Šta je novo?

[A1] Kucni net

Prosečna plata im je duplo veća nego kod nas.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Realno nije mnogo skupo, ali mislim da bi izuzetno mali broj ljudi ovde pristao da izdvaja ~2800din mesečno samo za internet.

Pa? Ko kaže da uskoro u Vip-u neće biti 1TB, samo dal bi ljudi plaćali 2800 za to ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne možeš gledati na taj način, ti si pojedinac, sa druge strane imaš tržište koje je jako osetljivo na cenu. Pogledaj teme na ovom forumu SBB i IKOM šta se desi kad povećaju cene za 100rsd, apokalipsa!
Nema ekonomske isplativosti za telekom operatere da rade tako nešto kod nas, bar za sada

Pa i ne treba prihvatati povecanja. Ako se to radi samo zbog zarade, a po profitu se vidi da se radi :)
Ako stvarno nesto vise ponude, cool, ali ceniti nesto kao luksuz, a prodavati masi je bezobrazno. (khm... Tn... khm.. tn.. ;))

Malo su smesne ove T2 cene, za 4e razlika izmedju 10GB i 1TB :) Sa tom cenom i brzinama i uslovima kod nas bi se verovatno vise prodavao nego u HR - kod njih je mnogo rasprostranjeniji brzi kucni net.

Ovo je komicno vec:
Tele2 nova generacija interneta
U TELE2 INTERNET JE
STVARNO NEOGRANIČEN

Svim korisnicima BEZBROJ GB interneta dodijeljeno je gotovo nedostižnih 1TB podatkovnog prometa mjesečno. Nakon potrošenih 1TB zadržavamo pravo smanjivanja brzine na 1Mbps samo u periodu od 18-23h u danu, do isteka tog mjeseca. 1 Mbps i dalje osigurava odlično korisničko iskustvo u tom periodu najvećeg opterećenja mreže, a u ostatku dana slobodno surfaj po redovnim brzinama, i gomilaj terabajta koliko ti srce želi.

Svejedno, moram da priznam da je ovo vec skroz korektna ponuda za mobilni "kucni" net.

Pa imas u mts 100mb/s za 2400din.

Ali upload je samo 2 Mb/s, pritom telekom pretezno koristi stare telefonske bakarne parice koje imaju lose performanse.

Plus, sto paket od 100 Mb/s ne mozes da imas svuda gde ima telefonske zice zbog udaljenosti od optickog razmenjivaca, cime si fizicki limitiran.

Poslednja izmena:
A i ljudi, nije isto 2800din kod njih i kod nas, prosečne plate su im duplo veće nego naše!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kazu trosis onoliko koliko imas. Covek u Hrvatskoj ima 1000 evra platu,ali kaze da je potrosi zacas. Jer trosis koliko imas. A 2800 je svakako previse. Za taj novac placam telefon,tv i internet.

Ko u HR ima 1000€ platu? Direktor elektrodistribucije eventualno.
Prodavacica u Konzumu ima 3000Kn plafon i to posle mnogo godina rada.

3000 kn je opet preko 400e dok kod nas rade za 20k i to ponegde.... ovde na jugu Srbije se radi kod kineza za 10000 dinara.
Obična konobarica u kafiću u hr ima najmanju platu 500-600e bez bakšiša..... i veći je broj ljudi kojo rade za veću lovu dok si kod nas srećan ako uopšte imaš posao.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Nije Unlimited, čitaj uslove. Niko na svetu ne nudi unlimited mobilni internet, čak ni u USA, uvek ima neka "kvaka"

Nisam citao, preleteo na brzaka. Znam da u USA postoji i pravi unlimited ali je skuplji dosta. Imas i u Evropi Unlimited.

Ne postoji, uvek ima pravila oko potrošnje, mogu da ga uspore kad predješ neki limit, nema mobile tethering itd.

Gde ima u Evropi pravi unlimited?
U Koreji postoji bas unlimited, ali mislim da nema buklvano nijednog korisnika kakvog mi zamisljamo :)

VIP 4G Kucni net paketi

Nisam sigurnan za Nemacki Telekom ali Drei u Austriji.

Edit: Evo Telekom, ali je 199E
I citao sam na brzaka da u Svajcarskoj ima i to za vise od duplo jeftinije.
fd5eabe160bcfdb475885d1ac8055e3d.png

Poslednja izmena:
Kao što napisah, nigde nije pravi unlimited, uvek je neki uslov koji ga prati

Sent from my iPad using Tapatalk

Ni u Nemackom T-Mobile. Holandski sto imas 5GB po danu ali mozes stalno gratis po 1gb uzeti.
Kod Svajcaraca mi se isto cini da nema limita.

Skljockati svaki cas "Gimme +1GB" nije bas unlimited, bez obzira sto je besplatno :) Sta ces raditi kada hoces torrent od 20GB pustiti?:) Ili YT klipove na 4K?

U Koreji ima pravi unlimited, vec dugo vremena (otprilike koliko je i LTE prisutan), pravi, samo u najskupljem paketu. Ali mislim da ga bukvalno niko ne koristi na taj nacin (***, ima se wifi na svakom cosku :D)

VIP 4G Kucni net paketi

JA bih bez problema placao 3000 mesecno za 1 TB i to po max brzini. U tele2 nema ogranicenja. Ide se do 150 Mb/s

1TB sa no limit speed bih ja platio i 5000 a mozda i vise, ali VIP jednostavno nije zainteresovan za to. Pitao sam bio na vise mesta za te pare i vise od 100GB i 40Mbps kod njih ne moze. Ne da ne skidaju speed limit nego ne moze ni da dobijes 1 ruter sa tipa 300GB a da platis 3 rutera sa po 100 mesecno, vec mora biti razdvojeno na ta 3. Onda da ti sam to iskoristis trebao bi load balancer, pa ako zelis poneti to negde, onda lepo vuci load balancer, kablove, 3 rutera.

Poslednja izmena:
Sremski Karlovci
I posle dva meseca ista brzina,ni gore ni dole,mada ja sam zadovoljan :) U pitanju je Kucni net 1

Nazad
Vrh Dno