Šta je novo?

A1 kucni internet

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

szentendrez

Zapažen
Učlanjen(a)
15.03.2022
Poena
24
Pozdrav ljudi. Hocu da uvedem A1 kucni net od 400gb. Problem je u tome što sam u prizemlju i singal na telefonu mi je dosta slab, kako mobilni podaci, tako i pozivi. Da li ce mi isto biti i sa njihovim uređajem? Tj. da li ce smetati ta pokrivenost zgrada i net biti u punoj brzini u kojoj uzmem ili cu isto imati problem?
Hvala!! :)

Otprilike da. Sa Kućnim netom dobiješ samo prioritet na baznoj stanici da kada bude dosta korisnika, ne budeš poslednja koja dobija protok. Ali ako je signal slab, signal je slab. Sa druge strane, njihov uređaj je nešto jači nego tvoja antena u telefonu, pa i možda bude jačeg signala, ali ne epohalnog jačeg. Situacija je takva da bez probe nema garancije šta će da se desi.

Šta da radim onda? Koji internet da uvedem da imam normalan protok, a da nije sbb? I da ne mora fiksni ili tv? Poludeću

E kad otkriješ to, podeliš ovde i nama da i mi znamo. :)

Uvek ima neka začkoljica. Nađeš dobrog provajdera > nema ga kod tebe. Nađeš provajdera koji zadovoljava sve potrebe > preskup, itd.

Napiši u kom si kraju Novog Sada, pa će sigurno neko ko živi u okolini ili zna bolje NS, naći da predloži odgovarajuće rešenje.

Da li imas bolji signal na nekoj drugoj mobilnoj mreži? mts, yettel?

E kad otkriješ to, podeliš ovde i nama da i mi znamo. :)

Uvek ima neka začkoljica. Nađeš dobrog provajdera > nema ga kod tebe. Nađeš provajdera koji zadovoljava sve potrebe > preskup, itd.

Napiši u kom si kraju Novog Sada, pa će sigurno neko ko živi u okolini ili zna bolje NS, naći da predloži odgovarajuće rešenje.
Problem je što ne može da se ide na krov zgrade u kojoj živim i nemam neki izbor..
Detelinara
Da li imas bolji signal na nekoj drugoj mobilnoj mreži? mts, yettel?
Ja sam u mtsu, a ni na drugim mrežama nije signal dobar. Kad mi neko dođe, ne prima pozive, itd..

Da li si se raspitivala kod BeotelNet ili Orion telekom u vezi WiFi, koji bi mozda mogao ici i bez ugovorne obaveze?

Ako je mobilni signal los, mozda se dzaba nadas pa treba traziti alternativu.

*izlazak na krov i postavku antene, prepusti monteru. Ako i treba sa kucnim savetom - neka porazgovara operater.

Da li si se raspitivala kod BeotelNet ili Orion telekom u vezi WiFi, koji bi mozda mogao ici i bez ugovorne obaveze?

Ako je mobilni signal los, mozda se dzaba nadas pa treba traziti alternativu.
Jel postoji neki uređaj koji bi pojačao signal? Nešto kao signal booster?

Postoji ali to nemoj pominjati operaterima, nisu ljubitelji i zabranjeni su. Nisam siguran da ih kod nas mozes legalno kupiti.

Postoji ali to nemoj pominjati operaterima, nisu ljubitelji i zabranjeni su. Nisam siguran da ih kod nas mozes legalno kupiti.
Pa šta da radim? 😢😢
Kako da imam normalan internet?
svi ostali operateri su iskljuceni jer nije moguc pristup krovu zgrade

Na ovaj WiFi sam mislio, da se razumemo.
wifi-kit-antennas-up-to-5km.jpg

Zasto je zabranjen pristup krovu? Krov je svaciji i niciji.
Ako se postavi antena na dimnjak ili ventilacioni izduv ne bi trebalo da bude problema.

Opet kazem, cuj se sa provajderima. Oni ce ako imaju predajnik blizu tebe valjda i da rese situaciju.
Daj im broj telefona upravnika. ;)

Na ovaj WiFi sam mislio, da se razumemo.
Pogledajte prilog 338198

Zasto je zabranjen pristup krovu? Krov je svaciji i niciji.
Ako se postavi antena na dimnjak ili ventilacioni izduv ne bi trebalo da bude problema.

Opet kazem, cuj se sa provajderima. Oni ce ako imaju predajnik blizu tebe valjda i da rese situaciju.
Daj im broj telefona upravnika. ;)
Ne znam.. neki problem sa curenjem i bušenjem, plus je neki radnik iz Oriona poginuo na krovu, ne znam..
SBB it is then. ;)
Ne želim 😢, ali ću izgleda morati..

Šta znači to kad kažeš da je signal slab? Koliki su tačno RSRP i SINR? Pogledaj na telefonu, priđi prozoru malo pre toga

Šta znači to kad kažeš da je signal slab? Koliki su tačno RSRP i SINR? Pogledaj na telefonu, priđi prozoru malo pre toga
Možeš da mi prvo objasniš sta je rpsnsir i kako da proverim to? 😂
Imam samo dve crtice, nekad mi ne stizu pozivi, slab mi je 4G net, itd..

Snaga signala i interferencija. Skini app netmonitor npr, čim otvoriš pisaće ti te informacije.

Aa, nisam znao da koristiš iPhone.
Ne znam onda, kucaj signal strength pa će ti izaći nešto sigurno.
Msm treba da imaš te informacije i u settings kad odeš na telefonu, nisam siguran kako je na iOS..

Nema izgleda pomoći za mene 🙂
Probaj da ukucaš u brojčaniku ovaj kod, možda funkcioniše ako nisu ukinuli na novijim ios verzijama....
3001#12345# (zvezdica na početku i kraju obavezno, ovde mi ne dozvoljava)
Nakon toga uđeš LTE/Serving Cell Meas
Trebalo bi da se pojave podaci u vezi signala.
Bar je radilo pre kada sam koristio iPhone. :)

Mozda da stavis ruter na prozor (ili blizu prozora)? Da li mozes da pozajmis neciji ruter ili da odradis speedtest na telefonu sa recimo prepaid A1 SIM karticom blizu prozora?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno