Šta je novo?

A-Data DDR 450

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
Ove module sam uspeo sinhrono da poteram na 277.5 MHz iliti DDR555 na 2.8V (3-8-4-4). Da ploca dozvoljava vise od 2.8V verovatno bi jos isli.
Nisu nesto narocito raspolozeni prema najostrijim setovanjima, ali neka umerenija npr. 2-6-3-3 rade na DDR433.

A evo i membandwith-a iz Sandre:

Zaista su super DDR! Koji su cipovi na njima (Winbond BH-4? mozda). Ako nije tajna gde si ih nabavio i po kojoj ceni (moze na PM).
Koju plocu imas?

Pozdrav!

Chipovi na modulima su A-DATA (relativno mali proizvodjac, ali u poslednje vreme cenjen u oc krugovima).

Jel probao neko Adata DDR500?

vrobec je napisao(la):
Zaista su super DDR! Koji su cipovi na njima (Winbond BH-4? mozda).
Cipovi su A-DATA-ini, kao sto Alexandar i rece, i to od 4.5 ns.

Video sam samo V-Data module PC3200. Sem onog V u odnosu na A totalno su identocni moduli po izgledu sa A-Datom. Pretpostavljam da je u pitanju ista firma i da je V oznaka za Value seriju. No i ta Value (ako je uopste to u pitanju) serija radi na 220MHz.

Misko je napisao(la):
...

I? Kako rade na koliko idu na max?
Evo dobices odgovor samo da se Car osvesti posle 272fsb :mrgreen: :mrgreen:

Misko je napisao(la):
...
I? Kako rade na koliko idu na max?
Rade dobro 🙂 , a max idu... ne znam! :mrgreen:
******, idu vise nego sto moze moja ploca... meni se ploca budi na 272 MHz (zaslugom ovih modula, sad sam tek otkrio zasta je moj NF7-S sposoban). Pritom, u 2 od 3 slucaja, bios pocinje da brlja, na sve strane hijeroglifi (nesto slicno kako kad preteras sa memorijom graficke u 3DMark-u! 😀 ), ali to definitivno nije do memorije.
Memorija moze i preko tih 272 MHz, BEZ PROBLEMA.

Sto se tice same memorije... ona je odlicna. Najpre izgled, koji je *OPAK* (crveni PCB, sa sve crvenim hladnjacima... ko ima MSI plocu, bice odusevljen mogucnoscu da slozi boje! :mrgreen: ). Memorija je CAS3, nazalost 🙁
I svi ostali tajminzi su prilicno razlabavljeni, ali takav je slucaj sa svim PC4000 memorijama. Ipak, najnize latencije na kojima sam probudio memorije (kazem memorije, jer su sva tri slota bila popunjena u NF7-S) su bile 3-3-4-2.5. I to je bilo uradjeno sa 250 MHz FSB-a.
Ipak, nije bas previse labavo, moze da posluzi.

Zao mi je sto nisam u mogucnosti da joj utvrdim krajnje granice... ali za pare koliko kosta, sigurno je najboji izbor za sve koji pucaju na ogroooman FSB, sa labavim tajminzima.

simpson H je napisao(la):
...
Evo dobices odgovor samo da se Car osvesti posle 272fsb :mrgreen: :mrgreen:
Jel' znas da ce ljudi da pomisle da sam postao prodana dusa i presao na intel... pa da sad sa nekim IC7-MAX3 furam na tom FSB-u?! :mrgreen:

Evo ja uzeo da probam 2x450-tice na AMD-u, isti slucaj i kod mene nisu za agresivne tajminge, na 225 rade 10-4-4-2.5 na 2.9, tek su mi sat vremena u masini recicu za koji dan koliko mogu, kad budem detaljno testirao.

Misko je napisao(la):
Evo ja uzeo da probam 2x450-tice na AMD-u, isti slucaj i kod mene nisu za agresivne tajminge, na 225 rade 10-4-4-2.5 na 2.9, tek su mi sat vremena u masini recicu za koji dan koliko mogu, kad budem detaljno testirao.
Trebalo je da sacekas malo, da vratim simpsonu ovaj biser... 😀

A-DATA DDR450, ovaj o kome je i zapocet thread. Skroz labavo (ali bas, bas labavo... CAS3 se podrazumeva :mrgreen: ), ovaj modul budi se kod mene na NF7-S na 275 MHz!!!!!

