Šta je novo?

A resite ovo molim...

• Začetnik teme Začetnik teme yugo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yugo

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
319
Pre 2 meseca bratu smo uzeli x2-4400,asus m2n sli,i asus gf 8600GT512DDR3,asus wide 193 i napajanje je LC power 500w...
Ja imam x2-3600,gigabyte M55plus s3g,gainward 8600GT256ddr3 a napajanje kinesko...

Obzirom da ne znaju ni da ukljuce komp ja sam morao da ga ukljucim i jedva sam ga podigao a imao je i novi win u sebi...medjutim nekako je poceo da butuje i radilo je par dana...
Onda su me pozvali i rekli da nece da se ukljuci i tu nastaje problem...

Kvar kao i prvi put kod mene,ukljucite power,radi ali crna slika bez da monitor nesto napise i tako u nedogled...onda sam stavljao bios na default,pa nove drajvere,pa promenio PCIE slot,proveravao memoriju,coolere,zice od napajanja i nista...
E onda sam nasao... kabl u dvi-analog prebacivacu odsrafim i jako malo ga izvucem i onda radi...cim i malo zavijem srafove na prebacivacu ne radi...i JAKO je interesantno da na drugom DVI izlazu iz graficke ni to kao i nista drugo ne pomaze...
Nazalost,ako ostavim tako za par dana se situacija ponavlja jer neko uvek pomeri kuciste...

Ok,promenim dvi-ana prebacivac,nista,isto...promenim kabl od monitora do dvi-ana,nista...probam kartice rukom gore dole da slucajno ne leze u slot dobro,nista...

Dobro...lepo izvadim mog gainwarda,stavim kod njega...sve zive kablove sam vukao dok radi komp,zatezao i otpustao srafove,i to sve probao na oba DVI izlaza i pretpostavljate-radi perfektno i danas...

Onda dodjem kuci,gurnem njegovog asusa kod mene i sve ponovim sa udaranjem i vucom kablova i to na OBA DVI izlaza (kod njega sam uspevao da dobijem sliku samo na desnom),pa max OC i pretpostavljate-radi sjajno,vec dva meseca i meni i njemu...

Znam da cete reci "pa brat ti je,ostavi tako i reseno" ali ja stalno menjam graficke i vreme je za 8800GT a njemu moram da vratim ovu zbog garancije uz komp pa bih da nekako resim ovaj problem ali ne pada mi nista na pamet...
Daleko sam od amatera i dosta znam o komp-u a ipak ne znam sta da probam vise a njegovu karticu ne mogu da vratim jer potvrdjujem da je ispravna 100%,unistavam je mesec dana sa fs2004 i FSX (i to sa 15GB tekstura) na max OC a i cooler sam joj stavio i stvarno radi odlicno...

Ono na sta ja sumnjam su dve stvari koje ja do sada nisam video pa molim savet od vas...da nije to ona prica "ne slazu se komponente" mada je i ploca i grafika asus...
I drugo,da nije neka caka do tog SLI mada sam ja u biosu stavio i na auto i na singl pcie i nije pomoglo...

Ne znam koje jos podatke da vam dam osim da obe kartice kod njega daju preko 9400 u 3dmark05 na default a njegova kod mene OC na 692-1590 malo preko 10000 a nemam pojma o OC nego onako dok ne zamrzne...garantujem da je ispravna pa bih molio ako neko ima jos neku ideju da ovo resim jer ne znam sta da probam vise a satima sam lezao pored kompa i definitivno je taj problem sa izvlacenjem kabla...mislio sam da je cak u pitanju konektor na kartici na mestu gde je spojen na plocu,mozda lemovi ali nije,pritiskao sam ga iz sve snage i sve je ok...hvala!

p.s. Setio sam se da mi je prodavac po kasnjenju isporuke rekao da nisu mogli da ga ukljuce sa dva napajanja pa su zato stavili LC a ja sam sada ubedjen da se to i njima desilo i da su djabe menjali napajanja jer cim sa ga uneo u sobu i spojio kablove nisam mogao da ga ukljucim...ne znam stvarno...

Poslednja izmena:
Da li ima ubodenu jos neku karticu u plocu [tv tuner/sound blaster ili nesto tretje]!?
Vrlo je moguce da je u pitanju konflikt komponenata, tacnije manjak resursa, ali je malo cudno to da hotje da radi na "pola" DVIja!

[off_topic] kako radi fs 2K4 na toj 8600tki[prosek FPSa]!? Drug i ja takodje patimo od bolesnih tekstura [recimo high detail Heatrow] [/off_topic]

Otidji do prodavca i ispricaj mu isto ovo sto si napisao.Neka razdvoji garanciju za graficku i ostale komponente........ ako nece trazite zamenu graficke - tj. trazite komp koji normalno funkcionise.

Slazem se - otidji kod trgovca sa tom kombinacijom koja ne radi i demonstriraj sta se desilo/desava. Do sada si trebao to uraditi da se ne zezas.

Znaci mislite da nisam nista propustio da probam,to me interesuje...samo modem u ploci,seagate baracuda 250GB na sata2 i komp radi odlicno...da li da probam da reinstaliram win jer ga nisam ja instalirao mada sumnjam jer se to desava pre boot-a...i kada nekako nadjem taj milimetar izvlacenja kabla iz grafike on onda samo jednom bipne i krece boot a u drugom DVI mi to ne uspeva...nisam ni probao flash bios-a ako ima novi...ne znam...

Kupljeno je po nizim cenama od drugara koji je opet to uzeo u BG od svojih drugara pa mi se nikako ne nosi ceo komp u BG mada ima garanciju i ostalo...pa mislim i moja gainward ima garanciju pa cu se menjati sa bratom i gotovo,hteo sam samo da vidim sa vama da nije neka glupost...

@nsviper...odlicno radi sve na max(iako je u nekim situacijama kontra produktivno sve na max) ali obzirom da imam 15GB addon-sa posebnim nocnim teksturama i detailed weather ide sve 40-80fps na mojoj konfi iz potpisa,malo mozda uspori na aerodromima ali su mi i aerodromi napucani+osvetljeni i 10 puta detaljniji od default-a...sa FSX je ipak druga prica i ne vredi ga igrati osim na med-low a to nije to ali je i crysis malo dete za FSX tako da mozda sa nekom 9800GTX..

Nazad
Vrh Dno