Šta je novo?

[A1] Kucni net

Malopre sam bio u Vip prodavnici u Valjevu da vratim testni ruter, kod mene sve funkcioniše kako valja.

Btw dobio sam info da posle potrošenih 100 gb u KN 3 brzina pada na 6/6, što je sasvim upotrebljivo.

Ja samo prenosim kako su mi rekli, isto su mi potrvrdili preko FB mesindžera.

VVIP.JPG

Edit:

Ili je fora da me navuku, jer se i 5 računa kao „do 6” :D

Poslednja izmena:
Ja samo prenosim kako su mi rekli, isto su mi potrvrdili preko FB mesindžera.

Pogledajte prilog 249582

Edit:

Ili je fora da me navuku, jer se i 5 računa kao „do 6” :D

Neobično!!! I meni su merenja sa bukvalno svakog servera sa kojeg izvršim između 5,5 i 6 mbps, na nekima čak i preko 6 mbps!!! Moguće je da su stvarno povećali na 6 mbps?!!.

Poslednja izmena:
Jel to opet pocelo nocno servisiranje kad net malo malo ne radi... Net proradi posle reseta rutera al je signal jako los 50-75%.
682654fdf51d6d3e9c902472e3ae7667.jpg

Zavisi im izgleda od BS-ova. Meni na vikend netu u stanu osvezava sesiju na vrv oko 10 ili 12 sati a video sam BS-ove gde to radi svako sat vremena...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je već bezobrazluk !!!!! KN-3-
VUP1.JPG
Ni jedan VIP sajt ne radi !!!

Raspad

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Radilo je dobro u početku pa sve slabije i slabije. U sred noći radi skoro sasvim dobro značr da nije ništa do mene ili uređaja ili nameštanja. Probao sam i 1.1.1.1 i Google DNS ali ne pomaže. Prezauzeta mreža je jedino objašnjenje. Nego, jel' neko uspeo da se poveže na VIP-ov sajt ?

Radilo je dobro u početku pa sve slabije i slabije. U sred noći radi skoro sasvim dobro značr da nije ništa do mene ili uređaja ili nameštanja. Probao sam i 1.1.1.1 i Google DNS ali ne pomaže. Prezauzeta mreža je jedino objašnjenje. Nego, jel' neko uspeo da se poveže na VIP-ov sajt ?

Funkcioniše im sajt. Jedino što moraš koristiti ip od rutera kao dns da bi se konektovao. Sa bilo kojim drugim dns povezivanje neće biti moguće :S:

Ja koristim Google DNS, radi im sajt normalno. Preko VDSLa, ne VIP neta. Preko VIP neta radio je i pre ove poruke, gledao sam cene telefona danas.

Da li mozete ruter da podesite da forsira 4G-only nekako? Ako se radi na vasoj BS, ili je zauzetija, moze se desiti da pokusava da vas prebaci na 3G i da zato radi losije.

Cak i da je signal -130dBm, pa i sve do -140dBm, 4G-only ce bolje raditi nego ako vas i na mikrosekund prebaci na 3G i vrati na 4G.

Poslednja izmena:
Meni je namesten 4g only, ne moze vise od 3mbps

Restartova, rebootova, nameštao sve iz početka, 4G je samo namešten, čak menjao karticu i ništa.

Onda na twitteru/FBu javno cimanje sa lokacijom!

Ja to radim Alfa od prosle godine. Cekam sad da odgovore, i podnosim zahtev za raskid.

Ja na Twitteru pratim bas i Tweets i Replies i ne vidim da ih iko kudi za 4G sem mene.
Lupi im poneko packe tu i tamo, kao odgovor na njihove promo twivote, ali to nije isto.

Ja im saljem direktne poruke

I ja poslah nekoliko ali niko nije odgovorio. Proverio sam i kod komšija, isto i kod njih dvoje, neznam nikog drugog sa VIPom. Drugi komšija sa Telenorom 150, jedva 15tak Mbps ali upload mu je preko 10. Neznam da li vredi da se cimam.

Meni se u Novom Sadu desilo pre nekih 3 nedelje da je net zakuburio skroz. Download 2 upload 2 a imao jos uvek saobracaja u punoj brzini. Pokusao svasta sa modemom, podesio 4g only, zvao korisnicku, sa njima zajedno sve proverio, testirao karticu u mobilnom i dobio full DL/UL, ubacio moju karticu za telefon u modem i i dalje 2/2.
I ona devojka iz korisnicke i ja smo dosli do zakljucka da je modem crkao. Posto je bio vikend i morao sam da putujem nisam imao vremena da odnesem u poslovnicu i ostavim to tako da miruje do ponedeljka.
Kad sam se vratio u stan, net radi u fulu, no ono sto sam primetio je da mi je i mreza u stanu generalno postala bolja. Pre sam 4g hvatao samo u malom prostoru oko prozora, sada gde god se nalazim imam 4g na fonu. Tako da sam skontao da su samo radili nesto na tom lokalnom predajniku, ne znam napamet da uporedim jacine signala pre i posle, ali generalno dosta je stabilniji nego sto je bio, imam samo onaj reconnect 1 dnevno.

