Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja sam u gradu ali ne mogu da lociram 5G BS. Za LTE ima 2 BS.
Upload je na N78
Signal strength je 50%
RSRP -107dBm
RSRQ -13dB
SINR 9dB

Inace kad sam zakljucivao ugovor u poslovnici su mi spomenuli da ce u narednom periodu da nude i uslugu postavaljnje spoljasnjih antena. Moracu da se raspitam koje antene bi nudili i koji su uslovi...

Zna li neko jel ovo oduvek stajalo na A1 sajtu? Ako nije mozda su omogucili prelazak na 5g sa 4g kucnog neta.

Prilozi

• Screenshot_20260112_231328_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20260112_231328_Samsung Internet.jpg
    122.6 KB · Pregleda: 202
Da, postoji. Imam vec 5G KN Duo.
Download varira od 250 do 400 upload je oko 10 pa zato istrazujem opciju eksterne antene...

Evo jutros koje brzine izvlačim, ali u toku dana to bude jedva 10 Mbps...

Prilozi

• IMG_20260113_071205.jpg
    IMG_20260113_071205.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 185
… da li se sećaš koji je primarni band u tom merenju…?! B7…?!

… pretpostavio sam - ta je brzina i kod mojih, gotovo čitavog dana…

Upravo me zvao momak iz A1 za 5G kućni net, kaže kod mene pokrivenost super, u četvrtak bi trebalo da mi stigne ruter i da potpišem ugovor.
14 dana fore za testiranje i raskid ako mi ne odgovara. Aj Bože pomozi
Preuzeo sam A1 kucni net Duo plus, paket od 600/100 Mbps,
Ono sto sam mogao da uvidim da sam dobio ruter NX520V,
da mi je protok putem wifi prilikom merenja na telefonu bio slican kao za 5g mobilne mreze oko 800/75, a na laptopu 350/45
Dok je laptop kada se povezao na LAN dostigao oko 900/80, sto mi se cini na prvu loptu prilicno dobro

Jedino sto mi se nije svidelo jeste rekao bih losa veza sa samim uredjajem koji se povezuje na TV i pucanje veze. Kao i znatno losija slika nego kod trenutnog operatera Supernova

da mi je protok putem wifi prilikom merenja na telefonu bio slican kao za 5g mobilne mreze oko 800/75, a na laptopu 350/45
Dok je laptop kada se povezao na LAN dostigao oko 900/80, sto mi se cini na prvu loptu prilicno dobro

Jedino sto mi se nije svidelo jeste rekao bih losa veza sa samim uredjajem koji se povezuje na TV i pucanje veze. Kao i znatno losija slika nego kod trenutnog operatera Supernova
To sa lanom se desavalo i meni sa MC888 na 100/10 paketu pisah u ranijim porukama u ovoj temi koliko se secam
Na mobilnom bilo kom ide na wifi do kraja a na laptopu nije htelo nekad da izvuce punu brzinu dok se ne zakaci na lan.Malim cackanjem kanala izvukoh da imam oko 70-80% brzine na wifi.
Pozdrav

zavisi kakav wifi cip imas na laptopu. ako ti je ruter dovoljno blizu, telefone i laptop probaj kaciti na 5ghz wifi, imaces vecu brzinu, a tv box uredjaje zakaci na 2,4ghz wifi, imaces bolji signal ako nisu tako blizu ruteru a veca brzina im ne treba.

zavisi kakav wifi cip imas na laptopu. ako ti je ruter dovoljno blizu, telefone i laptop probaj kaciti na 5ghz wifi, imaces vecu brzinu, a tv box uredjaje zakaci na 2,4ghz wifi, imaces bolji signal ako nisu tako blizu ruteru a veca brzina im ne treba.
Ako ti je laptop kada se povezao na LAN dostigao oko 900/80, onda samo fino podesavanje obe strane wifi; vidi na koju se brzinu nakacio na ruter, prodji kroz setting i kartice i rutera - jer za takve brzine od 900Mbps moguce da postoje neka fina podesavanja. Najbrze je ako imas free nalog na ChatGPT (mada moze i GEMINI) , kazes mu koji laptop i ruter imas i das mu snapshot podesavanja na obe strane i oni obicno nadju nesto sto moze da pomogne. ono sto si vec verovatno uradio, ali za svaki slucaj da pomenem - skeniraj gde su ti komsijski wifi i gledaj da nadjes slobodan prostor i po tome i podesi 20MHz--> 160MHz kanal za 5GHz.

