Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kod mene je obrnuta situacija. Primetio sam poboljšanje u proteklih par nedelja. Brzine su mi sada bliže maksimumu nego sredini.
Iskreno sam iznenađen da tako dobro funkcioniše. Kad sam uzeo paket, kalkulacija mi je bila da će biti slabije ali sve preko 40 mi završava posao. Sa protokom vremena i prijemom novih korisnika, ne možemo očekivati da će biti bolje jer je jednostavno takva tehnologija. *** nije kabal... 5G bi trebalo da značajno popravi stvari - da se manje uzimaju 4G paketi tj da se ograniči broj korisnika 4G po baznoj stanici što već verovatno i sad rade i da ostatak ide na 5G gde može.
Ispada da sam džabe uzeo brži paket kada brzina ne može da dobaci ni do 35 mbs. Evo sad izmerih brzina ni 10 mbs a plaćam za 100/10. Ovi su gori i od oriona adsl, kod njih sam dobijao oko 70% jačine od maximalne a ovde nikad ni 40%.
Uredu ako ne mogu da daju brže brzine onda neka nam smanje račun za paket 50/10.
Zvaću ih od nedelje da vidim šta će da mi kažu.

Prilozi

• Screenshot_20251205_172314_Chrome.jpg
    Screenshot_20251205_172314_Chrome.jpg
    56.1 KB · Pregleda: 120
Ispada da sam džabe uzeo brži paket kada brzina ne može da dobaci ni do 35 mbs. Evo sad izmerih brzina ni 10 mbs a plaćam za 100/10. Ovi su gori i od oriona adsl, kod njih sam dobijao oko 70% jačine od maximalne a ovde nikad ni 40%.
Uredu ako ne mogu da daju brže brzine onda neka nam smanje račun za paket 50/10.
Koliko ti je brzina na mobilnom telefonu?

Jel ti merio brzinu agent kad je dolazio? Kod mene je merio brzinu i kvalitet signala. Mislim da je to obavezno, da je bilo manje, uzeo bih slabiji paket.
Možeš da ih stisneš sa žalbama pa da ti daju manji paket ili na 5G ako ima mogućnosti.

Jel ti merio brzinu agent kad je dolazio? Kod mene je merio brzinu i kvalitet signala. Mislim da je to obavezno, da je bilo manje, uzeo bih slabiji paket.
Možeš da ih stisneš sa žalbama pa da ti daju manji paket ili na 5G ako ima mogućnosti.
Ako je merio sa onim njihovim ZTE MF286R, taj ruter kod mene, gde je odličan signal ne daje preko 35mbps, uređaji su im jako loši.

Verovatno zamenio samo tekst a ostavio slike od onog ZTE,provericu na KP sta kaze.

Prilozi

• Screenshot 2025-12-05 at 19-51-15 zte mc888 vs mc888pro - Google претрага.png
    Screenshot 2025-12-05 at 19-51-15 zte mc888 vs mc888pro - Google претрага.png
    42.5 KB · Pregleda: 121
Mada ovaj G5B jeste nekakav hibrid MC801A i MC888. Po nekim specifikacijama MC801A bi trebalo da ima X55, a MC888 X62 modem, ali po netu nađeš i varijante MC801A sa X62. Tako da kontam da za ove operatorske rutere kao da su stavljali šta su imali od delova na lageru da potroše, pa otuda i jeftinije cene operatorskih rutera nego bez brenda operatera.

Jel radi kn kartica u drugim ruterima na 5G mrezi ili su krenuli da zakljucavaju

Pa maltene isti.

Prilozi

• Screenshot 2025-12-05 at 22-05-15 zte mx888 vs g5b - Google претрага.png
    Screenshot 2025-12-05 at 22-05-15 zte mx888 vs g5b - Google претрага.png
    45.7 KB · Pregleda: 99
Taj imamo,zavisi gde ti je predajnik ali daleko od sjajnog.
Jedino antene ili drugi ruter.

Zanimljiva stvar oko merenja na Ookla speed testu koju sam zapazio.

1) Ako je sim kartica Kućnog Neta u ruteru, a speed test se vrši na računaru povezanim LAN kablom sa ruterom, rezultat testa će prema bilo kom serveru biti ograničen brzinom paketa, uključujući i A1 server.

2) Ako je sim kartica Kućnog Neta u ruteru, a speed test se vrši telefonom povezanim preko WiFi, rezultat testa prema A1 serveru neće biti ograničen brzinom paketa, dok prema svim ostalim serverima je ograničen brzinom paketa.

3) Ako je sim kartica Kućnog Neta u telefonu na kom se vrši speed test, rezultat testa prema svim domaćim serverima neće biti ograničen brzinom paketa, dok je prema inostranim serverima ograničen brzinom paketa.