Vrtim glavom u neverici, zacudjen, ZAPANJEN, a ni sam ne znam na koju stranu prvo da gledam... da li u pravcu memorije, koja, eto, ode na 275 MHz... ili u pravcu ploce, koja ode na toliki FSB!!!!!

NE-VE-RO-VAT-NO...

Da se vratimo na memoriju: malo stegnutija, sa CAS2.5 ide do 262 MHz.
Ipak, ovo je memorija pre svega namenjena intel sistemima, jer em moze da ide visoko, stvarno visoko (tamo gde retko koji AMD, nazalost, moze da stigne), em tamo stize labavo... a to nama na VIA-ma i nF2 nije na ceni.
Probao sam sa 260 MHz FSB-om u Dual Channel-u da ugrozim moj skor u Sandrinom bandwith-u, ali mu nisam bio ni blizu.

Inace, ko bude ubo ovu memoriju, sledi mu premija (necu je ja uzimati za sebe).

Memorija je vidi se odlicna, ja licno cu da sacekam da se pojave sa ostrijim tajminizima nekako ne volim cas 3.....mada bi voleo da isprobam dokle bi to islo na 3.2 v.

Kokos je napisao(la):
Memorija je vidi se odlicna, ja licno cu da sacekam da se pojave sa ostriji tajminizima nekako ne volim cas 3.....
Slazem se. Kad tebi ne odgovara CL3, mozes misliti koliko se tek meni to svidja! :beat:

Ali, mislim da bi *mozda* mogao da uzmes koji modul, cisto da vidis mozes li da napravis nesto... visok FSB ti je zagarantovan. Valjda ti ne stete opustene latencije u tolikoj meri kao nama na AMD-u...
Osim toga, taman bi mogao da mi (nam) kazes i koliko max ide ova DDR500 A-DATA! :mrgreen:

EDIT. Vidim da si i ti editovao svoj post, pa da ti se pridruzim 😀
Rekoh, valjalo bi da ih probas... narocito na 3.2V. Kod mene su max bili przeni sa 3.06V.

CAR je napisao(la):
...

Slazem se. Kad tebi ne odgovara CL3, mozes misliti koliko se tek meni to svidja! :beat:

Ali, mislim da bi *mozda* mogao da uzmes koji modul, cisto da vidis mozes li da napravis nesto... visok FSB ti je zagarantovan. Valjda ti ne stete opustene latencije u tolikoj meri kao nama na AMD-u...
Osim toga, taman bi mogao da mi (nam) kazes i koliko max ide ova DDR500 A-DATA! :mrgreen:

EDIT. Vidim da si i ti editovao svoj post, pa da ti se pridruzim 😀
Rekoh, valjalo bi da ih probas... narocito na 3.2V. Kod mene su max bili przeni sa 3.06V.

Isla bi oko 3 glave na 3.2-3.3V na P4, ali tajminzi su katastrofa. Totalno neupotrebljivo za 3DMark, na primer.

Dajte sliku da vidim kako izgledaju ti moduli...Uvek sam voleo kich i sarenis po kucistu :d

Aca je napisao(la):
Isla bi oko 3 glave na 3.2-3.3V na P4...
Mislis da bi nabila do kraja cajgera (bar mog, na NF7 :mrgreen: ) ?

Sta znam... mozda i bi. Ovamo na 275 se nije ni zagrcnula.
Aca je napisao(la):
... ali tajminzi su katastrofa. Totalno neupotrebljivo za 3DMark, na primer.
Znam... veruj mi, znam 😉
I ne samo tu, iako je to najbitnije.

