Šta je novo?

[A1] Kucni net

Postoji mogucnost, ali promena adrese je potpuno nebitna. Kartica jednako radi svuda u Srbiji. Promena adrese je samo bitna za dostavu racuna da se naznaci gde hoces da dolaze papirni racuni.

Da li možete da pristupite Vip-ovom sajtu (online računu) preko VIP kućnog neta ? Preko VIP gprs-a pristupam bez problema ? Znači, nije do telefona, laptopa, ništa od navedenog ne može da pristupi, isprobani različiti DNS-ovi. Svi ostali sajtovi rade. Jel' imate ideju do čega je ?

Da li možete da pristupite Vip-ovom sajtu (online računu) preko VIP kućnog neta ? Preko VIP gprs-a pristupam bez problema ? Znači, nije do telefona, laptopa, ništa od navedenog ne može da pristupi, isprobani različiti DNS-ovi. Svi ostali sajtovi rade. Jel' imate ideju do čega je ?
Radi on line račun kod mene. Preko kućnog neta, ali i ostalih brojeva u Vipu. Zvrcni ih, prijavi problem. Generalno im strašno baguje taj deo sistema od kada sam počeo da ih koristim (a ima tome 5 godina).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala. Sačekaću par dana da vidim hoće li se nešto promeniti, pa onda zovem, nema mi druge...

Ha ! Bila je u pitanju statička ip adresa, kada sam vratio na dhcp proradilo ! Totalna glupost !? :zgran:

Poslednja izmena:
Da li se u paket od određenog broja (recimo 100) Gb računa samo download do 100GB ili ide download+upload do 100Gb po većoj brzini?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

A kakva je brzina od 2mbita nakon potrosenog paketa? Da li moze da se gleda YouTube recimo bez štekanja...(naravno ne u 4k :) )

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Može i 720p

Evo malo tehničkih detalja kod Youtube snimaka
Kod:
Complete name                            : How does Fingerprint Under Display work_ – OnePlus 6T ([COLOR="#FF0000"]720p_30fps[/COLOR]_VP9-128kbit_Vorbis).webm
Format                                   : WebM
Format version                           : Version 2
File size                                : 46.3 MiB
Duration                                 : 5 min 32 s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : [COLOR="#FF0000"][B]1 167 kb/s[/B][/COLOR]

Kod:
Complete name                            : How does Fingerprint Under Display work_ – OnePlus 6T ([COLOR="#FF0000"]1080p_30fps[/COLOR]_VP9-128kbit_Vorbis).webm
Format                                   : WebM
Format version                           : Version 2
File size                                : 82.2 MiB
Duration                                 : 5 min 32 s
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : [COLOR="#FF0000"][B]2 072 kb/s[/B][/COLOR]

Što bi značilo da 720p (ne 60FPS video) može da se gleda bez čekanja, dok za 1080p (takođe ne 60fps) baš malo nedostaje da radi na 2Mbps.

Da li dozvoljavaju mesec dana na probu internet? Ili bilo koji drugi operater?

Na 12h je prekidanje sesije, ali sam on odradi to za 15ak sekundi, naravno da ne moraš svaki put ručno da se konektuješ.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ma, meni se nesto cesto to desava u zadnjih par dana, oko 3 puta dnevno. Gledam tv i tek se "zamrzne" slika. I dok ja bacim pogled na lampice i setim se sta je, ode vremenska prognoza! :) Kao da su vratili na onih pocetnih, da li bese 4 ili 5 sati trajanja sesije. Ne treba uvek rucno da se rekonektujem, ali od prilike automatski : rucno = 3:1. Da li se i kod jos nekoga ovo desava?

Poslednja izmena:
Da li je neko raskinuo ugovor, nakon isteka obaveze? Sta se desava sa K.Net brojem? Ja ih juce lepo pitam preko Face-a, a oni sve zaobilaze odgovor i objasnjavaju mi pod kojim uslovima mogu da nastavim koriscenje usluge, bez sklapanja ugovora i da pritom, gubim popuste. Da li broj postaje prepaid internet i po kojim cenama se dopunjuje?

Kupis prepaid internet broj

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Opet danas nekoliko puta se konektujem: dva puta rucno, dva puta automatski (mada mislim da neki put nisam ni primetio, kad se automatski rekonektovao), a ja krivim TV1000 da se prekida. To je izgleda zbog toga, sto sam TV1000 najvise i gledao, pa su se u to vreme i desavali prekidi.

Imam jedno pitanje, vezano oko gubljenja konekcije na Kućnom Netu.
Naime, imam Alcatel HH41V LTE WiFi ruter (dobijen od VIPa), i on mi je LAN kablom povezan sa kompom i sa njim nikada nemam problem, tj. nikada ne gubim Internet vezu.
Problem mi se javlja sa mobilnim i laptopom koji se na ruter kači preko WiFi-ja. Naime nakon nekog vremena (tipa pola dana/dan) WiFi veza as ruterom se izgubi i uređaji neće nikako da se konektuju iako uredno vide SSID rutera. Kada restartujem ruter mobilni se uređaji se konektuju bez problema. Jel neko zna da li je to do podešavanja ili je u pitanju neki kvar/bug na ruteru. Firmware na ruteru mi je HH41_LF_02.00_05

Btw. Izvinjavam se ako sam ponovio pitanje, ali stvarno ne mogu i nema vremena da detaljno čitam 240 strana. Ako neko zna gde je problem opisan/rešen neka stavi link ili br. strane. Unapred hvala.

nemam taj ruter i pricam napamet ali mozda se dhcp zaglupi, probaj da uredjajima dodelis rucno ip adrese

Sent from Galaxy S8

Koji mobilni/laptop? Za dosta telefona sam video slicne probleme sa gomilom WiFi rutera, bas tako... odjednom nece da se vezuje sve dok se ruter ili mobilni ne restartuju (a cesto samo reboot rutera pomaze). Za laptopove nisam primetio takav problem.

