Šta je novo?

[A1] Kucni net

Sta ce ti 2 VIP KN, kao kombinacija?
Ako ti treba vise neta, dodas 100GB za 600din na prvom KN broju.

Nešto mi ne uspeva da nađem tu opciju, može neko uptstvo ?

Moraš zvati kol centar da aktiviraju dodatak.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ok, hvala, ovog meseca sam dobar sa 100 ali mi baš zatrebalo par puta.

U petak sam aktivirao Kucni net 3. Dosta problema imam sa wi-fi konekcijom koja se krece od 2 do 62 mb/s. Neki prosek je 10. Naravno zalio sam se i to se resava...

Preko kabla je sve ok.
Za 2 dana sam potrosio 11.97 GB. Za to vreme sam koristio obicne sajtove za surf i pogledao 2 utakmice SP preko EON-a, na RTS HD kanalu. I to je sve. Dakle, ekstremna je potrosnja za EON.

Moj je utisak da kad potrosim ovih 100 GB necu moci da gledam HD kanale i koriscenje neta ce biti otezano. Brzina od 5 mb/s (koliko mi sleduje kad potrosim 100 GB) je nedovoljna za normalno koriscenje neta jer to nece biti stabilan protok kao npr. kod ADSL ili kablovskog neta.
Ako tako bude nadam se da cu moci da raskinem ugovor...

Stvarno, ne mogu da razumem Vip politiku.
Potrošio sam 500MB u toku meseca iz Neo2 paketa, ostalo 1.5GB, dakle.
Fon mi, uglavnom, bio na WiFi.
Sada, pred kraj meseca, ponovo proverim stanje u Vip aplikaciji, gle'..,zaista 1.5GB.. razmišljam, neću da im ostavim ni 1byte free, pokrenem YT klip, odgledam, zatvorim, prebacim fon na WiFi, posle 5min otvorim Vip aplikaciju....500MB.

YT klip pojeo 1GB? [emoji33]
. Da, svakako, naravno, Vip tehnička podrška bi se pozvala na moj Android, I background servise, opet.

Postoji li neko objašnjenje?

Data Usage na tfinu, rucna provera i siguran si

Pa to i radim. Sve sam uredno odradio, warning na 1.8, limit na 1.9 zbog zaokruživanja na 1MB ili beše KB. TB nije slučajno odradio backup u cloud, namerno troškarim data iz Neo paketa, ali Vip uvek izvuče nekog keca iz rukava, a taj kec im je Android sistem, Google servisi i background aplikacije. Tu priču mogu da prodaju nekome ko smart phone koristi za fb, only.

Ovaj mesec ću pratiti celokupnu situaciju.
bcf2c7c0ac9663c37f2673c0acc34796.jpg

Što se Media tiče, nema svrhe ubijati proces jer ga koriste druge aplikacije za DL/UL transfer. Kada ukucam *#*#4636#*#* dobijem sledeće :

OK, to je greška u Androidu što se datuma tiče ali je nerealno da Media nije sistemski korišćen nijednom, kada u Data usage stoji tranzit od 32.23MB.
c58a077e3047066dccc56e1e5e521180.jpg

Poslednja izmena:
Vrati se na jun.

Nije bitan Jun sada. Gledam da držim pod kontrolom ili da poisključujem, ako je moguće, te sistemske servise.

Ma mora da se podudari u koji % sa stanjem VIPa.
Za jun si sumnjao, pa za jun pogledaj.

I u pravoj temi kucaj :)

Da li možeš da objasniš?

Valjda ti nama treba da objasniš šta to znači “da im ne ostavim ni 1byte free”?
Misliš da je to kao kilo šećera pa će oni taj “tvoj” megabajt (tj. u ovom primeru gram šećera) prodati nekom drugom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Započeo si raspravu, izvoli.
Koja je svrha tvog javljanja?

Poslednja izmena:
Nisam započeo nikakvu raspravu, objasnio sam svrhu još u prvom postu, da si pažljivo čitao. Vip-u niti bilo kom drugom operateru ne znači ništa dal si potrošio ili nisi MB iz paketa. Tako da nema nikakve poente taj stav “da im ne ostavim ništa”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je VIP kućni net zaključan na baznu stanicu ,ili mogu da ga ubacim u mobilni i da se šetam?
Ne znam od početka usluge,da li se nešto do sada promenilo.

Poslednja izmena:
Da li je VIP kućni net zaključan na baznu stanicu ,ili mogu da ga ubacim u mobilni i da se šetam?
Možeš, ali ne računaj na nominalne brzine za koje garantuju na lokaciji za koju si potpisao ugovor.

Nemam ništa na fonu za DL/UL,/ping merenja, imam KN2, otvara sve bez problema, stim što moraš uzeti u obzir da fb neće raditi na tom broju, bar meni nije nikada, pa uvek moram da se prebacujem na prvu karticu, na kojoj mi je fb I registrovan.

Imam obrnut problem sa Play Store update. Za neke aplikacije na regularnoj Neo kartici (ili kada koristim KN karticu na drugom SIM slot) , ne prolazi update, dok na WiFi sve radi savršeno. Naravno da mi je u PlayStore settings sve uključeno, da radi update I na WiFi i na data.

Ne znam od početka usluge,da li se nešto do sada promenilo.

Kucni net mozes da koristis bilo gde u Srbiji. Izvlacices max brzinu paketa bilo gde da se nalazis ukoliko ta bazna nije opterecena.

To ne mora da znači. Ili nema na fonu b20, ili se nalazi negde gde je 3G, tako da o 4G nema ni govora.

Bitno je može da se stavi u telefon.Od Mts-a ,sigirno gore ne može.

Hvala za info,to je prihvatljivo_Od kada je MTS ukinuo 100 giga neta,red je da ja njima ukinem pretplatu.

Ovaj ZTE router se stalno nešto zablesavi, možda od vrućine ? 2 -3 puta dnevno moram da ga restartujem da dobijem pristojnu DL brzinu, inače padne na 5 -6 Mbps. Posle restarta radi OK neko vreme pa opet jovo-nanovo. I još uzme dobrih 5 - 10 minuta za potpun restart.
Ako ga odnesem u poslovnicu (Banjica TC), da li će odmah da ga zamene ? Imam kutiju i sve papire.

Vrh Dno