Šta je novo?

A-600

neke prve A600 su bese imale kickstart koji nije mogao da butuje sa hdd. ako je zbog toga, onda da, trebalo bi da noviji ks to resi.
a inace bi valjda moralo butovati uz pomoc diskete.

a mozda su i kondenzatori...

edit:

Poslednja izmena:
Orange je u pravu . Kod amige je bitno da sistemska particija u okviru vidljivog dela velicine. Instalira se ide fix ili neki drugi patch za ide i budu vidljivi diskovi preko 40 gb ,licno koristio 80 gb na a1200.
Inace ogranicenje sa velicinom hdd je bilo i kod a1200 s kickovima 3.0 i 3.1

Ako razmišljaš o WHDLoad to će ti biti malo RAM-a. Najbolje rešenje bi bilo da uzmeš Furia 600 turbo karticu.

Pa jel ne moze nesto jeftinije da se prodje :(😭
Ja sam hteo nesto ispod 100 eu da prodjem...

Pa uvek mozes da nabavis PCMCIA ram karticu od 4mb i da dobijes ukupno 6mb rama sto bi ti bilo dovoljno za whdload.
Mada neke igre bi trebalo da ti rade i sa 2mb.
Butujes sistem u amiga dosu i rucno pokrenes potreban program,igru . Tako imas vise slobodnog rama. Mozes napraviti posebnu startup-sequence koja odradi assignove i ucita samo osnovne programe. Ima i startup selektora kojima mozes da biras koja ce sekvenca kada da se izvrsi tokom tog bootovanja sistema. Mozes napraviti tekstualni fajl u direktorijumu igre,a koji ces pokrenuti sa execute "ime fajla", cija je namena da uradi pripremu za pokretanje igre.
Kada ti fali samo malkice rama amiga dozvoljava da se uz malo egzibicija pokrene sve.
Na goloj A1200 ovako je morao da se pokrece capital punishment.
Najlakse i najskuplje je kupiti neku turbo kartu ,ali sam moras utvrditi da li ti je potrebna.

@stevans

Najjeftinija varijanta ti je da uzmeš A600 4MB Fast Ram, on ti je 35€ i 1MB Chip Ram proširenje (za ukupno 2MB Chip), ono ti je 25€, sa tom kombinacijom teraš sve igre bez problema.....al ja bih radije doplatio još 50-60€ i uzeo Furia akcelerator kao što ti je predloženo već.

A kada kupim akcelerator onda ne moram da kupujem onaj rom za hdd ??
Ili moram i to da kupim da bih mogao neki hdd od laptopa ili neki ssd mali da ubacim.

Da bi amiga mogla da butuje s harda treba ti rom koji vidi hdd sama turbo kartica koja nema taj rom u sebi ti nece pomoci.
Ukratko rom cip ti je neophodan

To je izgleda svakako dobra kartica. Ima neke opcije shadowrom/maprom ali nisam siguran da to pomaze u ovom slucaju jer odnekle treba da ucita.

ROM je relativno lako 'nasnimiti'. Imam ja programator kao i UV lampu, ne znam da li mi je ostao neki chip; u Beogradu sam.
Ima praznih cipova valjda na ebay ili mozda aliexpress.

Extra ajde imam sada neka vaznija posla pa cu to da odgodim za dva tri meseca ,imam ja negde dva tri cipa narucio sam ih odavno ali moram da ih iskopam ,u svakom slucaju pazaricu tu karticu .
Ako bude neko narucivao sa tog sajta nesto neka me racuna za postarinu i tu karticu.
Hvala jos jednom.

Vrh Dno