Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja sam skrisotovao test sa speedtesta.

Da,mislim da mi je 2011 ili 2110,ne secam se sta je pisalo

… kapiram to - tako je bilo za 4G, kada sam jauzimao… ali, nisu, do skoro, to odobravali za 5G…

Pozdrav, ako ima neki agent neka se i meni javi, ili ako neko ima kontakt neka mi pošalje. Ako je bitno, lokacija je Sremčica (naselje Gorica). Pa ujedno ukoliko ovde ima nekog iz kraja, a koristi A1 Kućni net, mogao bi da podeli svoje utiske.
Planiram da uzmem Kućni net plus (4g) jer nisam siguran kakav je ovde 5g signal. A na drugoj lokaciji gde bih ga eventualno koristio, doduše jako retko, 5g nije dostupan i ko zna kada će biti.

Pozdrav, ako ima neki agent neka se i meni javi, ili ako neko ima kontakt neka mi pošalje. Ako je bitno, lokacija je Sremčica (naselje Gorica). Pa ujedno ukoliko ovde ima nekog iz kraja, a koristi A1 Kućni net, mogao bi da podeli svoje utiske.
Planiram da uzmem Kućni net plus (4g) jer nisam siguran kakav je ovde 5g signal. A na drugoj lokaciji gde bih ga eventualno koristio, doduše jako retko, 5g nije dostupan i ko zna kada će biti.
Ja sam uzeo 4g..50mbs sa popustom 1335 din..Radi odlično,ide i preko 50...Kaže mi covek da ne uzimam od 100 jer ovi sadasnji 4g ruteri sto oni daju ne mogu to da izguraju..Jedino kaže sam da kupiš kvalitetniji onda ce brzina da bude ful cak i preko.U principu meni i ne treba više jer sve radi odlicno eon,move,you tube,4k...

Ja sam takodje skoro presao na A1 ruter zte 296r paket je 100mbps i gura vecinom preko tih 100 koji su navedeni paketom.U mom slucaju je signal jako dobar ja sam bas blizu BS.Navedeni ruter je Cat6 sto bas i nije divno,ko ima mogucnost ja sam porucio sa kleinanzeigen oglasa u Nemackoj zte 289f koji je Cat20 4G ruter placen 35 eura.Ocekujem da mi drug donese ruter za nekih 15-20 dana pa cu preneti iskustva kako se ponasa.

Ja sam uzeo 4g..50mbs sa popustom 1335 din..Radi odlično,ide i preko 50...Kaže mi covek da ne uzimam od 100 jer ovi sadasnji 4g ruteri sto oni daju ne mogu to da izguraju..Jedino kaže sam da kupiš kvalitetniji onda ce brzina da bude ful cak i preko.U principu meni i ne treba više jer sve radi odlicno eon,move,you tube,4k...
I meni u principu treba upravo za to - hd striming, IPTV, OTT. Ali sam baš neodlučan koji paket da uzmem. U svakom slučaju, dobio sam kontakt agenta pa ću se i sa njim posavetovati. Ako ovaj od 100mbps može na mojoj lokaciji da izvuče tih "očekivanih" 50 kako navode na sajtu meni više i ne treba.

Zasto ici na 4g kad 5g paket isto radi na 4g mrezi ?

Plus se dobija bolji ruter koji je spreman za 5g

Ima neko info za raspali mts i Huawei opremu ?

postoji tema za traženje agenata za internet ponude

Ima li ovde neko iz Arandjelovca sa a1 5g kucnim internetom i kakva su mu iskustva? Rekli su mi u poslovnici da 5g dolazi do mene u aprilu, a hteo bih da se otarasim supernove i njihovih stalnih podizanja cena.

Ima li ovde neko iz Arandjelovca sa a1 5g kucnim internetom i kakva su mu iskustva? Rekli su mi u poslovnici da 5g dolazi do mene u aprilu, a hteo bih da se otarasim supernove i njihovih stalnih podizanja cena.
Vec ponavljamo vise puta. To sam moras da proveris. Da nađeš nekog sa 5G i A1 karticu. I isto ako nemas trenutno 5G a imas 4G mozes da das neku 5G adresu i bice ti spreman ruter za 5G kad stigne. To je sva pamet. I naravno agenta prodaje vataj da dobijes 25 posto popusta. To je bukvalno sve oko kucnog neta.

Zasto ici na 4g kad 5g paket isto radi na 4g mrezi ?

Plus se dobija bolji ruter koji je spreman za 5g

Ima neko info za raspali mts i Huawei opremu ?
Ne daju,tj ne možeš da uzmeš 5g ako tvoja pozicija nije pokrivena 5g signalom..

M
I meni u principu treba upravo za to - hd striming, IPTV, OTT. Ali sam baš neodlučan koji paket da uzmem. U svakom slučaju, dobio sam kontakt agenta pa ću se i sa njim posavetovati. Ako ovaj od 100mbps može na mojoj lokaciji da izvuče tih "očekivanih" 50 kako navode na sajtu meni više i ne tre
Nije ovde problem da li može,vec ovi ruteri 4g sto daju su slabi i tesko mogu da izguraju brzinu..Zato se preporucuje ako uzmeš od 100 da sam kupiš kvalitetniji ruter..

Možeš da uzmeš od A1 privremenu karticu pa da sam proveriš...Ja sam uzeo esim..Procedura je online i gotovo sve za par minuta..Traje mislim 15 dana imaš net i minute besplatno.Kad istekne samo obrišeš esim i to je to.

Kažeš imaš vikendicu na toj lokaciji i ćao zdravo 😁
Ovo je meni sasvim dovoljno,a velikoj vecini korisnika...Mnogi se lože na neke brzine koje im apsolutno nikad nece biti potrebne..Da sam mladji pa ajde skidaš sve i svašta..I ja sam se ložio na sto veću brzinu..Tako da je za sad ok..Uostalom ako zatreba uvek možeš preći na veći paket...

Pa ljudi ne kontaju sadržaj je isti. Jeste malo video strim porastao. Ali garantujem da 99% korisnika 50-100 Mbps ne bi ni osetili razliku sa na primer 300 mbps. Tako drugara pitao ovaj agent prodaje. Jel ti dovoljno 300. On mu kaze i 100 mi je dovoljno 🤣.
Jos voli da skida igre. Sad kad nema zamunde vise brzina ti samo za download igre treba i ništa više.

Evo ja od proslog utorka koristim 5g kn. 300/50 ubvek pokazuje vece brzine. Imam i 4g KN 50/10 koji mi ne zavrsava posao jer imam 4 Televizora na kojima imam eon boxeve i aplikacije. (Eon van mreze). Dva se gledaju cesto istovremeno. Sa 5g sam progledao. Oba neta 5g i 4g placam 3000 sto je puno jeftinije od sugave SN na kojoj sam do skora bio. 4g mi je ostao za smart home.

Imam kućni net 50/10. Zašto se noću, tamo oko 01:30, gase bazne stanice? Nešto se očigledno dešava jer internet postane gotovo neupotrebljiv u to doba. Jel su to neke mere štednje? Težak bezobrazluk.

Imam kućni net 50/10. Zašto se noću, tamo oko 01:30, gase bazne stanice? Nešto se očigledno dešava jer internet postane gotovo neupotrebljiv u to doba. Jel su to neke mere štednje? Težak bezobrazluk.
Isto preko dana radi perfektno, a noću lelelelel. Zvao sam ih i dao prigovor na to i ništa, jednostavno im se može i to je to, ali ne gase BS na svim mestima samo neke. Doneo ruter na poslu radi perfektno dok kod mene kući noću ne radi kao i kod vas.

Da. Ovde imamo jednu baznu stanicu. Za sada u našem malom mestu nema optike, nema 5g mreže, ne znam da li je i kad je u planu da se po tom pitanju nešto uradi. Jako me nervira taj njihov bezobrazluk.
Razlog za gašenje baznih stanica noću je najverovatnije manji broj aktivnih korisnika u to doba. Štede električnu energiju. Najverovatije je podešeno softverski da se bazna stanica automatski gasi kada broj aktivnih korisnika povezanih na nju padne ispod određenog broja, bez obzira na doba dana.

Jednostavno, uzmi ekstreman primer proizvođača i potrošača struje - proizvođaču struje se ne isplati da u elektrani drži agregat od 5MW u pogonu radi jedne sijalice od 10W u jednom domaćinstvu, dok članovi drugih domaćinstava spavaju.

Razlog za gašenje baznih stanica noću je najverovatnije manji broj aktivnih korisnika u to doba. Štede električnu energiju. Najverovatije je podešeno softverski da se bazna stanica automatski gasi kada broj aktivnih korisnika povezanih na nju padne ispod određenog broja, bez obzira na doba dana.

Jednostavno, uzmi ekstreman primer proizvođača i potrošača struje - proizvođaču struje se ne isplati da u elektrani drži agregat od 5MW u pogonu radi jedne sijalice od 10W u jednom domaćinstvu, dok članovi drugih domaćinstava spavaju.
Dok ima takvih koji ih branite baš će svima lepo biti, plaćaćemo polovične usluge. Sad da im tražim umanjenje računa zbog ne funkcionisanja noću na mojoj lokaciji dobio bi đoki....u.

Nazad
Vrh Dno