Takodje, prebacio sam se sa KN2 na KN3 od ovog obracunskog perioda, zbog povecane brzine po potrosenom saobracaju.

Ja im saljem direktne poruke
Pitaj ih javno da i drugi vide. To sto se prebaci u Inbox uglavnom imaju svi operateri neke sablone "kako otkaciti korisnika", i ne dobijes nista ;)

Ovako kad su javno prozvani drugacije reaguju.

Poslali mi SMS na ruter i pitajiu fa li sam zadovoljan njihovim internetom !!! Zadovoljan, hell nooooo, to sam im rekao. Baš da vidim da li će nešto da odgovore.

Pitaj ih javno da i drugi vide. To sto se prebaci u Inbox uglavnom imaju svi operateri neke sablone "kako otkaciti korisnika", i ne dobijes nista ;)

Ovako kad su javno prozvani drugacije reaguju.
Odobrili mi raskid bez penala. Sami su ponudili opciju

Koliko ti je ostalo do kraja?
Mozda neko zeli da preuzme ugovor, dvojica su htela nesto na krace, pa im nije odgovarao Kucni Net sa 24m.

Barem ima eto opcija.

Ostalo mi nekih godinu dana. Vec sam zakazao za SBB, ovo cu odneti cim mi donesu

Takodje, prebacio sam se sa KN2 na KN3 od ovog obracunskog perioda, zbog povecane brzine po potrosenom saobracaju.

I koliko ti kosta sada pretplata za K.Net 3, ako nije tajna? Jesi li ti od starijih korisnika (od pre gdinu dana npr.), kada je cena paketa bila ista za celu ugovornu obavezu (za sva 24 meseca)? Meni nude prelazak na K.Net 3 uz poust na pretplatu od 15% do kraja u.obaveze, s tim sto taj popust racunaju na 2200 din. Ne znam odakle ta cena, to je valjda sa uredjajem, koji nisam uzimao, niti cu. Ne secam se koliko je kostao K.Net 3 kada sam sklapao ugovor (pre 1 godinu), ali mislim da je iznosio toliko uz uredjaj.

pa redovne cene su 1399/1699/2199 https://www.vipmobile.rs/upload/documents/cene/Postpaid.pdf
ti si verovatno potpisao po promo ceni ...

Za korisnike koji uzimaju Vip postpaid karticu uz ugovornu obavezu od 24 meseci bez uređaja uz Kućni Net 3 tarifu dostupan je popust na mesečnu pretplatu u iznosu od 15% u periodu trajanja ugovorne obaveze. Prelaskom na drugu Kućni Net tarifu popust se gubi.

Da si potpisao ugovor uz vaucer sa popustom od 40% i dalje bi imao 40% na tu cenu od 2199din, tj 1320din

Ovo je novo, nisam znao da nude:
Ukoliko se u okviru promocije „Super Klubić – Kombo ponuda“ u periodu od 19.03.2018. do 30.04.2018. Pretplatnik opredeli za NEO2/NEO4 ili NEO6 tarifni paket, Pretplatnik ostvaruje pravo na 7,08%/14.22% ili 21.37% popusta na mesečnu pretplatu Kućni Net 1 tarifnog paketa i popust na uređaj Alcatel Pixy 4 (7) u iznosu od 13.199 RSD, čime se cena uređaja spušta na 1 RSD. Tokom trajanja pretplatničkog odnosa, Pretplatnik može promeniti tarifni paket za korišćenje Kućni Net usluga. U tom slučaju, procentualni iznos opusta na mesečnu pretplatu ostvaren prilikom zaključenja pretplatničkog odnosa važi i za mesečnu pretplatu novog odabranog tarifnog paketa Kućni Net

I koliko ti kosta sada pretplata za K.Net 3, ako nije tajna? Jesi li ti od starijih korisnika (od pre gdinu dana npr.), kada je cena paketa bila ista za celu ugovornu obavezu (za sva 24 meseca)? Meni nude prelazak na K.Net 3 uz poust na pretplatu od 15% do kraja u.obaveze, s tim sto taj popust racunaju na 2200 din. Ne znam odakle ta cena, to je valjda sa uredjajem, koji nisam uzimao, niti cu. Ne secam se koliko je kostao K.Net 3 kada sam sklapao ugovor (pre 1 godinu), ali mislim da je iznosio toliko uz uredjaj.

999 RSD do novembra, posle toga 1699. Ja sam u novembru potpisao ugovor bez uredjaja sa 12 meseci popusta na pretplatu.

Nazad
Vrh Dno