Šta je novo?

[A1] Kucni net

Meni sad stigao MC888. Prema A1 serveru nije limitirano, prema Yettel jeste. Paket 100/10 isto.

Ima update od 05.12.2025. Miononno skripta ne radi, odnosno delimično radi. Na žalost u svom softveru nema band i cell lock. Kači se na B3@10Mhz kao osnovni band, a kad je aktivan B3+B3+B1+n78, tako da mu je upload slabiji. Ono što je dobro je što mu je ping mnogo bolji nego na telefonu.

18604704773.png

Zasto ne radi skripta,jesi probao za pro verziju kontam da si nju uzeo?

Zasto ne radi skripta,jesi probao za pro verziju kontam da si nju uzeo?

Ne, uzeo sam MC888 klot od prodavca iz Šapca, jer je ZTE, nije operatorski.

Moguće da je zbog update-a problem sa skriptom. Skripta je baš za MC888 klot. Probaću i večeras drugu skriptu. Mada nije mi ni bitno, jer i bez skripte se kači na dobru baznu stanicu i postiže dobre brzine.

Da, nema limita prema A1. Možda zabagovalo nešto privremeno.
IMG_4902.jpeg

Austrijska skripta za version info daje:
HW version: MC888HWV1.0.0
WEB version: WEB_ATMC888V1.0.1B04
WA INNER version: BD_ATMC888V1.0.1B06

Kad hoću band lock:
LTE band locking failed.

Your device model may require to log in as developer
in order to be able to lock LTE bands.

Kad hoću cell lock:

Austrijanci kažu:
Who uses one of these routers, should disable automatic firmware updates.
Future updates (e.g. B. B19 for the MC889) render this script unusable.
Band-locking is then no longer possible, because ZTE has broken the API in the firmware.

Sad, pitanje je da li može da se vrati nekako na stari FW. Moj ruter ima USB-C ulaz pored ulaza za SIM karticu.

Jel ste na B19 fw-u i novijem?
Ovde npr. pise da od B19 ne radi skripta.

Ova je malo drugacija od Mionnonove, iako je valjda bazirana na njegovoj.

B19 je izgleda za MC889 ruter. Drugi ruteri mogu imati druge verzije od kojih Band/Cell lock ne radi.

Da li je neko probao ruter koji A1 daje uz kućni net 5g? Kakve su brzine?

Ne lazu, gase nocu bandove, mozda ne svuda ali gase. Kod mene konkretno B1 gase

Pozdrav svima
Nov sam na ovom forumu, pa imam par pitanja za iskusne članove.
Uzeo sam k.n. manji pakrt od 50Mbs ali su mi nudili i veći od 100Mbs jer kao ima mogućnosti za veći paket,ali sam uzeo taj manji.Problem je što na telefonu ostvarujem mnogo veće brzine downloada ide čak i do 140 do 160 Mbs a na ruteru jedva 10do 20Mbs .Menjao sam kartice izmedju rutera i telefona i situacija ista ,znam da je telefon brži ali tolika razlika mi nije jasna jer telefon i ruter su na istom mestu abazna stanica na 300m od mene sa čistim pogldom na antene takođe i kartica za K:n: utelefonu daje 70 ,80, pa nekada i preko 100Mbs .Ima još jedna bazna stanic na oko 400m ali je ona zaklonjena zgradama .Na internetu sam video da ruter zte mf296r ima opciju zaključavanja opsega i Baznih stanica ali ja toun opciju nemam,pa me interesuje kako to može i da li može da se uradi pa bih molio za neko objašnjenje ili klink do neke stranice sa uputstvima.

Pozdrav svima
Uzeo sam k.n. manji pakrt od 50Mbs ali su mi nudili i veći od 100Mbs jer kao ima mogućnosti za veći paket,ali sam uzeo taj manji.Problem je što na telefonu ostvarujem mnogo veće brzine downloada ide čak i do 140 do 160 Mbs a na ruteru jedva 10do 20Mbs .Menjao sam kartice izmedju rutera i telefona i situacija ista ,znam da je telefon brži ali tolika razlika mi nije jasna jer telefon i ruter su na istom mestu abazna stanica na 300m od mene sa čistim pogldom na antene takođe i kartica za K:n: utelefonu daje 70 ,80, pa nekada i preko 100Mbs .Ima još jedna bazna stanic na oko 400m ali je ona zaklonjena zgradama .Na internetu sam video da ruter zte mf296r ima opciju zaključavanja opsega i Baznih stanica ali ja toun opciju nemam,pa me interesuje kako to može i da li može da se uradi pa bih molio za neko objašnjenje ili klink do neke stranice sa uputstvima.
Ne radi skripta na njemu probao sa drugom karticom
Ima sa starijim nekim fw mozda sa ovim sto daje a1 nema isprobano
Probaj naci stari B525 on ima da moze da lockuje frekvencije ako se zameni fw(ako ti je dovoljan 4g),B528 ili B535.Ako ne juri neki 5g ruter pa ce da imas 50mb na 5g 100% vremena bez problema
Pozdrav

Skripta radi.
Ovima sto ne odgovara neka uzmu neograniceni mts ili yettel net.

Pozdrav svima
Menjaj ruter za neki koji ima bolju agregaciju.

O.K. pretražiću temu za skriptu,hvala na savetima, da li bi mi neka spoljna antena pobolšalla prijem signala

Logicno da bi.
E sada da li ima smisla, ne znamo jer ne znamo ni kakav ti je signal.
Aaa, vidim da ti bazna na 300 metara. Ne trebaju ti antene.
Ili probaj skriptu i odradi band lock na B1+B3 ili uzmi bolji ruter.

Logicno da bi.
E sada da li ima smisla, ne znamo jer ne znamo ni kakav ti je signal.
Aaa, vidim da ti bazna na 300 metara. Ne trebaju ti antene.
Ili probaj skriptu i odradi band lock na B1+B3 ili uzmi bolji ruter.
  • 3G/4G Frekvencija: 375
  • 3G/4G Povezani opseg: 2100MHz(B1)
  • 3G/4G Jačina signala: -83 dBm
  • 3G/4G ECIO/SINR: 1.0 dB
  • 3G/4G PCI: 126
  • 3G/4G Cell ID: 42365488
  • ovo su podaci sa rutera trenutno

Koji je ovo KN paket ? Telefon vidim na testu nije ruter
100/10 nije limitirano ka nekim serverima pa se vidi puna brzina.ZTE MC888 Ruter vidis da je preko wifi konekcije radjen speedtest
40-50 mb je kod mene otprilike razlika izmedju telefona direkno i rutera
Pozdrav

100/10 nije limitirano ka nekim serverima pa se vidi puna brzina.ZTE MC888 Ruter vidis da je preko wifi konekcije radjen speedtest
Pozdrav
Aha , sorry ne videh , super , bilo bi lepo da ide i preko ostalih servera istom brzinom, možda je A1 rešio da odvrne slavinu 🙂

Aha , sorry ne videh , super , bilo bi lepo da ide i preko ostalih servera istom brzinom, možda je A1 rešio da odvrne slavinu 🙂
udara u limit posto je 4g paket ali ubacen u ruter nabavljen na kp.A zte je u kutiji sa paketa

udara u limit posto je 4g paket ali ubacen u ruter nabavljen na kp.A zte je u kutiji sa paketa
Jesi probao fast.com koliko drzi , on mi nekako uvek pokaze realno cini mi se , cek , jel imas 5g tu na lokaciji ili ne , kapiram da kn kartica hvata i 5g , ja imam kn ali jos nisu pustili 5g ovde bilo pa nestalo pre par dana

Nazad
Vrh Dno