Kazem, ni blizu da pridjem onih 3.8 GB/s iz Sandre, iako sa znacajno visim FSB-om.

delimir je napisao(la):
Dajte sliku da vidim kako izgledaju ti moduli...Uvek sam voleo kich i sarenis po kucistu :d
Sad cu da nateram simpsona da mi slika digitalcem FSB iz biosa i prvog ekrana 😀 , pa cemo da uslikamo i module! :mrgreen:

I nije kicerica, veruj mi da *mnogo* dobro izgledaju...
Mozda i bolje nego moj Cors... a mozda je to zato sto mi je on malo i dosadio! :mrgreen:

delimir je napisao(la):

http://www.overclockers.com.au/image.php?pic=articles/194595/chip2.jpg

Kokos je napisao(la):
Memorija je vidi se odlicna, ja licno cu da sacekam da se pojave sa ostrijim tajminizima nekako ne volim cas 3.....mada bi voleo da isprobam dokle bi to islo na 3.2 v.

Ti treba OVO da razmotris http://www.3dnews.ru/cpu/overclockers-memory-2003
transcend_ddr500_box2.jpg

over_p4.gif

Original na Ruskom:
"Итог: память Transcend DDR500 очень неоднозначный продукт с высокой ценой, с высокими таймингами. Кроме того область применения этой памяти очень мала: исключительно синхронный разгон."

Posto ja neznam Ruski, evo prevoda (u 2 verzije) na Engleski:

Prvi prevod (http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr):
Sum:the memory Of transchend DDRSHCH00 very ambiguous product with the high price, with high taymingami.Furthermore the field of application of this memory is very small:the exceptionally/exclusively synchronous dispersal/acceleration

Drugi prevod (http://translation2.paralink.com/):
Result: memory Transcend DDR500 very ambiguous product with the high price, with high òàéìèíãàìè. Except for that the scope of this memory is very small: extremely synchronous dispersal.

Memorija jeste za opustena setovanja, ali je dzabe, a ide na 270+?

valek je napisao(la):
Video sam samo V-Data module PC3200. Sem onog V u odnosu na A totalno su identocni moduli po izgledu sa A-Datom. Pretpostavljam da je u pitanju ista firma i da je V oznaka za Value seriju. No i ta Value (ako je uopste to u pitanju) serija radi na 220MHz.

http://www.adata.com.tw/en/p-d-m.htm

Genghis Khan je napisao(la):
...

http://www.overclockers.com.au/image.php?pic=articles/194595/chip2.jpg

Po opisu datom u ovom threadu pre mi deluje da je to ovakva memorija...
http://www.adata.com.tw/en/news/newsroom011.htm

delimir je napisao(la):
...
Po opisu datom u ovom threadu pre mi deluje da je to ovakva memorija...
http://www.adata.com.tw/en/news/newsroom011.htm
To je ta memorija. Naravno, bez plasticne kutijice 😀

Genghis, ovo tvoje lici na A-DATA DDR450... ona je obicne zelene boje, bez hladnjaka... ali nije ni ta, jer se kod Ozija na slici jasno vidi da pise "DDR500" (sa sve onim CAS3! :mrgreen: )
Verovatno su oni zakacili neki sample, pa su ga kasnije prefarbali u crveno...

Licno ne verujem da vredi razlika izmedju DDR-a 450 i 500, sumnjam da ovaj 500 moze jos vise, tj. vidjao sam ih i one koje idu preko DDR600 ali sa 3.2V+ za VDDR. Care tom tvom treba 3.06V (doduse na NForce platformi) za DDR550, po cemu je bolji od ovih DDR450?

Probao bih ja i ove DDR500, ali nisam bio dovoljno brz 🙂

Evo kod mene dva modula ddr 500 ali na zalos ne vredi, memorija u asihronom radu nece uopste da radi na ic7-max3, ja nazalost nemam vise fsb 300 pa da probam dokle moze a krivac je u fajlu. ono sto mogu reci je da na istom fsb-u skor u sandri je znatno nizi u odnosu na corsair kao i rezultati u 3d marku.

@maxer
Ono je strava samo ne razumem zasto im sinhroni rad zavisi od mnozioca procesora, ako sam dobro shvatio.
Edit: Sad sam procito pa i ovo je cas 3 a pod ostrim tajminzima oni smatraju cas 2.5 na 210mhz!

Nazad
Vrh Dno