Nisam nasao resenje, a kod mene je DHCP i podesen na staticke adrese za sve moje uredjaje.

Moj mobilni je Huawei P9, ali isto se dešava i sa telefonima drugih proizvođača (HTC, LG, Apple).
Sa laptopovima i tabletima je ista stvar bilo da su Acer, Toshiba, Samsung, Lenovo ...
Dakle lista konektovanih uređaja je sledeća
01.JPG
Na adresi 147 mi je štampač HP koji je vezan preko WiFi-ja i on nikada ne gubi vezu isto kao i laptop Acer koji je na LAN-u i adresi 171.
Mobilini na adresi 200 će tipa za 24h da izgubi vezu i neće hteti da se ukonektuje dok ne restartujem ruter.
An sledećoj slici sam namestio iznajmljivanje DHCP na 24h i ne može duže od toga
02.JPG
Ako neko ima neku ideju da nešto dodatno podesim neka kaže ...

Podesi na fonu staticku, ispod 100.

@alfaunits
Promenio sam IP adrese, testiram i za sada izgleda da funkcioniše i da ne izbacuje telefon sa WiFi-ja. Hvala za savet.

Naime, imam Alcatel HH41V LTE WiFi ruter (dobijen od VIPa), i on mi je LAN kablom povezan sa kompom i sa njim nikada nemam problem, tj. nikada ne gubim Internet vezu.
Problem mi se javlja sa mobilnim i laptopom koji se na ruter kači preko WiFi-ja....

Identičan ruter, identičan problem. Nisam našao rešenje, ni statička nije rešenje, možda ređe ali se problem ponavlja. Sledeći korak mi je kačenje dodatnog rutera pa povezivanje na njega. Za sada sam smanjio dhcp iznajmljivanje na 6 sati pa ću videti da li to išta pomaže. Da napomenem da sa Telenorovim netom i Huawei ruterom nikada nema ovakvih problema, a svi uređaji idu preko dhcp-a.

Poslednja izmena:
Identičan ruter, identičan problem. Nisam našao rešenje, ni statička nije rešenje, možda ređe ali se problem ponavlja. Sledeći korak mi je kačenje dodatnog rutera pa povezivanje na njega. Za sada sam smanjio dhcp iznajmljivanje na 6 sati pa ću videti da li to išta pomaže. Da napomenem da sa Telenorovim netom i Huawei ruterom nikada nema ovakvih problema, a svi uređaji idu preko dhcp-a.
Pogledaj da li ima noviji softver i ako ima azuriraj.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Pretpostavljam da je bilo vec price oko toga, ali nisam uspeo da nadjem.
Potpisao sam ugovor za L kada je u paketu bilo 100GB, da li to povecanje na 150GB ide automatski i nama koji smo potpisali ugovor na 100GB ili ne?

L paket nije postojao sa 100GB, to je bio drugi paket.

Svi su bili sa 100GB, razlikovale su se brzine za tih 100GB i brzine nakon 100GB i zvali su se Kucni Net 1 2 i 3.

I ne, ne dobija se 150GB.

Inace na ovaj Alkatel ruter pasuju neke 2dB antenice, ja sam skinuo jednu sa neke USB kartice i stavio na uredjaj, poboljsao se prijem signala u odredjenom procentu.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Već je bilo reči o tome. U praksi ne kontrolišu, možeš KN koristiti gde god ima fizički (VIP) signala, bez obzira na prijavljenu adresu (po max brzinama bazne stanice, odnosno ugovorenog paketa). Čak radi i za različite gradove, tako da adresa služi samo da bi se izabrao paket, tj. da ti oni kažu šta podržavaju od paketa/brzina na toj adresi, stim da se može desiti da na prijavljenoj adresi lepo radi i veći paket - veće brzine iako oni u sistemu to ne odobravaju (ovo nije pravilo !!). Adresa stanovanja ne mora da bude i adresa prijavljena za korišćenje KN paketa, dakle možete u jednom obračunskom periodu da promenite adresu korišćenja KN paketa (kućna fizička adresa za dostavu računa ostaje kao u ličnoj karti, to se podrazumeva). Dakle ništa nije zaključano na prijavljenu adresu ili baznu stanicu (kao što nije ni kod Telenora)... Ovo je realno stanje u praksi, e sad što piše zvanično drugačije, to je ionako nebitno. Oni vam zvanično kažu (kad potpišete ugovor) da ne bi trebalo/smelo da koristite KN na drugoj adresi, a vi kažete dobro, i nastavite dalje (koristite na totalno drugoj adresi/lokaciji/gradu)... i sve radi !

Sad je poznanica bila u VIP-u da se raspita oko kucnog interneta. Kada je navela adresu na kojoj stanuje rekli su joj da je na toj adresi vec popunjen maksimalni kapacitet (108 korisnika) i da zato ne mogu da na istoj adresi izdaju jos jedan prikljucak, dok ne bude prosirenja.

Da li je onda resenje da se internet prijavi na bilo kojoj drugoj adresi, cisto radi dobijanja uredjaja?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno