Nocni rezim samo B20 ostave na 4G, za 5G ne znam navodno kazu da je na odredjenom broju lokavija ja svugde vidim samo B20 kod mene je posle 1h obično5G ne radi uopste kod mene, a 4G ugusili i nocu udare limit 5mb ne moze da prodje i pada na 200kb/s
Pogledajte prilog 524578
Nocni rezim samo B20 ostave na 4G, za 5G ne znam navodno kazu da je na odredjenom broju lokavija ja svugde vidim samo B20 kod mene je posle 1h obično
Kod mene ne gase (zaključan B1, B3 i B7 na ruteru, pa bi primetio da nestaju🙂) i brzine su super u bilo koje dana i noći. Nema pravila gde gase, a gde ne, pa je zato proba pre potpisivanja ugovora najbolja varijanta.
Meni radi i move i eon.Da li neko koristi Kućni net i Eon van mreže, može li ta kombinacija da stabilno radi?
4G + je u pitanju na lokaciji.
Pa da se ogradim, meni radi na 50ak mbit uglavnom, ređe neopterećeno ide i do max 100mbit. U pitanju je eon ali u mreži, sve je sad pušteno. Noću može da radi slabije pošto gase bendove posle 1. Ja bih išao na neki pripejd TV možda xplore može mesečno, ne znam, ili tako nek varijanta, panako ne radi, nije šteta.Dobro je znati da to može biti upotrebljiva alternativa mts box 3 adsl 20/4 paketu za matore.
Samo da dodam - budi oprezan. Posto je adsl 1:1, to je kontrolisano okruzenje - kao i kabl i optika. Sa Kucnim Netom je sve lutrija, lokacija je najvaznija, ja bih proverio sve sa nekom test A1 karticom pa onda se pretplatio. U malom broju slucajeva - bar po mom iskustvu - ukljucis i on radi , pun DL/UL, sve super. U velikom broju slucajeva pocinje sa malim stelovanjem i moze da ide do kupovine ozbiljnijeg modem rutera i spoljnih antena. Nemoj me shvatiti pogresno, samo delim svoje iskustvo od 5 godina, dve lokacije i Yettel i A1 servis.Pa da se ogradim, meni radi na 50ak mbit uglavnom, ređe neopterećeno ide i do max 100mbit. U pitanju je eon ali u mreži, sve je sad pušteno. Noću može da radi slabije pošto gase bendove posle 1. Ja bih išao na neki pripejd TV možda xplore može mesečno, ne znam, ili tako nek varijanta, panako ne radi, nije šteta.
Mislim da bi trebalo da razmislis da li ti je prihvatljivo da switch (ocigledno ga imas , cim imas 10 lan kablova, predpostavljam da koristis sve lan portove na modem/ruteru) i modem/ruter razdvojis, tj imas jedan veci switch i modem ruter posebno. E sad ne znam kog tipa imas saobracaj, ja sam slican problem resio sa koriscenjem 4G (5G u tvom slucaju) rutera kao samo modem, ostavio sam znaci njemu da ceo CPU i memoriju koristi za borbu sa RF, a ubacio jedan ruter koji je okrenut ka korisnicima i hendluje i wifi i LAN korisnike. Ja imam preko 20 korisnika na mrezi konstantno, od kojih su 6 IP kamere, tako da saobracaja ne manjka. Ali ruter radi svoj posao, i povezan je sa modemom sa jednim 1Gbps kablom. E sad ne samo sto dobijas procesorsku snagu modema da se bolje fokusira na radio stranu, takodje mozes da ga pomeris u najbolji polozaj, pa mozda i da mu dodas spoljne antene ... Znam, svako ima svoje specificne razloge , ja tvoje ne znam, pa cisto da pomenem da postoji i ovakvo resenje.Citao sam ovu temu video pozitivna iskustva (delimicno, sad sa ovim gasenjem 4g su stvarno ******, kao da im nesto pravi razliku, kao da prodaju naftu pa je potrosna, a ne signal za antene).
Elem, ja zvao da uzmem 50/10 najjeftiniji paket cisto da probam, radim online pa i da mi ne radi dobro za 200e za 2 god ostavio bih ga kao back up internet.
Medjutim, agent telefonon proverava moju lokaciju i kaze da meni 4g nece lepo da radi, ali kao 5g je vrh pokrivenost, da uzmem to. Ima probni period 2 ned, reko okej ajde.
