, nego im je to osiguranje u slučaju abnomalno velikog korišćenja interneta od strane određenog korisnika.

Uzas.
Godinu dana bez FUPa i ikakvih ogranicenja. HAHAH.
Ajde, 50mbps na 5G paketima je zapravo okej, ali 5mbps na 4G paketima?
UZAS!

Cekamo da se neko javi, ko pravi vise od 500GB/1TB, da li mu je ogranicena brzina i ako jeste, kad je potpisao ugovor?
P.S. Samo VikendNet bez ogranicenja. 😀

Nazad
Vrh Dno