Šta je novo?

"_RESTORE" direktorijum?

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Cemu sluzi doticni direktorijum u WinME? Poddirektorijumi "ARCHIVE" i "TEMP" znaju vremenom poprilicno da se napune, cak do te granice da zauzimaju vise prostora od OS-a i instaliranih programa zajedno! Je li ovo samo "djubre koje Windows pravi pa ne pocisti za sobom" ili su u pitanji neki vazni sistemski fajlovi? Drugim recima: Smem li da koristim "Delete" u Norton Commander-u? :mrgreen:

Iz tempa slobodno obrisi sve.

Za restore direktorijum najlakse ti je da udjes u disk cleanup i da potom odaberes opciju "remove all but most recent restore point"

Nema na cemu 😀

OptiPlex je napisao(la):
Iz tempa slobodno obrisi sve.

Za restore direktorijum najlakse ti je da udjes u disk cleanup i da potom odaberes opciju "remove all but most recent restore point"

Nema na cemu 😀

Uradio sam kako si rekao ali o5 mi je ostalo nekih 250-300Mb. Slucajno sam primetio da moze da se "disabe"-uje System Restore i to resava problem! I ovako nicemu ne sluzi a sa mo bez veze pravi guzvu na hardu.

SuperStarr je napisao(la):
...
Uradio sam kako si rekao ali o5 mi je ostalo nekih 250-300Mb. Slucajno sam primetio da moze da se "disabe"-uje System Restore i to resava problem! I ovako nicemu ne sluzi a sa mo bez veze pravi guzvu na hardu.

Ne bih se slozio sa tobom. Sys. Restore moze da bude vrlo, vrlo koristan, ali naravno to zavisi koliko iskoriscavas racunar.

Ja sam ga do sada koristio jedno 6-7 puta kad sam cackao po windowsu i biosu i mogu ti reci da sam (posto sam razmisljao slicno kao i ti, tj. uvek sam disable-ovao sys. restore) promenio misljenje i uvek ga drzim ukljucenog.

System Restore jede resusrse i stalno nesto drlja po disku (cak i za najsitniju promenu, a kamoli za neko krupnije prckanje po Registry-ju ili (de)instalaciju) ctp;
Ja prvo sto uradim kad instaliram OS ugasim to chudo, instaliram i podesim sve ostalo i odradim backup sa Ghost-om.
S druge strane, za nekoga ko voli da stalno nesto cacka SR je super resenje, narocito za totalne pocetnike...

Crni je napisao(la):
S druge strane, za nekoga ko voli da stalno nesto cacka SR je super resenje, narocito za totalne pocetnike...

Vraticu ti za ovo :mrgreen:

BTW slazem se da je Ghost dobra stvar, ali veruj mi, mnogo je lepse/lakse odraditi sve sa sys. restore-om, pogotovo ako ti je disk pun pa si se *****ao jer ce Ghost da bude ogroman/neces moci da vratis bez cimanja.

I ja sam tako radio, ali sam naknadno skapirao da je sys. restore nesto elegantnije resenje, a uzimanje mesta na disku uvek moze da se resi brisanjem restore pointa...

OptiPlex je napisao(la):
...
Vraticu ti za ovo :mrgreen:

BTW slazem se da je Ghost dobra stvar, ali veruj mi, mnogo je lepse/lakse odraditi sve sa sys. restore-om, pogotovo ako ti je disk pun pa si se *****ao jer ce Ghost da bude ogroman/neces moci da vratis bez cimanja.

I ja sam tako radio, ali sam naknadno skapirao da je sys. restore nesto elegantnije resenje, a uzimanje mesta na disku uvek moze da se resi brisanjem restore pointa...
:mrgreen: ma nisam mislio na tebe - samo sam se nadovezao na tvoju pricu 😉.
Ja stalno nesto prckam, ali mi se izuzetno retko desava da nesto zeznem, pa ako bas ne moze nikako drugacije udarim po Ghost-u, mada se cesto desi da me mrzi da rucno cistim djubre koje se nakupi tako da se 90% upotrebe istog svodi na takve situacije 🙂
Sto se tice ovog drugog dela, slazem se da je elegantno resenje, ali mene licno nervira kad mi HDD non-stop drlja...

Crni je napisao(la):
...Ja stalno nesto prckam, ali mi se izuzetno retko desava da nesto zeznem, pa ako bas ne moze nikako drugacije udarim po Ghost-u, mada se cesto desi da me mrzi da rucno cistim djubre koje se nakupi tako da se 90% upotrebe istog svodi na takve situacije 🙂
Sto se tice ovog drugog dela, slazem se da je elegantno resenje, ali mene licno nervira kad mi HDD non-stop drlja...

Odgovorio si umesto mene! :mrgreen:
:wave;

Nazad
Vrh Dno