Šta je novo?

a disk read error occurred - radi win7 ne radi XP

Shami

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2012
Poena
170
Pokusavam da instaliram win xp na racunar, ploca je jetway k8s8as, amd sempron 2GHz, graficka je radeon 9600, u win 7 pise da ima 8gb RAM-a,a samo 1GB usable,sto mi je isto cudno, jel ima 2x512 od razlicitog proizvodjaca , win7 instalira normalno, samo mi je problem da nadjem drajvere, kada pokusam da instaliram win xp izbaci disk read error, probao sam i service pack2 i service pack 3, jel ima neko neku ideju, kako da instaliram xp, ili bar da nekako nadjem drajvere za win7, nasao sam za vistu ali nece da rade...?

Hvala unapred

Instaliraj windows 7 i imaš razne driver packove, driver findere i slično, ili uzmeš svaki ponaosob propertis pa hardware id i prekopiraš u gugl i traži ručno

izvini što ti pišem ovako iz glave ali suština je ista, možda sam omašio neki naziv

Probao sam sa driver finder, ali ne moze da nadje, jer ne postoje uopste driver za win7, nema za zvuk, pci modem i ethernet controler.

svakako,pitanje je kako bi sedmaja radila na tom kompu.mnim da je pametnije pokusati sa nekim light distroom linux-a.

Radi dobro sedmica, samo nema drajvera za zvuk...

Kavih 8GB RAM-a i još sa 2x512 ?, morala bi 8 slotova da ima. Proveri šta BIOS kaže. Taj disk error ti je verovatno do CD-a ne od HDD-a.

Poslednja izmena od urednika:
Shami za drajver koristi Driver Identifier i Drivermax , neki drajveri i od XP-a mogu raditi na sedmicu , nemas 8 GB rama ubaci Windows 7 starter on se preporucuje za kompijutere koji imaju do 2GB rama!

Kavih 8GB RAM-a i još sa 2x512 ?, morala bi 8 slotova da ima. Proveri šta BIOS kaže. Taj disk error ti je verovatno do CD-a ne od HDD-a.

Kad instaliram sedmicu pise 8GB(1GB usable), verovatno je neki bag, ne znam, probao sam 3-4 verzije sistema xp i na svakoj izbacuje disk error, aa win7 svaki normalno instalira, samo nema drajvera.

Probao sam sa auslogics driver updater on nije mogao da nadje, probacu sa driver max pa cu videti..

Mislim da nisi rekao dobro ime ploce na google je nema nigde da nije Gateway?

Uspeo sam preko drivermax, uspeo sam da instaliram za zvuk i za ethernet, sutra cu jos neke drajvere, posto ogranicava na samo 2 dnevno :S... Hvala

Drivermax nekad i ne nadje dobar drajver meni je za atheros bluetoth instalirao neki glup deseti drajver pa mi nije radio morao sam novi da skidam..na jednom laptopu mi je izasao plavi ekran posto mi je pogresan drajver za chipsset dao , driver max koristi samo za mrezu , zvuk i graficku eventualno , pre svake instalacije odradi system restore...ako nemas znakove pitanja u device manager ne treba sve da instaliras...

Razlog sto pri pokusaju instalacije XP-a dobijas disk read error lezi u optici, citanje CD-a ne radi a citanje DVD-a radi.

Primetio sam na drugom kompu da drivermax nekad ne nadje dobre drajvere, aaa sto mi ne izbaci odmah disk error kad krene da ucitava, vec posle kopiranja fajlova...?

Sto se win xp tice,i stare ploce,tu mogu da kazem sledece,skoro 99 posto je u pitanju kombinacija modula memorije,xp to ne voli pri instalaciji,izvadi edan modul,digni sistem,drugi modul ubaci i radi normalno.U slucaju da ni sa jednim modulom ne digne xp,onda je optika,optiku menjaj po zelji jer je jeftina i mozes je nabaviti na kilo

Vrh Dno