Stigao mi je danas ruter, odmah se povezalo, ali meni se samo povezuje na 4g, a i to mi nesto ovaj ruter kaze da je slab signal i da mrdam malo ruter (to nije opcija jer imam 10 uredjaja prikljucenih na lan posto je home office varijanta).
Ali fazon, i sa tako slabim signalom, 4g radi relativno okej, izvlacim tipa 45mbps download i tipa 7-8 upload.
Samo ne razumem zasto se ne konektuje na 5g ako je vec signal za to, barem po ovom operateru, bolji?
Edit: Inace da dodam nisam iz Bgd, zivim u manjem gradu i naravno optika ima veoma slabu pokrivenost, imam supernovu i mts kao opciju, medjutim svi se zale na stabilnost i brzinu pogotovo otkako su posekli jotel i nakacili previse korisnika na telefonske zice, tako da sam uzeo da ovo probam kao alternativu.
Bila bi fora da ti je poslao 4g ruter. Koji tačno paket si dobio na probu?Samo ne razumem zasto se ne konektuje na 5g ako je vec signal za to, barem po ovom operateru, bolji?
To je pitao korisnik Osoba A. Sve se slažem, treba biti oprezan i proveriti. Meni, konkretno, sve odgovara, preko dana radi ok kad mi treba, noću ne koristim, spavam 😃 malo tv, malo strimio vuče korektno strimove od 20ak GB, malo surf. Ukalkulisao sam ograničenja. Prijatno me iznenadilo oko nove godine da je sve radilo bez problema, kad je najveće opterećenje. Ranije za NG nisi mogao ni sms da pošalješ.Samo da dodam - budi oprezan. Posto je adsl 1:1, to je kontrolisano okruzenje - kao i kabl i optika. Sa Kucnim Netom je sve lutrija, lokacija je najvaznija, ja bih proverio sve sa nekom test A1 karticom pa onda se pretplatio. U malom broju slucajeva - bar po mom iskustvu - ukljucis i on radi , pun DL/UL, sve super. U velikom broju slucajeva pocinje sa malim stelovanjem i moze da ide do kupovine ozbiljnijeg modem rutera i spoljnih antena. Nemoj me shvatiti pogresno, samo delim svoje iskustvo od 5 godina, dve lokacije i Yettel i A1 servis.
Mislim da bi trebalo da razmislis da li ti je prihvatljivo da switch (ocigledno ga imas , cim imas 10 lan kablova, predpostavljam da koristis sve lan portove na modem/ruteru) i modem/ruter razdvojis, tj imas jedan veci switch i modem ruter posebno. E sad ne znam kog tipa imas saobracaj, ja sam slican problem resio sa koriscenjem 4G (5G u tvom slucaju) rutera kao samo modem, ostavio sam znaci njemu da ceo CPU i memoriju koristi za borbu sa RF, a ubacio jedan ruter koji je okrenut ka korisnicima i hendluje i wifi i LAN korisnike. Ja imam preko 20 korisnika na mrezi konstantno, od kojih su 6 IP kamere, tako da saobracaja ne manjka. Ali ruter radi svoj posao, i povezan je sa modemom sa jednim 1Gbps kablom. E sad ne samo sto dobijas procesorsku snagu modema da se bolje fokusira na radio stranu, takodje mozes da ga pomeris u najbolji polozaj, pa mozda i da mu dodas spoljne antene ... Znam, svako ima svoje specificne razloge , ja tvoje ne znam, pa cisto da pomenem da postoji i ovakvo resenje.
Bila bi fora da ti je poslao 4g ruter. Koji tačno paket si dobio na probu?
Bitnije je koji je ruter dobio na probu. Nešto ne verujem da daju nove 5G rutere na probu.
Pise i na njemu 5g, a i kad udjem u opcije mogu da selektujem samo 5g da se konektuje, mada ta opcija ne radi jer se onda uopste ne konektuje na internet.
Mislim da dobro kontrolises situaciju i u tvov slucaju ja bih definitivno zadrzao taj paket sa 5G ruterom. Ako mozes da ga pomeras ili spojne antene - super, ako ne, ja znam par ljudi koji imaju 4G i los prijem pa su kupovinom 5G (koji ima ZVER chipset u odnosu na onu C klasu rutera koju dobijes uz 4G servis) dobili maximum iz 4G; skoro pa nebitno, za tvoju konfiguraciju da li je puna 4G brzina ili 5G, a opet imas otvoren put za koriscenje 5G jednom kad ti se priblizi servis.Kod mene nije saobracaj toliko veliki, samo imam puno uredjaja koje konektujem u lan.
2 konzole su konektovane na jedan switch sa 4 porta, i jedan switch sa 8 porta tu su mi tipa 4 kompjutera, ip telefon, stampac, tv i tv box, mozda sam nesto zaboravio al otprilike imas ideju.
Zivim sam u kuci, i u tom home office-u radim sam tako da od tih uredjaja retko je vise od 2-3 u upotrebi istovremeno, a i to ne aktivno.
Ja sam ih sad uboo u 2 porta na ruteru, i imam tako jos neke stvari konektovane na wifi, tipa telefoni i tako neke sitnice po kuci.
Ruter su mi dali neki novi TP link, ako cemo iskreno pristojno izgleda i interfejs je super.
Pogledao sam i CPU usage na njemu ne prelazi 10%, tako da nije preopterecen sigurno ovom brzinom, zamisljen je za 5g brzine. 😀
Defnitivno ima 2 izlaza za antene, pa eventualno mozda da pokusam da kupim antenu i da ubodem, mada kazem, 4g radi pristojno, u najgorem slucaju mozda se prebacim na ovaj najjeftiniji paket kad isteknu 2 nedelje, jer to definitivno radi...
Nije, proverio sam, ruter je neki novi wifi 6 TP link nx520.
Pise i na njemu 5g, a i kad udjem u opcije mogu da selektujem samo 5g da se konektuje, mada ta opcija ne radi jer se onda uopste ne konektuje na internet.
Pa verovatno misle da cu da nastavim da koristim, jer sam delovao odlucno, posto stvarno nemam mnogo izbora ovde kod mene, supernova i mts cije su brzine 20/8 za 3500, a ovaj a1 najjefitniji paket kosta 1500 i brzine su 50/10 lol. Ja nmg da verujem koji su slepci MTS, jos optika kosta isto kao i ove nakaradne brzine, to mi je najvise mental, koristio sam do sad i pre cu da zivim bez neta nego to da placam.
Tako da dali su mi TP link nx520, pristojno skroz deluje, samo eto ne radi 5g trenutno...
Paket je kucni net 300/50 ili koliko vec, onaj jeftiniji od 2 5g paketa.
Ta opcija ne radi jer je ona namenjena za 5G SA, a kod nas postoji samo 5G NSA. Ne bi radio 5G i da imaš 5G signal. Dakle, kada izabereš opciju auto ili 5G/4G/3G (šta već ima), nemaš 5G signal? Da li imaš A1 5G signal na telefonu na toj lokaciji?
Mislim da dobro kontrolises situaciju i u tvov slucaju ja bih definitivno zadrzao taj paket sa 5G ruterom. Ako mozes da ga pomeras ili spojne antene - super, ako ne, ja znam par ljudi koji imaju 4G i los prijem pa su kupovinom 5G (koji ima ZVER chipset u odnosu na onu C klasu rutera koju dobijes uz 4G servis) dobili maximum iz 4G; skoro pa nebitno, za tvoju konfiguraciju da li je puna 4G brzina ili 5G, a opet imas otvoren put za koriscenje 5G jednom kad ti se priblizi servis.

Jedino da ubacim ovu karticu u telefon pa da probam, ako je to moguce?
Hvala na odgovoru.
Nisam online gejmer ili slicno. Desktop koristim vise za youtube ili da skinem nesto sa torenta od programa i filmova, posto to ovde nije dozvoljeno. Takodje uz telefone, na wifi su mi stampac, klima, chromecast. Ta klima i ne mora da bude u krajnjem slucaju. Lokacija je ulica Apelovac, to je ona iz Triglavske prva desno.
Mislis da bih izvukao vece brzine sa ovim ruterom. Ako je tako uzecu ga, taman na leto opet idem.
Da li mozes malo da mi pojasnis ovo za ovaj vikend net? Ali na njega ne mogu Lan, ili mogu?
Da. Moguće je. A možeš i da instaliraš A1 esim na probu https://a1.rs/privatni/postpaid/probaj-a1-5g.
Zanimljivo da imaš B28 na 4G. Mislim da prvi put vidim kod A1 B28. Moguće da su oni taj B28 videli kao 5G n28 i na osnovu toga zaključili da imaš dobar signal 5G.
Svakako, signal 4G ti nije neki, a 5G signal bez dobrog 4G signala na 5G NSA nije moguć, ne bih se puno nadao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari