Šta je novo?

A onda udarise Njemci,.... HTC vs Apple...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
HTC has filed a new lawsuit against Apple, alleging that the company infringes on three patents it holds, two of which were acquired with the purchase of ADC Technologies back in April. Filed in the US District Court in Delaware, Reuters reports, HTC claims that not only iOS devices like the iPhone and iPad, but iPods and Macs use the IP without permission. HTC is looking for damages, triple damages for willful infringement, and an injunction on importation and sales of the allegedly infringing devices.

http://www.slashgear.com/apple-sued-by-htc-over-three-new-patents-16172111/

Malo su preterali ovi iz Apple-ta, ispade da i M$ ima vise takta za ovakve stvari...

Ovaj Apple postade najgora tuzibaba. Stvarno su postali dosadni, gori su i od Rambusa.

Umesto da se izbore na trzistu sa inovacijama u odnosu na konkurenciju, samo se tuzakaju sa nekim "prepotopskim" patentima.

Empire strikes back.

Malo su preterali ovi iz Apple-ta, ispade da i M$ ima vise takta za ovakve stvari...

Verovali ili ne, M$ nikad nije pokrenuo ni jednu veliku tužbu zbog kršenja njegovih patentnih prava. Jesu pretili u više navrata doduše.

Umesto da se izbore na trzistu sa inovacijama u odnosu na konkurenciju, samo se tuzakaju sa nekim "prepotopskim" patentima.

Empire strikes back.

Kako to mislis inovacijama?!
koliko se sećam, M$ je njih kopirao i plagirao koliko je mogao (kad je OS u pitanju).
Mozemo mi da pljujemo po Appleu koliko želimo (zbog restriktivne politike koju nam namecu svojim appstorovima i sl), ali da ih ne nazovemo inovativnim, bilo bi u najmanju ruku pogresno.
Iskreno sta je i ta konkurencija uradila... za njih je inovacija da stave bolju kameru, jaci CPU i vise rama?!

Svidelo se to nama ili ne, da nije bilo Apple ne bi mi ni gledali tablete u ovakvom naletu.
A to sto se tuzakaju, to vec neko lepo napisa... postace kao Rambus :(

Poslednja izmena:
^ Nisi to trebao da prichash, ovde ne vredi nista prichati jer ljudi ne razlikuju HTC ili Samsunga od Sonija ili Applea, misle da svi novi patenti padaju sa neba i da Samsung i HTC imaju R&D koji nesto radi :d

Steve Jobs je jedan od najbogatijih ljudi na svetu ne zato sto prodaje milijardu komada plastike godishnje, vec zahvaljujuci u najvecoj meri patentima, jer on nije taj koji zna samo da kupi drugu firmu da bi dosao do patenata (kao sto to ubedljiva vecina radi), vec je poslednjih 35 godina svoje vreme posvetio razvoju i testiranju novih tehnologija, a onda imprementiranju u svoj hardver. Kada bi Appleu dozvolili patente za sve sto su prvi napravili i izbacili na trzishte, svi koji rade hardver iste klase morali bi sve da povuku iz prodaje :d. Ja ne znam chemu sluzi firma koja nikada nista ne inovira vec samo pravi jeftiniju verziju onoga sto neko drugi vec ima. Takve firme ne treba da postoje, a takvih je 99%, i uzivaju visoko poshtovanje na ovom forumu :d

Poslednja izmena:
Da omoguce prodor tehnologija na masovno trziste. Da nije takvih firmi, 90% ljudi na ovom forumu ne bi u zivotu ni videlo kompjuter ili mobilni sa tacskrinom. :)

A to je jako loše jer VIP kolega iznad tebe želi da u svemu bude specijalan. Treba neko da mu javi da je postigao cilj odavno :)

^ Nisi to trebao da prichash, ovde ne vredi nista prichati jer ljudi ne razlikuju HTC ili Samsunga od Sonija ili Applea, misle da svi novi patenti padaju sa neba i da Samsung i HTC imaju R&D koji nesto radi :d

