Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kako se aktivira Netflix i SkyShowtime sto se dobiju 3 meseca besplatno uz 5G KucniNet Duo ?

Ne bih nista da se grbavim, a i roditeljima hocu da namestim nesto sto radi bez problema i sto je jednostavno. Mada sad sam se setio da placam i sbb eon 🤦‍♂️ Totalno neoptimizovani troskovi.

Sad vidim da A1 ima paket internet i tv za 2500, to bi mi mozda isto radilo posao. Jedino sto sam bio ubedjen da je optika za klasu iznad 5g. Posto se sad vezujem opet na 2 godine sa nekim, hocu da napravim sto bolji izbor.
Optika je neprikosnovena što se tiče stabilnosti. Kod mobilne veze nema garancije što se tiče brzine, jer sve zavisi od opterećenja konkretne bazne stanice. A deli se zajedno sa telefonima, gde opet kućni net ima manji prioritet. Po meni, ako cena nije presudni faktor, optika je prvi izbor. Pretpostavljam da trenutno MTS ima ekskluzivno pravo kod tebe, s obzirom da je skoro razvučena optika. Obično nakon par meseci dozvole i ostalima da koriste njihovu infrastrukturu, pa bude nešto bolji izbor paketa.

Kako se aktivira Netflix i SkyShowtime sto se dobiju 3 meseca besplatno uz 5G KucniNet Duo ?
Preko Moj A1 aplikacije (opcija Striming servisi). Netflix je najslabiji Basic paket (SD, 480p).

1771439761308.png

moj ortak uzeo solo 5G net 300/50 i vidljiv mu je promo basic dodatak bez naplate 3 meseca kad uđe na tab netflix

Optika je neprikosnovena što se tiče stabilnosti. Kod mobilne veze nema garancije što se tiče brzine, jer sve zavisi od opterećenja konkretne bazne stanice. A deli se zajedno sa telefonima, gde opet kućni net ima manji prioritet. Po meni, ako cena nije presudni faktor, optika je prvi izbor. Pretpostavljam da trenutno MTS ima ekskluzivno pravo kod tebe, s obzirom da je skoro razvučena optika. Obično nakon par meseci dozvole i ostalima da koriste njihovu infrastrukturu, pa bude nešto bolji izbor paketa.
Hvala na odgovoru. Ispostavilo se da mogu i A1 optiku da koristim u mom mestu preko mts infrastrukture. Tako da onda u principu mogu da idem na optiku bez mts-a.

Hvala na odgovoru. Ispostavilo se da mogu i A1 optiku da koristim u mom mestu preko mts infrastrukture. Tako da onda u principu mogu da idem na optiku bez mts-a.
Da kad nahvatas agenta za optiku ti je oko 1500 na A1. Radi ko sat cak i zbog soft capa buferbloat je jako mali ako uopšte budes i dolazio u stanje buferbloata...

Pozdrav drugari evo da iznesem moja iskustva sa A1 kucnim internetom u pitanju je 4G konekcija.Odjavio stari net uz pomoc clanova ovog foruma dosao u kontakt sa agentom zaduzenim za moju lokaciju povezali sve i net sasvim korektno radi.Ruter je onaj najslabiji Zte 296R ali i sa takvim ostvarujem odicne brzine paket je 100/10.Evo u prilog jedan speed test,nocu naravno pada brzina ali sam na to bio upucen preko ovog foruma i prakticno mi ne smeta imam oko 40mbps na downlaod i 15ak upload.
18861482632.png

Bilo bi dobro da ovu tvrdnju potkrepiš nečim...
Takva je bila prica pre nekoliko godina a i deluje logicno. Mozda se nesto promenilo mada sumnjam. Ako mislis na neke dokaze,nemam ih. Hoces da kazes da im je poslovni korisnik mnji prioritet nego neko ko koriti internet kuci,uglavnom,za gledanje i surfovanje. Zanemarljiv procenat koristi za posao.
Tu info su citao ovde,racunam da se moze naci ko je pisao.

Pa bila je priča. Isto tako potkrepljena kao što si ti potkrepio. Sad sa 5G čak mogu iz iskustva reći da je i obrnuto pošto na istom mestu imam bolje rezultate sa KN nego sa telefonom, a čak sam na KN video EN-DC, a na telefonu nisam. Ali mislim da ipak nije, nego se u 99% slučajeva radi o drugačijim prijemnicima, te drugačijim rezultatima usled toga. Ne možeš uzeti 4G ZTE ruter sa CAT6 (nivo tehnologije Galaxy S9 od pre jedne decenije) i porediti sa Galaxy S25.

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem ,nemam pojma. Mozda je to bilo vreme kad su kapaciteti bili ograniceni,danas druga prica. Mozda imaju i dalje neku segmentaciju samo je to sad za neke bas bas bitne firme,ministarstva ili ko zna sta. Nisam jos siguran da smo blizu toga da bi se oslonio na KN,mozda za 4-5g kad kod nas zazivi 5g. Ima ljudi koji nemaju izbora pa moraju,onda nema sta nego to.

Pravo da ti kazem ,nemam pojma. Mozda je to bilo vreme kad su kapaciteti bili ograniceni,danas druga prica. Mozda imaju i dalje neku segmentaciju samo je to sad za neke bas bas bitne firme,ministarstva ili ko zna sta. Nisam jos siguran da smo blizu toga da bi se oslonio na KN,mozda za 4-5g kad kod nas zazivi 5g. Ima ljudi koji nemaju izbora pa moraju,onda nema sta nego to.

Kakvu segmentaciju, čega, ne razumem?

Evo ja 3 i po godine koristim 4G i 5G KN, nijedan prekid nisam imao. Pre toga SBB kablovski internet, sigurno 2-3 godišnje prekidi od par sati, nenajavljeni.

Pa segmentaciju korisnika.

Razmišljam se da pređem sa supernove na A1 5G.
Gledanje TV kanala u tom slučaju se vrši samo preko D3 box uređaja ili može i preko android aplikacije koja bi bila instalirana na android TVu?
Da li može da se koristi C+ modul i kartica u ovom slučaju tj. da koristim daljinac od TV za gledanje sadržaja?

Gledanje TV kanala u tom slučaju se vrši samo preko D3 box uređaja ili može i preko android aplikacije koja bi bila instalirana na android TVu?
Da li može da se koristi C+ modul i kartica u ovom slučaju tj. da koristim daljinac od TV za gledanje sadržaja?
Ako mislis za TV koji nije android dobijas box. Za TV koji je android skines aplikaciju ulogujes se. I resetujes TV i trebalo bi da radi. Nisam BOX probavao jer su svi tvovi bili android tako da je na njima TV bio pokretan

Ne. Sve sto si naveo se tice kablovske televizije. A1 5G to nije. U prevodu, za gledanje televizije samo smart uredjaji, ili tvoj smart tv da instaliras xplore tv aplikaciju ili njihov A1 android box.

Poslednja izmena:
Daljinski od TV-a koristiš kao za bilo koju drugu aplikaciju najnormalnije. Proveri samo da li je tvoj TV podržan. Nije neophodan odvojeni box i njegov daljinski.
1000006119.png

Pozz koristim 4G paket a imam 5G ruter i signal. Koja je sansa da su stavili hard cap na oko 300-350mbps za dl na paketu koji koristim? Tehnicki je po maksimalnoj brzini mreze na 4G-u 😂. Znam da nebi trebalo da se zalim ali me zanima.

Pozz koristim 4G paket a imam 5G ruter i signal. Koja je sansa da su stavili hard cap na oko 300-350mbps za dl na paketu koji koristim? Tehnicki je po maksimalnoj brzini mreze na 4G-u 😂. Znam da nebi trebalo da se zalim ali me zanima.

Koji paket koristiš? 4G KN i KN+ paketi imaju cap na 50 i 100 Mbps. Jedino ako imaš onaj stari KN paket sa 400 GB, ali bez cap-a.

Kod mene na KN+ kad merim ka A1 serveru (bez capa za merenje) ide i do 800 Mbps ponekad na MC888.

Pre bih rekao da je na tvojoj lokaciji toliki maksimum.

Imam stari 400GB no cap. Kad merim k A1 serveru download ide do 700-800. Kad promenim na bilo koji drugi ide do 300.

Evo i parametara sa rutera 1000021076.png

Aha. Onda stvarno ima cap. Možda je postojao i ranije, samo sa 4G nisi mogao dogurati do te brzine. Gledaj to sa vedrije strane, sa capom ti je bolji download latency jer eliminišeš bufferbloat. Verovatno da ti svemirske brzine od 700-800 Mbps ne trebaju, naročito sa maks 400 GB mesečno.

Znaju li se kriterijumi po kojima na nekoj lokaciji određuju da li ima uslova za 5G a1 kućni net? Ne verujem da je do udaljenosti od repetitora. Nalazim se na oko 500 m od repetitora i iz a1 kažu da nema uslova za 5G i TV.
Druga lokacija na oko 800m od repetitora ima.

Znaju li se kriterijumi po kojima na nekoj lokaciji određuju da li ima uslova za 5G a1 kućni net? Ne verujem da je do udaljenosti od repetitora. Nalazim se na oko 500 m od repetitora i iz a1 kažu da nema uslova za 5G i TV.
Druga lokacija na oko 800m od repetitora ima.
To samo zaposleni u A1 znaju, tj, oni koji su odredili ta interna tehnicka pravila. Ne verujem da su zaposlenima u call centru dostupne te informacije.

Ti što "znaju" izgleda da ustvari "ne znaju", pošto evo imamo primera da ne daju KN korisnicima na čijoj lokaciji ima odličan signal, a daju KN korisnicima na čijoj lokaciji je download 1 Mbps.

Ti što "znaju" izgleda da ustvari "ne znaju", pošto evo imamo primera da ne daju KN korisnicima na čijoj lokaciji ima odličan signal, a daju KN korisnicima na čijoj lokaciji je download 1 Mbps.
Svaki sistem ima manjkavosti, pa i taj po kome odredjuju da li na nekoj lokaciji ima resursa ili ne. Ne branim A1, niti bilo koga, vec samo pricam kako stvari stoje u stvarnom zivotu.

Nazad
Vrh Dno