Ja moj ne vidim jer je nisko ali nije daleko od mene,doduse ne kao tvoj.
Kod mene variraju brzine od 10 do 50mb.
Pa vidi gde gde najbolji prijem,moj stoji pored prozora.

Poslednja izmena:
Koliko ti je brzina na mobilnom telefonu?
Nisam merio na telefonu.
Ne sećam se da li je merio agent kada je doneo ruter, ali i da je merio dobio bi bolje rezultate jer smo prvu probu uradili napolje u dvorištu. Bilo je leto i on došo popodne i tu napolje uklučismo u struju i poveza on, net radi i ode. Mada tada to je bio avgust i brzine su bile bolje, tada se desilo ponekad da dobijem i preko 50 mbs. Sada su zimski meseci i sigurno ima više korisnika nego leti pa je i to jedan od razloga što sada retko kada bude i 35 mbs.
Sada mi je ruter u prozoru, pokušaću sa promenom pozicije možda bude malo bolje.

Ovaj je iz mog mesta, pozvao bih ga sutra da se raspitam za ovu antenu. Nego kako čitam ova antena izgleda nije za prijem signala nego za pojačavanje wifi signala.

Poslednja izmena:

1) Ako je sim kartica Kućnog Neta u ruteru, a speed test se vrši na računaru povezanim LAN kablom sa ruterom, rezultat testa će prema bilo kom serveru biti ograničen brzinom paketa, uključujući i A1 server.

2) Ako je sim kartica Kućnog Neta u ruteru, a speed test se vrši telefonom povezanim preko WiFi, rezultat testa prema A1 serveru neće biti ograničen brzinom paketa, dok prema svim ostalim serverima je ograničen brzinom paketa.

3) Ako je sim kartica Kućnog Neta u telefonu na kom se vrši speed test, rezultat testa prema svim domaćim serverima neće biti ograničen brzinom paketa, dok je prema inostranim serverima ograničen brzinom paketa.
Kod mene je ista brzina i na kablu i bežično. Možda je tako, jer je komp vezan kablom preko drugog ASUS rutera. U svakom slučaju brzina je uvek super (ne ide ispod 40Mbps, a često je preko 80), ali je predajnik na 200 m i nije gusto naseljeno mesto, što je ogroman plus.

Koristio sam kratko vreme Huawei B528s i brzina je bila ista, pa sam ga prodao, jer mi za ovu lokaciju i ovaj ZTE što daju radi posao.
Super je što ovde ne gase B3 preko noći, pa ne moram da menjam podešavanja, ako hoću da ostavim da se nešto skida preko noći.

Hoćeš da kažeš da A1 limitira brzinu saobraćaja na domaće i strane servere tj samo na strane ograničava , pa zar nije lakše da sve limitiraju i to je to, razmišljam samo

Nisam merio na telefonu.

Ne sećam se da li je merio agent kada je doneo ruter, ali i da je merio dobio bi bolje rezultate jer smo prvu probu uradili napolje u dvorištu. Bilo je leto i on došo popodne i tu napolje uklučismo u struju i poveza on, net radi i ode. Mada tada to je bio avgust i brzine su bile bolje, tada se desilo ponekad da dobijem i preko 50 mbs. Sada su zimski meseci i sigurno ima više korisnika nego leti pa je i to jedan od razloga što sada retko kada bude i 35 mbs.
Sada mi je ruter u prozoru, pokušaću sa promenom pozicije možda bude malo bolje.

Ovaj je iz mog mesta, pozvao bih ga sutra da se raspitam za ovu antenu. Nego kako čitam ova antena izgleda nije za prijem signala nego za pojačavanje wifi signala.
Pojacava i 4g,pozovi,pitaj,probaj i javi i nama da znamo.
Mozes pitati i za ovu,mada je skuplja ali ako je bolja.

Poslednja izmena:
Kucni Net bas loše radi kod mene već par dana ne prelazi 15mb (paket 50mb), ne znam da li 5G ima neke veze. Beograd, Voždovac , bilo koji band

ZTE MF296R bi trebalo da je 4G+. Meni je od skoro konekcija uvek 4G+ i veće su brzine nego pre.

Ima li neko informacuju za ove nove 5G KućniNet + Tv pakete da li se dobija neki popust za nove korisnike?

Dok nisam imao opciju za esim i EU roming koristio sam u kolima i na moru na plazi. Ali ako imas neki stariji telefon, sigurno je bolja opcija od ovoga.

Pitanje za prijatelja,naime hvata samo B20 koji je tako i ucrtan a B3 dopire kilometar izvan njega,koje resenje bi bilo najbolje za njega-antene,ruter?
Inace B1 nije ucrtan na mapi tako da nemam pojma dokle ide,mada sam primetio da se i kod mene slabo kaci na B1 a nisam daleko od predajnika.

Nazad
Vrh Dno