Steve Jobs je jedan od najbogatijih ljudi na svetu ne zato sto prodaje milijardu komada plastike godishnje, vec zahvaljujuci u najvecoj meri patentima, jer on nije taj koji zna samo da kupi drugu firmu da bi dosao do patenata (kao sto to ubedljiva vecina radi), vec je poslednjih 35 godina svoje vreme posvetio razvoju i testiranju novih tehnologija, a onda imprementiranju u svoj hardver. Kada bi Appleu dozvolili patente za sve sto su prvi napravili i izbacili na trzishte, svi koji rade hardver iste klase morali bi sve da povuku iz prodaje :d. Ja ne znam chemu sluzi firma koja nikada nista ne inovira vec samo pravi jeftiniju verziju onoga sto neko drugi vec ima. Takve firme ne treba da postoje, a takvih je 99%, i uzivaju visoko poshtovanje na ovom forumu :d

Da je tako sto ti kazes, ne bi ni Apple postojao jer postoji IT firma koja je nekih 70 godina starija od Apple-a, a ime joj je kratko i jasno IBM. Mozda ne vrede kao Apple, ali zato su bili i ostali najmocnija IT firma na svetu, to sto Apple predstavlja kao "brand new" kod njih postoji barem 5 - 10 godina ;). Naravno ciljno trziste je drugacije, Apple narodne mase, IBM vladini projekti, ali reci da je Apple sve patentirao je notorna glupost ;).

Poslednja izmena:
Kako to mislis inovacijama?!
koliko se sećam, M$ je njih kopirao i plagirao koliko je mogao (kad je OS u pitanju).
Mozemo mi da pljujemo po Appleu koliko želimo (zbog restriktivne politike koju nam namecu svojim appstorovima i sl), ali da ih ne nazovemo inovativnim, bilo bi u najmanju ruku pogresno.
Iskreno sta je i ta konkurencija uradila... za njih je inovacija da stave bolju kameru, jaci CPU i vise rama?!

Svidelo se to nama ili ne, da nije bilo Apple ne bi mi ni gledali tablete u ovakvom naletu.
A to sto se tuzakaju, to vec neko lepo napisa... postace kao Rambus :(

Pod inovacijama se podrazumeva da neka firma napravi nesto a da ne bude plagijat druge firme, jel ?
I nisam mislio konkretno na Apple nego generalno posto su tuzbe i kontratuzbe postale "in" u zadnjih par godina.. :S:

Da je tako sto ti kazes, ne bi ni Apple postojao jer postoji IT firma koja je nekih 70 godina starija od Apple-a, a ime joj je kratko i jasno IBM. Mozda ne vrede kao Apple, ali zato su bili i ostali najmocnija IT firma na svetu, to sto Apple predstavlja kao "brand new" kod njih postoji barem 5 - 10 godina ;). Naravno ciljno trziste je drugacije, Apple narodne mase, IBM vladini projekti, ali reci da je Apple sve patentirao je notorna glupost ;).

Nikako ne zaboraviti Xerox (osnovan 1906-te) i njihov Xerox Palo Alto Research Center osnovan 1970 iz kojeg su potekle mnoge stvari koje sada koristimo (miš, laserski štampač i GUI za početak).

Oh.. ne.. ne ponovo od pocetka.

Na ovom forumu vladaju odredjena ubedjenja:
-Apple je inovativan toliko da mi danas nebi znali ni sta je racunar da nije bilo njih
-Konzole su milion puta bolje za igrice, PC je krs
-nVidia je izmislila graficku kartu i ma koliko ATi ili bilo ko drugi imao bolji proizvod, tom proizvodu se nalaze nepostojece mane
-ASUS pravi najbolje ploce na svetu, i svaka je najbolja u svome cenovnom rangu i nikada problem nije do ploce vec do drugog uredjaja (neka se prepozna sam)
-Microsoft je najgora korporacija na svetu koja je sve sto ima iskopirala (od zna se koga) i koja na sve nacine pokusava da prevari nas "kupce"
-Samsung je djubre koje kopira sve (od opet se zna koga)
....

Dok se sa ovim "nalepnicama" ne rascisti imacemo ovakve rasprave....

Tema uopste nije Apple vs The World, vec HTC protivtuzba kupljenom patentnom municijom. Tema je zatvorena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno