Šta je novo?

A sada nesto sasvim drugacije....DIY ATX napajanje??????

Victor

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
604
Dosta mi je glupavih napajanja koje dobijamo uz komp! ctp; ctp; ctp;
A stvarno Codegen i nije neka krdza a zapinje mi nafurani Athlon XP 1600+ palonimo A i Maxtor koji je vec + gomila drugih diskova i optickih uredjaja. Ubacio sam jos jedno napajanje od 300W, 600 ukupno i dalje jeba...a.Razmisljao sam o samogradnji ATX napajanja sa pravim torusnim trafoom, plus kondisa koliko os, itd. Ako sam dobro skontao najveci a i nije neki problem gasenje i paljenje racunara sa onim pwr_ok i slicnim signalima za sta je zaduzen navodno ttl kolo. Sta mislite o ovome? ;P

pa mislim da ce ti taj trafo praviti takve smetnjne da ti racunar nece raditi kako treba, ako uopste i bude radio.
pa ako ga stavis malo dalje od kucista, opet ce ti trebati dobar stabilizator
i opet je pitanje da li ce ti napon biti ok.

ako i hoces da pravis napajenje pravi prekidacko napajanje, ali ce te to kostati.

mislis da nije moguce sa recimo 2*10000mf kondisa ispeglati napon do bola?

Secka mu kada kuva kafu na USB ringli...

npr. hard disk se iskljuci pa ukljuci, resetuje se makina, itd

Sumnjam da je napajanje,... drug ima P4 [email protected], 512DDR, 2x80GB diskova, 4 opticka uredjaja, mrezne, pctv, modem, i jos kojesta, i sve radi sa obicnim 300w napajanjem...

Cuj, to mnogo vise mirise na maticnu ili memoriju. Sa DTK 400W napajanjem mozes da guras daleko jacu masinu nego sto imas. Na jedno takvo sam jednom liku vezao 0+1 RAID (4 uredjaja) sa 2 combo drivea, Matrox G450, Miro DC30, sa [email protected] i Granite Bay plocom i sve to radi kao zmaj.
Pravljenje napajanja je cini mi se daleko skuplje od kupovine vrlo kvalitetnog napajanja.

mnogo hvalite to dtk napajanje pa me zanima gde se moze kupiti i koliko evrica ta zabava? stoji da pravljeno napajanje je skuplje al mislim da je i bolje!

re

To bi bilo super resenje samo sto ti je napon na ulazu proporcionalan naponu na izlazu.Plus ti je taj trafo tezak i velik ko tuch.Znachi da bi od 12 dobijo 5 i 3,3 v moras da izvlacis iszvode kada motas.Plus moras da stavis neke stabilizatore.A stabilizator na 3,3 na 10A kosta kolko oces plus treba ogroman hladnjak...
Najbolje je da uzmes napajanje iz nekog branda,ispremestas izode kako treba i imas boli glava napajanje.
Nikola
ps:i ja se slazem da napjanje nemora da bude uzrok.

DTK napajanje je oko 45€, a mozes ga kupiti, hmm, u Hot Hardware sobi, da ne reklamiram neke moderatore :).

Ma sta DTK, Enermax sa 550w i vozi :)

Jeste, samo sto je 1xx €. Jel to jeftino?

Nazad
Vrh Dno