Ako ti je laptop kada se povezao na LAN dostigao oko 900/80, onda samo fino podesavanje obe strane wifi; vidi na koju se brzinu nakacio na ruter, prodji kroz setting i kartice i rutera - jer za takve brzine od 900Mbps moguce da postoje neka fina podesavanja. Najbrze je ako imas free nalog na ChatGPT (mada moze i GEMINI) , kazes mu koji laptop i ruter imas i das mu snapshot podesavanja na obe strane i oni obicno nadju nesto sto moze da pomogne. ono sto si vec verovatno uradio, ali za svaki slucaj da pomenem - skeniraj gde su ti komsijski wifi i gledaj da nadjes slobodan prostor i po tome i podesi 20MHz--> 160MHz kanal za 5GHz.
Ovom delu cu se posebno posvetiti pa da vidim sta moze da se postigne. hvala puno svima na info i idejama

Malopre sam preko virtuelne prodavnice podneo zahtev za duo paket. Trebalo bi da stigne do kraja nedelje, pa cemo videti kako radi.

Mislim da je kolega mislio na a1 5g duo paket.

Je li ovaj Tp-Link NX520V bolji ili lošiji od ZTE G5B (MC888) koji Jetel nudi?

Koliko vidim oba su 2CA na 5G?

Kakav je carrier aggregation na 4G? Za MC888 treba da je 4CA

Da li vam je 5g kucni net odmah radio kada ubacite karticu? Popunio sam online formu na A1 sajtu i stigao mi je ugovor i ruter poštom ali kartica nije aktivna ceo dan. Pisao sam njihovoj podršci svakako.

Da li vam je 5g kucni net odmah radio kada ubacite karticu? Popunio sam online formu na A1 sajtu i stigao mi je ugovor i ruter poštom ali kartica nije aktivna ceo dan. Pisao sam njihovoj podršci svakako.

Mene je uhvatio vikend i posle mnogo poziva, uspeli su da mi aktiviraju karticu za 5 (PET!!!) dana...Verovatno ces ti proci bolje, ali ih cimni bar jednom dnevno 🙂

Mene je uhvatio vikend i posle mnogo poziva, uspeli su da mi aktiviraju karticu za 5 (PET!!!) dana...Verovatno ces ti proci bolje, ali ih cimni bar jednom dnevno 🙂
Ja sam im poslao na mejl, a uživo podrška o ovome nema pojma, rekli mi da nosim uređaj u poslovnicu 😁

Za starije ZTE 4G rutere, moguće je koristiti ovaj js, ali on ne radi na MF296R pa sam napravio izmenu istog da ogovara ovom modelu.

zte-mf296r-band-lock.js - treba napraviti još izmena kako bi i ostale funkcionalnosti radile, ali band lock radi.

Kako napraviti band lock B3+B7? Nema te opcije u ovoj skripti. Ima samo B1+B3+B7. Skripta radi na MF296R koji nije ažuriran.

Da li neko može da pogleda svoj ugovor, sad sam preuzeo ruter, došao kući i reko da bacim pogled na ugovor, kad ono nigde se ne pominje cena od 2.199 za 5G kucni net bez tv-a. Još me ova u poslovnici pita, uzeo si ovaj najmanji paket bez tv-a , reko da, onaj od 2.199din . Cifra od 3249 ne postoji nigde na sajtu , još u ovoj listi koliko se plaća svaki mesec stoji 3199, WTF ?

Prilozi

• IMG_20260114_173709434_HDR.jpg
    IMG_20260114_173709434_HDR.jpg
    232.5 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20260114_173851907_HDR.jpg
    IMG_20260114_173851907_HDR.jpg
    260.1 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20260114_173657956_HDR.jpg
    IMG_20260114_173657956_HDR.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 84
Nazad
Vrh Dno